Paste your Google Webmaster Tools verification code here

KANARIE ALERT: kanariedief actief in Vlaanderen

1 november 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie Alert
Gele Kanaries

(Foto: squiddles)

MAZENZELE (Geel Nieuws) – In Vlaams-Brabant is een brutale kanariedief actief. De dieven hebben volgens plaatselijke media al ettelijke malen toegeslagen in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Tientallen vogels worden vermist.

Volgens de Vlaamse website goeiedag.be zijn de ‘vogeldieven die de streek onveilig maken, niet te stoppen’. Na diefstallen in Opwijk en Nijverseel, zijn er nu ook kanaries ontvreemd in het dorpje Mazenzele. Een signalement van de kanariedief- of dieven ontbreek helaas.

Foetsie
Het zwaarst getroffen zijn vermoedelijk kanarieliefhebber Emiel Vereman en zijn echtgenote Christianne De Mulder. Bij deze kanarievrienden werden maar liefst dertig gele kanaries gestolen. Vereman en De Mulder maken zich grote zorgen over hun beestjes. Extra ‘driest’ volgens de Vlaamse media is dat de dieven tweemaal bij Vereman en De Mulder zijn langs geweest. De eerste keer lieten ze vier kanaries onaangeroerd. Maar de volgende dag waren ook de overblijvers foetsie.

Dreigbrief
Mogelijk is de actie het werk van dierenactivisten, zo valt verder op te maken uit de berichtgeving. Afgelopen weekend werd groot alarm geslagen toen bleek dat vogelclub De Witte Valk uit Opwijk een dreigbrief had ontvangen waarin werd gezegd dat alle vogels op de vogeltentoonstelling van de club zouden worden omgebracht. Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan.

Tips?
Heeft u tips over de mysterieuze kanariediefstallen in Opwijk, Nijverseel of Mazenzele? Of heeft u wellicht recent een Belgische gele kanarie gespot? Neemt u dan alsublieft contact op met de Gele Kanarie, onder vermelding van ‘Kanarie Alert’.

Let op: houdt u – indien mogelijk – het dossier- of ringnummer bij de hand!

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Voor meer informatie over het Kanarie Alert-systeem: Kanarie Alert.

Tags:

Laat een reactie achter