Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Brandweer Nijmegen laat gele kanarie aan lot over

21 februari 2015 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Gele kanarie bedreigd door vuur, artists impression (Etsy.com)

Gele kanarie bedreigd door vuur, artists impression (Etsy.com)

NIJMEGEN (Geel Nieuws) – Tijdens de ontruiming vanwege een brand in een seniorencomplex in Nijmegen is gisteren een gele kanarie door de brandweer in de vlammenzee achtergelaten. Dat meldt het doorgaans betrouwbare ochtendblad Trouw.

Bij de brand in de Turkse snackbar Ugala III in de Nijmeegse wijk Neerbosch raakten negen mensen uit het erboven gelegen seniorencomplex zwaargewond. Tientallen mensen werden geëvacueerd, onder wie het echtpaar Gerritsen (84 en 87).

De kanarie van het stel mocht van de brandweer echter niet mee en bleef opgesloten in een kooi achter in de door een vlammenzee bedreigde serre. “Die mochten we niet meenemen, ik hoop dat hij nog leeft”, verklaarde mevrouw Gerritsen tegenover Trouw.

Geen mededelingen
Wat restte was een periode van onzekerheid, maar uiteindelijk kwam alles op zijn vogelpootjes terecht. Een verslaggeefster van Hart van Nederland liet een opgeluchte mevrouw Gerritsen later weten dat de dierenambulance de kanarie uit de serre heeft gehaald, meldt Trouw. Over de toestand van de kanarie zijn verder geen mededelingen gedaan.

 

Dit Geel Nieuws-bericht is tot stand gekomen aan de hand van een lezerstip. Heeft u ook geen of geel nieuws? Meldt het onze 24-uurs-tiplijn via Twitter: @gele_kanarie.

Tags: ,

Laat een reactie achter