Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Eerste opinieleiders tonen interesse in Gele Kanarie

2 juli 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500, Media
Het Kanarie 500-promotieteam (foto: John Morgan)

Het Kanarie 500-promotieteam (foto: John Morgan)

Het succes van het social media-experiment Kanarie 500 duurt voort. Het aantal volgers van de Gele Kanarie blijft toenemen en onder hen zijn ook de eerste opinieleiders gesignaleerd.

Wat houdt de Kanarie 500 ook alweer in? Doel van het prestigieuze experiment is het bereiken van 500 volgers op het Twitter-account @Gele_Kanarie. Onze redactie Social Media en Contentbeheersing gaat daartoe 500 mensen volgen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat een significant deel de Gele Kanarie vervolgens zal terugvolgen.

Nadat de Gele Kanarie eerst de early adopters, de not so early adopters en een eerste groep opinieleiders en decision makers is gaan volgen, is het nu tijd voor fase 5: het volgen van een groep geselecteerde twitteraars met specifieke patronen en interesses uit de breed samengestelde main target group.

Voor een nieuwe update over de Kanarie 500 kregen we de gelegenheid om zes prangende vragen te stellen aan Angelo van Leemput jr., nog altijd interim social media strateeg bij de Gele Kanarie Media Group.

1. Wat is momenteel de actuele stand van zaken op dit moment?

Op de redactie Social Media en Contentbeheersing monitoren we het aantal volgers continu – dus het is slechts een momentopname – maar ik kan met enige trots melden dat we op dit moment op 87 volgers staan. Vergeleken met vorige week is dat een toename van bijna 13 procent. En kijken we naar het begin van het Kanarie 500-project, dan praten we over een stijging van ruim 40 procent! We zijn dus goed op koers, maar de haven is nog niet in zicht.

2. Vorige week zijn jullie begonnen met het volgen van de eerste opinieleiders, oftewel de Premium Pilot Group. Hoe zijn de ervaringen daarmee?

Zeer positief. De Premium Pilot Group bestaat uit 24 geselecteerde prominenten met ieder een sterk netwerk binnen hun eigen peilers. Binnen een week is 8,3 procent van deze groep overgegaan tot het terugvolgen van de Gele Kanarie. Wij beoordelen dat binnen het relatief korte tijdsbestek als goed tot zeer goed.

Schematisch weergegeven

Schematisch weergegeven

3. Om welke prominenten gaat het dan precies?

Het gaat om de Nederlandse topondernemer Erik de Vlieger en de Belgische wielrenner Klaas Lodewyck. Het Kanarie 500-team is zeer verheugd om deze aansprekende namen bij de familie te mogen verwelkomen. De Vlieger en Lodewyck vergroten daarmee meteen hun kansen om mogelijk tot Kanarie 500-ambassadeur te worden benoemd. Maar dit is natuurlijk nog maar het begin. Uiteraard gaan we nog vervolgactie ondernemen op deze terugvolgende volgers, maar dat gebeurt in een volgende fase van het project. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

4. Welke nieuwe volgers zijn er naast de prominenten nog meer bijgekomen en worden nu actief teruggevolgd?

Het gaat ten eerste om Ann Vandenberghe, een fan van wielrenner Klaas Lodewyck. En dat is natuurlijk aardig, want dan zie je meteen de aanzuigende werking die leden van de Premium Pilot Group hebben. Verder gaat het om Priska Eichholzer (een Zwitserse Event-Produzentin & Schriftstellerin), Martijn Versteeg, Jacob Moes, het prominente voetbalfenomeen DuBlanqeBogarde, Superboer Remmelt Sieben en Wouter de Lange. Allemaal van harte welkom bij de Kanarie 500-familie!

5. Tenslotte, Angelo, wat staat er de komende periode te gebeuren?

Het Kanarie 500-team schakelt even een tandje hoger, want we gaan beginnen met het volgen van de eerste geselecteerde twitteraars uit de main target group. In eerste instantie gaat het om 40 mensen met specifieke patronen en interesses, zodat we uitkomen op in totaal 144 gevolgden: het Kanarie Gros.

6. Wat zijn de criteria geweest om deze 40 mensen uit te kiezen?

Deze eerste groep hebben – na uitvoerig vooronderzoek – gedestilleerd uit de groep van ruim 500 volgers van een wekelijks terugkerend columnistenduo in een landelijk dagblad. Om de responscijfers niet al van tevoren te vervuilen, maken we de naam daarvan nog niet bekend. We hebben wel – bewust – gekozen voor de 40 meest recente volgers van dit betreffende account, omdat het daarbij gaat om een groep actieve twitteraars die aantoonbaar volgbereid is. Bovendien zijn deze mensen volgens onze rekenmodellen geïnteresseerd in het product dat de Gele Kanarie biedt, dus we verwachten voor de volgende update opnieuw zeer positieve cijfers!

Bedankt dat je weer even tijd vrij kon maken voor deze heldere antwoorden, Angelo. Tot de volgende update!

 

Kanarie 500

 

De Kanarie 500. Doe je ook mee?

Tags: , , ,

Laat een reactie achter