Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kanarie 500-project stopt op hoogtepunt

27 maart 2015 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500, Media
Het moment supreme (foto: Gele Kanarie)

Het moment supreme (foto: Gele Kanarie)

De Kanarie 500, het prestigieuze social media-experiment van de Gele Kanarie, is uitgelopen op een eclatant succes. De magische grens van 500 volgers op Twitter is bereikt, mede dankzij de inspanningen van Kanarie 500-ambassadeur Victoria Koblenko. Het project is hiermee afgesloten.

Nog geen twee jaar geleden werd op de burelen van de Gele Kanarie het startschot gegeven voor het Kanarie 500-project. Doel: het opkrikken van het aantal volgers van Twitter-account @gele_kanarie, destijds 67 early adopters, naar 500 stuks. En dat volgens het SMAR-principe, dus binnen onbepaalde tijd. ‘Een hele klus’, aldus kenners van sociale media.

De hoofdredactie besloot daarom een taskforce in het leven te roepen binnen onze redactie Social Media & Contentbeheersing: het Kanarie 500-team. Deze club bracht, met medewerking van enkele ambitieuze stagiairs, 14 bepalende factoren met behulp van wetenschappelijk onderzoek terug tot drie kernelementen, op basis waarvan de zogeheten main target group van de Gele Kanarie werd samengesteld: een groep twitteraars met specifieke patronen en interesses, aangevuld met opinieleiders en decision makers.

‘De rest is history’, aldus de hoofdredactie. ‘Deze maand werd de 500ste volger op Twitter begroet, een gebeurtenis die stante pede leidde tot een gezellig taartmoment op onze eclipsvormige redactietafel.’

Het bewuste taartmoment.

Het bewuste taartmoment.

Ingetogen en subtiel
‘Zonder ons hardwerkende team tekort te doen of onze redelijk succesvolle Nelson Mandela-actie, willen we natuurlijk veel dank uitspreken aan onze Kanarie 500-ambassadeur: Victoria Koblenko. De populaire actrice werd nog geen half jaar geleden op democratische wijze tot bevallig uithangbord van ons project verkozen, en nu al is het doel bereikt. Schitterend!’, stelt de hoofdredactie.

Vooral de ingetogen, uiterst subtiele wijze waarop Victoria de Kanarie 500 heeft gesteund, verdient veel waardering, aldus de hoofdredactie: ‘Johann Wolfgang von Goethe indachtig (In der Beschränkung zeigt sich der Meister, red.) heeft mevrouw Koblenko zich uiterst terughoudend opgesteld wat betreft haar werkzaamheden als Kanarie 500-ambassadeur.’

‘Wij hebben daar veel respect door en denken dat haar werk van onschatbare waarde is geweest voor ons project’, vervolgt de hoofdredactie. ‘We bedanken mevrouw Koblenko daarom van harte en wensen haar veel succes met haar leven na het ambassadeurschap.’

Victoria Koblenko (l) in gesprek met de interim social media-strateeg van de Gele Kanarie (Foto: Congres in Beeld)

Victoria Koblenko (l) in gesprek met de interim social media-strateeg van de Gele Kanarie (Foto: Congres in Beeld)

Legosteentjes
De hoofdredactie wil ook nog iets kwijt over de 500ste volger van de Gele Kanarie: Constructing Vision, een bureau voor training, coaching en advies door middel van het spelen met Lego. ‘We maken geen grapje, dit is een serieuze kwestie’, aldus de hoofdredactie. ‘Volgens Constructing Vision worden door de inzet van Lego-steentjes complexe problemen inzichtelijk gemaakt en kunnen verschillende scenario’s worden doorlopen. Hierdoor wordt het totaal, inclusief mogelijke knelpunten en risico’s, in kaart gebracht.’

Bekijk bijvoorbeeld deze video over Lego Serious Play.

Toekomst
Terug naar de Kanarie 500 tenslotte. Wat gaat daar nu mee gebeuren? ‘De Kanarie 500 is dood’, aldus de hoofdredactie. ‘Het doel is bereikt, dus de boeken zijn gesloten en het team is opgeheven. Betekent dit dat we stoppen met onze activiteiten op Twitter? Nee.’

‘Sociale media worden steeds belangrijker en de ontwikkelingen in deze sector gaan razendsnel. We gaan daarom bekijken hoe we verder kunnen groeien in dit segment, met behulp van nieuwe tools en inzichten. Je moet dan denken aan de mogelijkheden van Instagram, pay-per-view, Lego en de onbegrensde mogelijkheden van Meerkat.’

Kortom: de Kanarie 500 is dood, leve de Gele Kanarie!

KANARIE 500

Bedankt dat je lid bent geworden
van onze Kanarie 500-familie!

Tags: , , , ,

één reactie op "Kanarie 500-project stopt op hoogtepunt"

Laat een reactie achter