Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Alexis Gougeard faalt met startnummer 34

6 april 2015 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34
Startnummer 34 in de Ronde van Vlaanderen: Alexis Gougeard (Foto: @goueardA)

Startnummer 34 in de Ronde van Vlaanderen: Alexis Gougeard (Foto: @goueardA)

Het Franse wielertalent Alexis Gougeard heeft in de Ronde van Vlaanderen geen potten kunnen breken. Gougeard, onlangs nog glorieus winnaar van de Classic Loire Atlantique, kwam met zijn felbegeerde startnummer 34 niet over de finish.

Het was de tweede keer dit wielerseizoen dat Gougeard verzuimde om het startnummer 34 in een World Tour-wedstrijd over de streep te brengen. Eerder schoot hij tekort in de semiklassieker Gent-Wevelgem. Onze huisanalist: ‘Jammer. Iedereen weet inmiddels dat startnummer 34 een bijzonder startnummer is.’ Wie met rugnummer 34 in een UCI World Tour-wedstrijd goed presteert, kan zomaar Gele Kanarie Wielrenner Van Het Jaar worden. Het overkwam vorig jaar Philippe Gilbert en het jaar ervoor Enrico Gasparotto.

Opvolger
De huisanalist: ‘Ook dit jaar kijken we uiteraard weer welke renner het beste presteert met startnummer 34 in alle grote wedstrijden. Na de Ronde van Lombardije, in oktober, wordt de opvolger van Gilbert bekend gemaakt.’

Tot nu toe zijn in er acht wedstrijden verreden. Onze huisanalist praat u snel weer even bij en deelt – handig! – ook dit jaar weer sterren uit….

Foto: @IStannard

Foto: @IStannard

Ian Stannard, 55ste in de Tour Down Under Onze huisanalist: ‘Stannard is met met weinig persoonlijke ambitie naar Australië afgereisd. Ja, Richie Porte aan de overwinning helpen. Dat is mislukt; Porte werd jammerlijk tweede in het eindklassement. Ian heeft zich ‘Down Under’ nauwelijks laten zien. Voor hem was de koers een opwarmertje voor het echte werk: de klassiekers. Dat betaalde zich vooral uit in de Omloop Het Nieuwsblad, die Stannard op legendarische wijze voor de tweede maal op rij won. Helaas voor ons en voor hem gebeurde dat met startnummer 1, een verder nogal overgewaardeerd rugnummer.’

Foto: @rubenfaRubén Fernández Andujar, stapte af in de zesde etappe van Paris–Nice Onze huisanalist: ‘Rubén Fernández is één van de grote talenten van het wielerpeloton. Het Nieuwsblad zette hem begin dit jaar nog tussen De tien renners die u dit seizoen zal leren kennen. De 23-jarige winnaar van de Ronde van de Toekomst zou ‘de nieuwe Contador’ zijn en maakte dit jaar meteen al indruk met een vijfde plaats in de Tour Down Under. Maar zoals ze in het wielerwereldje dan terecht zeggen: ‘Eerst maar eens de nieuwe Bram Tankink worden’. Ofwel: voordat je rugnummer 1 krijg, eerst maar eens startnummer 34 van een gouden randje voorzien. In Parijs-Nice leerden we Fernández vooral kennen vanwege een kolderieke valpartij in de vierde etappe. Kijk hier de beelden, vanaf 18’50”. Twee sterren voor de originaliteit…’

Foto: @nicolaboemNicola Boem, 139ste in Tirreno–Adriatico De huisnalist: ‘Over talenten gesproken! De Italiaan met de opvallende achternaam is er ook zo eentje. We hadden boven dit stuk uiteraard de woorden ‘Klats Boem Knal! gezet, maar helaas: meer dan een aardige Tirreno reed onze vriend niet. Hij drukte zijn neus aan het venster met een ontsnapping in de door Van Avermaet gewonnen derde etappe. De interessante Bardiani-ploeg had te maken met flinke tegenslag na het uitvallen van Colbrelli en Bongiorni; Boem zorgde voor het beetje zout in de smakeloze soep. Boem heeft het dan ook naar behoren gedaan. Hier maakt de verstandige Boem zelf de balans op…’

Foto: @andrei_007Andriy Grivko, 77ste in Milaan-Sanremo De huisanalist: ‘Een oude bekende met rugnummer 34. Met alle mate van respect, maar wij zijn geen groot fan van Andriy. Aardige, voorkomende vent, maar een tikkeltje aan de kleurloze kant. Een wegcijferaar. In de eerste echte klassieker van het seizoen, Milaan-Sanremo, hebben we hem en zijn startnummer 34 niet gezien. Terwijl dit nou juist de eerste wedstrijd van het seizoen is waar je echt voor gaat zitten. Andriy zal vast zijn werk hebben gedaan, maar aan de finish aan de Via Roma had helemaal niemand het over hem. Zo gaat het altijd met Andriy en zo zal het de volgende keer vermoedelijk weer zijn als Grivko zijn rugnummer-34 opspeldt.’

Foto: @rubenfaRubén Fernández Andujar, 54ste in de Ronde van Catalonië De huisanalist: ‘Over oude bekende gesproken. Rubén Fernández, die het startnummer 34 eerder dit jaar in Parijs-Nice al lichtjes belachelijk maakte, kreeg direct een herkansing: ook in de Ronde van Catalonië kreeg het Spaanse supertalent het felbegeerde rugnummer 34 toebedeeld. Hij maakte een sterke indruk, zo beaamde ook kopman Alejandro Valverde, die uiteindelijk tweede werd. Rondjes als die van Catalonië zijn nou typisch van die wedstrijd waarin talentvolle renners als Rubén zich moeten laten zien. Dat is redelijk gelukt. Nu nog wat korter rijden in het klassement. Al met al was het optreden van Fernández in Catalonië meer rugnummer-34-waardig dan dat in Parijs-Nice.’

Foto: @yaropopovychYaroslav Popovych, 87ste in de E3 Harelbeke De huisanalist: ‘Altijd leuk om te zien hoe onze Oekraïens vriend ‘Popo’, een allrounder pur sang, zich staande houdt. Zeker als hij met rugnummer 34 over de Vlaamse kasseien dokkert. Het antwoord is duidelijk: redelijk en zonder al te veel moeite. Maar om er over naar huis te schrijven… nee. Dat nou ook weer niet. De veteraan finishte tophonderd, zoals hij vermoedelijk al zijn wedstrijden tophonderd rijdt. Netjes, maar meer dan twee sterren kunnen we er toch niet voor geven’.

Foto: @gougeardAAlexis Gougeard, haalde de finish niet in Gent-Wevelgem in Flanders Fields . Onze huisanalist: ‘Het Franse supertalent is goedgeluimd aan de Vlaamse wielerweek begonnen. Met een prima overwinning in de Classic Loire Atlantique op zak, had hij er echt zin in. Al een paar kilometer buiten Gent, met Wevelgem nog lang niet in zicht, kreeg hij het op zijn heupen en koos hij het hazenpad. Alexis maakte deel uit van een vroege kopgroep van zeven. Dat is natuurlijk klasse. En natuurlijk weet je van tevoren dat zo’n ontsnapping geen stand houdt. Zeker niet in het hondenweer dat de koers dit jaar teisterde. Maar, Gougeard heeft zijn naam bijgeschreven in de annalen van een historische Gent-Wevelgem. Dat is zeker drie sterren waard.

Alexis Gougeard, haalde de finish niet in de Ronde van Vlaanderen Onze huisanalist: ‘Na zijn aardige optreden in Gent-Wevelgem, hoop je in de Ronde door Gougeard verrast te worden. Alexis twitterde voor aanvang van de Ronde zijn startnummer trots rond (zie foto boven, red.). Dat zien we natuurlijk al graag. Zouden meer renners moeten doen. In het verhaal van de wedstrijd komt Gougeard echter niet voor. Spijtig. Hier hadden we meer van verwacht.’

Brengt ons bij de stand na 8 van de 28 wedstrijden:

1. Ruben Fernandez Andujar (Spa, Movistar) – Volta Ciclista a Catalunya – 54
2. Ian Stannard (GB, Sky) – Tour Down Under – 55
3. Andriy Grivko (Oek, Astana) – Milano–Sanremo – 77
4. Yaroslav Popovych (Oek, Trek) – E3 Harelbeke – 87
5. Nicola Boem (Ita, Bardiani) – Tirreno–Adriatico – 139
6. Ruben Fernandez Andujar (Spa, Movistar) – Paris–Nice – DNF (etappe 6)
Alexis Gougeard (Fra, AG2R) – Ronde van Vlaanderen – DNF
Alexis Gougeard (Fra, AG2R) – Gent-Wevelgem in Flanders Fields – DNF

Nog te verrijden:

Vuelta Ciclista al Pais Vasco
Paris – Roubaix
Amstel Gold Race
La Flèche Wallonne
Liège – Bastogne – Liège
Tour de Romandie
Giro d’Italia
Critérium du Dauphiné
Tour de Suisse
Tour de France
Clasica Ciclista San Sebastian
Tour de Pologne
Eneco Tour
Vuelta a España
Vattenfall Cyclassics
GP Ouest France – Plouay
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
Championnats du Monde UCI
Il Lombardia

Tags: , , , , ,

Laat een reactie achter