Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Brandweer heeft niet te weinig bluswater

14 april 2015 | Door | Categorie: Geen Nieuws
Brandweerman op zoek naar water

Brandweerman op zoek naar water (Foto: brandweer_wervik)

BLOEMENDAAL (Geen Nieuws) – De brandweer in Nederland beschikt niet over te weinig bluswater. Dat melden verscheidene betrouwbare media, waaronder RTV Oost.

De omroep baseert zich in de berichtgeving op een verklaring van Brandweer Nederland. Die stelt dat er in Nederland voldoende bluswater beschikbaar is. ‘Er kan niet gesproken worden van een landelijk tekort aan bluswatercapaciteit,’ aldus de brandweer in de verklaring.

De brandweer kan bij een brand niet alleen gebruikmaken van een aansluiting op het leidingnetwerk, maar ook van open water, zoals sloten, vijvers en kanalen. Deze leveren volgens de brandweer onbeperkt grote hoeveelheden water.

Lees het volledige artikel op de site van RTV Oost: Brandweer Nederland: geen sprake van tekort bluswatercapaciteit. Check ook ons volledige Geen Nieuws-dossier en volg de Geen Nieuws-feed op Twitter.

Tags: ,

één reactie op "Brandweer heeft niet te weinig bluswater"

Laat een reactie achter