Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Politicus en hond herenigd dankzij Straits Times

9 mei 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Lee Bah Wah (rechts) met Xiao Hei

Lee Bee Wah (rechts) met Xiao Hei (Foto via Facebook)

Het Singaporese parlementslid Lee Bee Wah heeft haar vermiste hond teruggevonden dankzij een oproep in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore.

De krant besteedde dinsdag aandacht aan de vermissing van de hond Xiao Hei, in het artikel Stray dog adopted by MP missing since Friday. Het nieuwsbericht is op dit moment – twee dagen later – nog altijd het op één na populairste artikel op de site van de Straits Times. Dat komt naar voren uit onze wekelijkse analyse van het op één na populairste artikel op die site.

Onafscheidelijk
In het artikel wordt uitgebreid aandacht geschonken aan de vermissing van Xiao Hei, een voormalige zwerfhond die ook luistert naar de naam Blackie. De hond werd zes jaar geleden geadopteerd door mevrouw Lee, een parlementslid van kiesdistrict Nee Soon GRC, nadat bewoners van de wijk Yishun in actie waren gekomen tegen plannen om het dier te vangen en af te voeren. Mevrouw Lee en Xiao Hei waren sindsdien onafscheidelijk.

Noodlot
Afgelopen vrijdag sloeg echter het noodlot toe, toen het beest de pleiterik maakte. Dat gebeurde juist toen mevrouw Lee bezoek kreeg in haar huis in de Serangoon Gardens. Aanvankelijk maakte het parlementslid zich nog geen zorgen: de hond Xiao Hei maakte wel eens vaker een ommetje en kwam daarna altijd terug. ‘Mijn hond had er zelfs een gewoonte van gemaakt,’ aldus mevrouw Lee in de Straits Times. ‘Misschien wel omdat het een voormalige zwerfhond was. En we willen haar ook niet al te veel beperkingen opleggen, want we willen dat ze een fijn leven heeft.’

Afloop
En daar stopt het verhaal. Het artikel van dinsdag blijkt echter een goede afloop te kennen, zo blijkt uit nader onderzoek van Team Singapore van de Gele Kanarie. Xiao Hei is namelijk weer terug bij haar baasje! Dankzij het artikel in de Straits Times!

De populairste artikelen van 9 mei 2013Dankjewel Straits Times
Op haar Facebook-pagina schrijft Lee Bee Wah het volgende: ‘Dankjewel Straits Times voor jullie artikel. En dank aan de lezers voor alle hulp. We hebben zojuist een telefoontje gekregen van een persoon met het hart op de goede plaats die ons vertelde dat hij een zwarte hond (met blauwe band) had gezien in Sengkang, in de buurt van de Nan Chiau Primary School. We gaan daar nu een kijkje nemen. Als je in de buurt bent, help ons dan uit te kijken naar haar. Veel dank!’

Nat en trillerig
Even later meldt Lee Bah Wah zelf de goede afloop: ‘We hebben Xiao Hei gevonden bij Blk 203 B Sengkang! Ze was nat en trillerig, maar zag er verder goed uit. Dank aan iedereen die ons op het goede spoor zette!’

Meneer Hu
Mevrouw Lee toont later, in een uitgebreider verslag, nog een keer haar dankbaarheid: ‘Ik wil graag iedereen bedanken: voor de tips, voor de aanmoedigingen, voor de gebeden, voor de shares op Facebook. Ik ben vooral meneer Hu dankbaar die mijn man vanochtend belde om te vertellen dat hij Xiao Hei had gezien in Sengkang, vlakbij de Nan Chiau Primary School. Hij nam zelfs een foto en stuurde die naar mijn dochter. Toen ik hem belde en zei dat we Xiao Hei hadden teruggevonden, weigerde hij een beloning. Toen ik hem vroeg waar hij woonde zei hij dat dat in Blk 840 Khatib was!’

Dit laatste Facebook-bericht is 52 keer geliked.

Alerteringssysteem
Het nieuws over de vermiste hond in de Straits Times toont aan dat media-aandacht en een accuraat alerteringssysteem bij de vermissing van een dier kan helpen bij de opsporing. Juist daarom heeft de Gele Kanarie sinds enige tijd een Kanarie Alert ingesteld, dat onmiddellijk kan worden geacitveerd bij de vermissing van een gele kanarie. Meer weten? Kijk dan hier.

Geïnteresseerd in meer topics uit de tropics? Kijk dan hier!

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter