Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Doorstart Gele Kanarie: ‘focus op omnichannel content’

17 september 2015 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Press Releases
Focus op omnichannel content

Focus op omnichannel content (Foto: Vancouver Film School)

Vandaag heeft de directie van Gele Kanarie Mediagroep, die met steun van een consortium investeerders uit de amusements- en mediabranche een doorstart maakt met gelekanarie.nl, het personeel geïnformeerd en meer bekendgemaakt over haar plannen.

De focus komt te liggen op kostenbesparing, service en verrassender, omnichannel content. De komende periode zal de doorstart verder worden uitgewerkt.De doorstart wordt gemaakt ‘vanuit de rationale dat Gele Kanarie na enkele substantiële ingrepen over een goed fundament beschikt voor de toekomst; met name dankzij de opgebouwde band met de enorme klantengroep en het niveau van de omnichannel content,’ aldus de directie.

Omstandigheden
Gele Kanarie Mediagroep geeft aan dat de gelekanarie.nl eerder dit jaar ‘in een opeenstapeling van omstandigheden terecht is gekomen’, met name door stijgende personeelslasten, een verschuiving van omzet naar het internet en de verhoging van de BTW. Een kanteling van de organisatie met een focus op service, herijking van de kosten, relevantie van de omnichannel content en het verder uitbouwen van de succesvolle (e-commerce) activiteiten zijn onderdeel van de nieuwe koers van het bedrijf.

Basisprocedure
Gele Kanarie Mediagroep maakt de doorstart mogelijk in samenwerking met een consortium investeerders via een verwervende (indirecte) dochtervennootschap. Bij de mededingingsautoriteit is deze week een melding gedaan over de voorgenomen stap. Afgelopen week werd de ontheffing verkregen met betrekking tot het verbod zich lopende de basisprocedure over gelekanarie.nl te mogen ontfermen. Daarom kan Gele Kanarie Mediagroep nu voort met de eerste stappen van de doorstart. Naar verwachting spreekt mededingsautoriteit zich op zeer korte termijn uit over een definitief akkoord.

Nieuwe realiteit
De hoofdredactie van Gele Kanarie is verheugd over de doorstart: ‘We hebben ons aan moeten passen aan een nieuwe realiteit. Dat is niet altijd makkelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat we nu klaar zijn voor de toekomst.’

Beter definieerde feel
Wat de gebruiker van gelekanarie.nl concreet van de doorstart merkt is nog onduidelijk. De hoofdredactie: ‘De kanarie is weer in de lucht. Dat is stap 1. De komende weken gaan we nieuwe concepten uitrollen, waarbij we willen aantekenen dat we oude succesnummers zeker niet met het spreekwoordelijke badwater wegspoelen. We gaan daarbij zeker kijken naar een nauwer gefocuste look en beter gedefinieerde feel.’

Zorgvuldig
Het personeel van Gele Kanarie is vandaag op de hoogte gebracht van de voortgang van de doorstart. De komende periode zal verder zorgvuldig worden uitgewerkt welke consequenties de nieuwe organisatie heeft. Zodra dat duidelijk is, zal het personeel worden geïnformeerd over de persoonlijke consequenties. ‘Tot die tijd zullen hierover geen mededelingen gedaan kunnen worden,’ aldus directie en hoofdredactie in een gezamenlijke verklaring.

Verenreet
Gele Kanarie lag sinds dit voorjaar ‘op zijn verenreet’, zoals een medewerker het uitdrukt. Volgens anonieme bronnen onder het personeel had dit te maken met ‘een totaal gebrek aan kennis, vooral op het gebied van hier en daar een vinkje zetten aan de achterkant van de website. Funest natuurlijk.’

Tags:

één reactie op "Doorstart Gele Kanarie: ‘focus op omnichannel content’"

Laat een reactie achter