Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gele Kanarie strijkt neer in Mumbai

28 januari 2016 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Mumbai
Stilte voor de storm in Mumbai

Stilte voor de storm voor deel Gele Kanarie-team in Mumbai (Foto: garghe)

De internationale mediawatchers van de Gele Kanarie hebben na een sabbatical een nieuwe habitat gevonden. Het team is neergestreken in Mumbai. Doel: optekenen wat tamelijk hot is in de bruisende Zuid-Indiase metropool.

De mediawatchers zullen de bezoekers van gelekanarie.nl vanuit Mumbai op de hoogte houden van de Indiase waan van de dag. Dat doen ze door met de nodige regelmaat een analyse te maken van het op één na populairste artikel uit de Mumbai Mirror van donderdag.

Politoeren
De hoofdredactie van de Gele Kanarie verwacht veel van het team: ‘Na wisselende ervaringen met onze internationale mediawatchers, hebben we het team een jaar vrijaf gegeven. Noem het een sabbatical. Maar wel met een duidelijke opdracht: ‘Zet een verbetertraject is, waarbij de focus niet zozeer op verandering ligt, maar op het bijpolitoeren van de kernwaarden. Met andere woorden: koester die sterke punten en neem afstand én afscheid van de zwakke. Het team heeft niet stilgezeten en is klaar voor een nieuwe start. Bovendien hebben we natuurlijk doorgeselecteerd en hebben we afscheid genomen – hoe pijnlijk dat ook is – van een aantal vastgeroeste senior watchers die overduidelijk geen zin meer hadden in een nieuw buitenlands avontuur. Er is nu jong bloed.’

Relevant
De internationale mediawatchers van de Gele Kanarie waren in de afgelopen jaren actief in achtereenvolgens Singapore en Lagos. Volgens de hoofdredactie van de Gele Kanarie leverde dat ‘bij vlagen een relevant beeld op van wat er tamelijk hot was in respectievelijk Singapore en Nigeria.’ Als tamelijk geslaagde artikelen uit Singapore noemt de hoofdredactie onder andere Held van Little India valt van voetstuk door overhemd, Namaak-nonnen teisteren toeristen in Singapore, Krikkende Koreaan overleeft vluchtstrookdrama en Singapore in de ban van tegenvallende video.
Ook in Nigeria was het af en toe ‘flink raak’, met analyses als Menigte slaat rituele moordenares tot pulp, Afgesneden scrotum populairder dan Abba, Nigeriaanse partijleider gaat op recorddiepte door stof en  Bizarre seksuele escapades flankeren ebolacrisis. De hoofdredactie: ‘Stuk voor stuk toch aardige good reads.’

Jammer
De rubriek ‘Hot in…’ wordt van oudsher overigens matig gewaardeerd door de bezoekers van gelekanarie.nl. De hoofdredactie: ‘De rubriek was nooit de klapper van onze site en ook uit nieuw onderzoek komt naar voren dat de bezoeker ‘niet direct zit te wachten’ op nieuws uit Mumbai. Maar juist dan ontstaat bij ons bruisende mediabedrijf een houding van ‘jammer-dan-we-doen-het-lekker-toch’.

Gekruid
De hoofdredactie denkt wel dat het nieuws uit Mumbai wat sappiger is dan het nieuws uit Lagos. ‘Het nieuws in Mumbai is beter gekruid. De waan van de dag in India is – zo vermoeden wij – net iets beter te verteren dan de Nigeriaanse waan die toch heel erg gericht was op ellenlange zittingen van de Nationale Assemblee en aanhoudende heisa met die jongens van de Boko Haram. In Mumbai is – ondanks alle ellende – wat meer joie de vivre.’

Mumbai

Welkom in Mumbai (Foto: Stefan Klocek)

Dwarsdoorsnede
Als het Hot in Mumbai-team eenmaal is gesetteld in Zuid-India, zal het voortaan dus met regelmaat een analyse brengen van wat op donderdag tamelijk hot is in Mumbai. Deze donderdag is dat, zo blijkt uit een korte blik in de Mumbai Mirror, een rechtszaak over een verkeersincident. Een 42-jarige motorrijder werd veroordeeld tot drie maanden cel vanwege misbruik van een vrouw die hem had aangesproken op een verkeersovertreding.  De hoofdredactie van Gele Kanarie spreekt van ‘een weliswaar niet zeer spectaculair maar desalniettemin veelbelovend begin’ van een nieuwe rubriek: Hot in Mumbai.

Hot in Mumbai

Tags: ,

Laat een reactie achter