Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kanarie 500-project bereikt nieuw hoogtepunt

23 april 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500, Media
Binnen een jaar werd de grens van 250 volgers al geslecht. Helemaal super!

Binnen een jaar werd de grens van 250 volgers al geslecht. Helemaal super!

Er is louter goed nieuws te melden van het Kanarie 500-front, het prestigieuze social media-project van de Gele Kanarie. Het aantal volgers is een psychologisch belangrijke grens gepasseerd en er is volop spanning bij de verkiezing van de Kanarie 500-ambassadeur.

Wat is de Kanarie 500 ook alweer? De projectleider vat het nog één keer samen: ‘De Kanarie 500 is een innovatief, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd experiment met als doel het binnen onbepaalde tijd bereiken van 500 volgers op het Twitter-account @Gele_Kanarie. Daartoe vissen we uit een breed samengestelde main target group: een groep geselecteerde twitteraars met specifieke patronen en interesses.’

De methode heeft de Gele Kanarie tot nu toe geen windeieren gelegd, blijkt uit een kort gesprek met de projectleider/community manager. Hij had tussen de bedrijven door even de tijd voor een vijftal vragen en brengt ons en passant op de hoogte van de tussenstand in de verkiezing van de Kanarie 500-ambassadeur.

1. Hoe is de situatie met betrekking tot het gestelde target op dit moment?

‘De situatie is helemaal fantastisch. Bij de officiële aftrap van het project, in mei 2013, telde het Twitter-account van de Gele Kanarie nog 62 volgers (de zogeheten early adopters, red.), inmiddels is dit aantal bijna vervijfvoudigd tot 278. Dat betekent dat we al over de helft van ons target zijn (250, red.). We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar ik mag wel verklappen dat we afgelopen week een smakelijk taartmomentje hebben gehad aan de centrale community desk van de Redactie Social Media & Contentbeheersing.’

2. Hoe valt de alsmaar doorstijgende lijn naar boven te verklaren?

‘Twee dingen. Enerzijds hebben we onlangs op contentgebied weer eens een virale klapper gemaakt met onze nieuwe rubriek Ach, overleden. Een simpele maar onderscheidende rubriek met veel potentie en dat hebben we meteen ook gezien. Het is opgepikt door andere media en dat heeft zich ook vertaald in de bezoek- en volgcijfers. Helemaal super dus, we zijn er heel content mee.’

3. En het tweede ding?

‘Anderzijds vloeit het succes natuurlijk voort uit het harde werk en het commitment van ons projectteam, de scherpe keuzes die we maken binnen de main target group én de focus die we leggen op het SMAR-principe. Dat dwingt ons Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar en Realistisch te zijn, maar flexibel en ontspannen wat betreft de Tijdsdruk.’

De eerste Kanarie 500-ambassadeur? (Foto: Oriflame)

De eerste Kanarie 500-ambassadeur? (Foto: Oriflame)

4. En dan moet de inauguratie van de Kanarie 500-ambassadeur nog komen. Hoe is het daarmee?

‘Super dat je daarover begint. De verkiezing van ons enige echte community-uithangbord is nog steeds in volle gang en het is echt superspannend! Van de tien genomineerden staat op dit moment Victoria Koblenko er het beste voor, met 21 procent van de stemmen. Dit heeft mogelijk te maken met de situatie in Oekraïne, die haar veel airplay heeft bezorgd. Maar vlak ook Heleen Mees en Erik de Vlieger niet uit met ieder 15 procent, met vlak daarachter Louise Mushikiwabo en Ruud Gullit. Het kan echt nog alle kanten op!’

5. Wanneer sluiten de stembussen?

‘Wij als projectteam hechten er waarde aan dat iedereen die wil stemmen, daar ook de gelegenheid toe krijgt. Daarom blijven de stembussen open tot ieder lid van de Kanarie 500-community, ieder familielid als het ware, zijn democratische plicht heeft gedaan. Dus: doe mee en breng je stem uit op jouw favoriete kandidaat-ambassadeur door middel van de peiling aan de rechterzijde!’

Bedankt voor je tijd en je heldere antwoorden en graag tot de volgende keer!

 

KANARIE 500

 De Kanarie 500. Doe je ook mee?

één reactie op "Kanarie 500-project bereikt nieuw hoogtepunt"

  1. Yellowking schreef:

    The best yellow canarian

Laat een reactie achter