Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Situatie in Tilburg is pijnlijk

31 maart 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Opinie & Analyse, Situatie Ter Plaatse
Pijnlijk, de situatie in Tilburg

Pijnlijk, de situatie in Tilburg (Foto: TilboMRTN)

In onze rubriek De Situatie Ter Plaatse staan we stil bij verschillende situaties op verschillende plaatsen. Dit keer aandacht voor Tilburg, waar voetbalclub Willem II vecht tegen degradatie. De situatie daar is ‘pijnlijk’.

Dat is althans zoals Groningen-voetballer Virgil van Dijk de situatie te plaatse beoordeelt, lezen we op goal.com. Maar klopt dat ook? De Gele Kanarie zoekt het uit.

Gemengde gevoelens
Virgil hield volgens de website zaterdagavond gemengde gevoelens over aan de overwinning van FC Groningen op zijn oude werkgever Willem II (1-2). Van Dijk was natuurlijk blij met de punten, maar stond toch ook even stil bij zijn oude club die nu nog dieper in de problemen is geraakt. Van Dijk: ‘Het doet me zeker wat dat ze er momenteel niet goed voor staan. Ik heb hier tien jaar gespeeld en in die tien jaar tijd is de club snel achteruit gegaan. Dat doet me natuurlijk wel pijn.’ De situatie in Tilburg mag volgens Van Dijk dan ook gerust pijnlijk worden genoemd.

Objectieve waarden
Ons Situatie-ter-plaatse-team heeft de situatie in Tilburg tegen het licht gehouden aan de hand van het door Gele Kanarie-CEO Marco von der Hochgemuth ontwikkelde Relatieve Situatie Ranking Model (RSRM), waarbij een ter plaatse ontstane situatie wordt beoordeeld aan de hand van objectieve waarden, in dit geval: effect x media-aandacht x bevolkingsdichtheid (meer uitleg over het model vind je hier – onderaan de pagina).

Relatief pijnlijk
De situatie in Tilburg scoort volgens onze berekeningen 64 punten. Onze CEO: ‘Dat is internationaal gezien laag, maar lokaal gezien spreek je dan over een situtaite met een behoorlijke impact. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat de situatie in Tilburg als pijnlijk wordt ervaren.’

Eerder legden wij de situatie in Caracas langs onze meetlat. Daar bleek de situatie ‘relatief zeer onduidelijk’. Lees hier de volledige rapportage.

 

Volg ons op Twitter

Volg ons op Twitter

Tags: , , ,

Laat een reactie achter