Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gele taxi’s San Francisco in zwaar weer

25 januari 2016 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Gele taxi op de Golde Gate-brug in San Francisco

Gele taxi op de Golde Gate-brug in San Francisco (Foto: torbakhopper)

SAN FRANCISCO (Geel Nieuws) – De traditionele gele taxi’s van San Francisco verkeren in zwaar weer. Het bedrijf waar de ruim 500 taxi’s toe behoren, Yellow Cab Cooperative Inc., heeft uitstel van betaling aangevraagd.

De schuld van Yellow Cab in San Francisco is opgelopen tot tussen de tien en vijftig miljoen dollar. ‘We hebben te maken met financiële tegenslag,’ aldus taxibaas Pamela Martinez in The Wall Street Journal. ‘En deels hebben we de gevolgen niet onder controle.’

De firma kreeg afgelopen jaar te maken met miljoenenclaims van mensen die betrokken waren bij ongelukken met gele taxi’s. Maar de gele taxi’s van San Francisco hebben vooral zwaar te lijden onder concurrentie van nieuwe taxidiensten als Uber en Lyft. Door moderne technieken kunnen zij een veel lagere ritprijs bieden. Om het noodlot te ontlopen heeft Yellow Cab nu een eigen app ontwikkeld: ‘Yo Taxi’. Maar mogelijk komt die noviteit dus te laat.

Taxikoning
Het gaat niet alleen slecht met de gele taxi’s in San Francisco. Ook in andere Amerikaanse steden hebben de gele taxiondernemingen het zwaar. New Yorks bekendste taxiondernemer, taxikoning Evgeny ‘Gene’ Freidman, vroeg vorig jaar al uitstel van betaling aan voor diverse gele taxidochterondernemingen. Ook in Chicago vroeg Yellow Cab vorig jaar een faillissement aan.

Taxipenning
Volgens de Amerikaanse onderzoeker Brishen Rogers van Temple University’s Beasley School of Law staan de traditionele taxibedrijven in de VS onder zeer zware druk. Dat blijkt volgens hem alleen al uit de prijs van de taxivergunningen. Die daalde van 1,3 miljoen dollar naar ruim 700-duizend dollar, vorig jaar. ‘De waarde van de taxipenning was gebaseerd op schaarste,’ aldus Rogers. ‘Nu de schaarste is verdwenen, wordt de waarde lager.’

Tags: ,

Laat een reactie achter