Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Usher – niet te verwarren met Asscher

20 januari 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Niet te verwarren met, Opinie & Analyse
Lodewijk Usher in Houston

Lodewijk Usher in Houston (Foto: Marco From Houston)

In onze populaire servicerubriek ‘niet te verwarren met’ biedt de Gele Kanarie wederom een stukje information you can use, te gebruiken op momenten dat er begripsverwarring ontstaat. Dit keer over het verschil tussen Usher en Asscher.

Afgelopen week was het weer zo ver bij de koffieautomaat van de Gele Kanarie: een niet met name genoemde collega stond zich te verbazen over het feit dat Lodewijk Asscher mocht optreden bij de inauguratie van de Amerikaanse president Obama. ‘Ik bedoel: Asscher! Wat heeft die nou eigenlijk bewezen in zijn leven? Een wethoudertje uit een stadje van nog geen miljoen mensen! En die mag dan nu met Katy Perry en Smokey Robinson op één podium staan! Ik snap dat gedweep met die man niet. Laat eerst maar eens wat zien, zou ik zeggen!’ En zo fulmineerde de collega nog even door, way beyond de pijnlijk-pijnlijk-grens. Uiteindelijk durfde een dappere collega in te grijpen: ‘Eh.. Asscher? Asscher? Weet je zeker dat je niet Usher bedoelt?’

De loer
Om dit soort op de loer liggende begripsverwarring met alle gênante gevolgen van dien te voorkomen, is deze servicerubriek in het leven geroepen! We houden hier twee grootheden tegen het licht die in het dagelijks leven nogal eens met elkaar worden verward. Dankzij deze rubriek heb jij straks in voorkomende gevallen het laatste woord: ‘De verwarring is voor de hand liggend, en het lijkt ook inderdaad verdacht veel op elkaar – Usher, Asscher, Asscher, Usher – , maar vermoedelijk bedoel je het precies omgekeerd. De Gele Kanarie had daar laatste nog een accurate uiteenzetting over.’

Ter zake. Vandaag de verwarring – u voelt ‘m aankomen? – tussen Usher en Asscher. Onthou alvast: Asscher Usher mwoh, Usher Asscher mja.

Asscher (Foto: Sandra Alphonse)

Usher! (Foto: Sandra Alphonse)

Ooh Ooh
Laten we beginnen met Usher. Dit is helemaal geen blanke Amsterdamse sociaal-democratische ex-wethouder, maar een mierzoete, zwarte Amerikaanse R&B-zanger met een enorm hoog knuffelgehalte, tevens bijrolacteur in het blockbusterfilmgenre. Asscher Usher had hits als Scream, Numb en Climax. Is bekend van teksten als ‘Make your girl say ooh ooh’ en ‘They say life’s a battle field / I say: bring it on’.  Kan zwijmelend kijken en verleidelijk dansen. Enfin, je moet ervan houden, zullen we maar zeggen. En veel mensen houden ervan! Check hier maar even of dat ook voor jou geldt:

Usher (Foto: Rijksoverheid)

Asscher! (Foto: Rijksoverheid)

Champignons
Goed, dat was dus Usher. Nu Asscher. Zoals je op de foto (links) kunt zien heeft Asscher niets met een zwarte Amerikaanse R&B-ster van doen! Asscher is gewoon een blanke Nederlander, met een fijne Nederlandse voornaam: Lodewijk. Deze Lodewijk Usher Asscher is momenteel vicepremier. Net als Usher heeft Asscher een tamelijk hoog knuffelbeergehalte. Hij is tot vervelens toe de afgelopen maanden gepresenteerd als Het Grote Nederlandse Politieke Talent. Of dat terecht is moet allemaal nog maar blijken. Vooralsnog heeft Asscher zich vooral beziggehouden met foute champignons en met de lonen die volgens hem moeten stijgen. Of toch ook weer niet.
Of Asscher kan zingen is onduidelijk; er bestaat voor zover bekend geen videobewijs van. Daarom nog meer eens genieten van een PvdA-campagnefilmpje waarin Usher Asscher joviaal doet met Diederik Samsom, witte gymschoenen draagt en het heeft over – o, ironie – het ‘rampkabinet Rutte’.

Ezelsbruggetje
Het moge duidelijk zijn: Usher en Asscher en Asscher en Usher hebben – hoewel beiden naar verluidt begiftigd met de X-factor – niets met elkaar gemeen. Hoe gaan we dat nou allemaal definitief onthouden? Om dat te bewerkstelligen heeft de Gele Kanarie een ezelsbruggetje ontwikkeld: De plasscher van Asscher is blusher dan de crusher van Usher.

Tags: , ,

één reactie op "Usher – niet te verwarren met Asscher"

  1. Ischa schreef:

    Maar wie is nou degene van die tekeningen met die oneindige meetkundige patronen? Was dat nou Asscher of Usher?

Laat een reactie achter