Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Op het matje: Manolev, Van Doorn en Rwandese ambassadeur

29 januari 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Op het matje, Opinie & Analyse

Op het matjeVrijwel dagelijks worden er personen, instellingen en soms hele landen op het matje geroepen. Maar waarom? Op welk matje? En is het wel terecht? De Gele Kanarie legt alle matjes op een rijtje.

Deze week zijn ontboden: PSV-speler Stanislav Manolev, de Rwandese ambassadeur in België en het Haagse raadslid Arnoud van Doorn.

 

 

Manolev (foto: Litexfan)

Manolev (foto: Litexfan)

1. Wie is er op het matje geroepen?

Stanislav Manolev, de Bulgaarse verdediger van PSV.

Op welk matje?

Op het matje (vermoedelijk met PSV-logo) van technisch manager Marcel Brands.

Waarom is er op het matje geroepen?

Manolev, die niet in de plannen van trainer Dick Advocaat past, weigerde op te komen draven bij een training van Jong PSV.

Terecht of onterecht ontboden?

Wie niet meedoet met het eerste van PSV, moet zich melden bij de beloften, zo luidt de afspraak. En wie dat weigert, moet zich op het matje melden. Ons oordeel: TERECHT ONTBODEN.

Sisser of escalatie?

Het botert al langer niet tussen Manolev en PSV. Wij vermoeden dat de zaak zal escaleren, waarop Manolev vertrekt naar een Russische middenmoter.

 

 

 De Rwandese ambassadeur in België

De Rwandese ambassadeur in België

2. Wie is er op het matje geroepen?

De Rwandese ambassadeur in België.

Op welk matje?

Op het matje van België. Vermoedelijk gaat het in dit geval om het matje van het Belgische ministerie van Defensie.

Waarom is er op het matje geroepen?

Rwanda heeft een Belgische onderofficier het land uitgezet vanwege activiteiten die ‘overenigbaar met zijn functie’ zijn.

Terecht of onterecht ontboden?

Volgens Ingrid Baeck, woordvoerster van het Belgische ministerie van Defensie, is de betreffende medewerker ‘steeds binnen zijn mandaat gebleven’. De uitwijzing is volgens België dan ook ‘onvriendelijk en ongerechtvaardigd’. Toch ‘beïnvloedt het incident de politieke relaties met Rwanda niet’, aldus Baeck. Dan is ons oordeel: ONTERECHT ONTBODEN.

Sisser of escalatie?

Wat de Belgische onderofficier verkeerd heeft gedaan, blijft onduidelijk. Wij vermoeden dat deze zaak zal aflopen met een sisser.

 

 

Foto: @ArnoudvDoorn

Foto: @ArnoudvDoorn

3. Wie is er op het matje geroepen?

Arnoud van Doorn, gemeenteraadslid van Onafhankelijk Den Haag.

Op welk matje?

Op het matje van burgemeester Jozias van Aartsen.

Waarom is er op het matje geroepen?

De burgemeester van Den Haag wil hem uitleggen hoe hij ‘moet omgaan met vertrouwelijke stukken en met zijn toegangspasje tot het stadhuis’. Bovendien wil Van Aartsen weten waarom Van Doorn zichzelf niet heeft aangegeven bij de politie nadat hij vertrouwelijke stukken over het World Forum had gelekt naar de pers.

Terecht of onterecht ontboden?

De gemeente Den Haag stelt: ‘Dit is een behoorlijk ernstige zaak. Het gaat om vertrouwen.’ Bovendien is Van Doorn dinsdag opgepakt wegens drugshandel. Ons oordeel: TERECHT ONTBODEN.

Sisser of escalatie?

Raadslid Van Doorn zit momenteel nog vast, dus het is onduidelijk of hij wel op het matje zal kunnen verschijnen. De kans op een escalatie lijkt daarmee groter dan een mogelijke sisser.

 

Tags: , , ,

Laat een reactie achter