Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Startnummer 34: de wielerhighlights van 2014

26 december 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34

De Gele Kanarie blikt nog één keer terug op het wielerjaar 2014. Onze hoofdanalist zet alle renners die in 2014 met startnummer 34 rondreden nog eens in de schijnwerpers. De hoofdanalist: ‘Het was een schitterend jaar, met een al even schitterende Gele Kanarie Wielrenner van het Jaar: Philippe Gilbert.’

Startnummer 34 in de Ronde van Californië

Startnummer 34 Philippe Gilbert in de Ronde van Californië (Foto: instagram/amgentourofcali)

W_fcQIpAHartritmestoornissen
Olivier Kaisen, stapte af in de Tour Down Under. De hoofdanalist: ‘Ons wielerseizoen én dat van de vriendelijke Lotto-renner Olivier Kaisen begon dramatisch. De grote, vriendelijke reus uit het Belgische Noville-sur-Mehaigne zou in Australië het Duitse sprintkanon André Greipel aan één of meerdere etappezeges moeten helpen. Uiteindelijk eindigde de Tour Down Under voor Lotto-Belisol in een succes en voor Olivier Kaisen in een deceptie. De ploeg pakte met Greipel twee dagzeges en met Adam Hansen de bergtrui. Olivier Kaisen maakte het grotendeels mee vanaf de zijlijn: hij moest in de vierde etappe, van Unley naar Victor Harbor, ziek opgeven. Pas later werd duidelijk waarom: Kaisen bleek al langere tijd met hartritmestoornissen te kampen. De Tour Down Under bleek zijn laatste wedstrijd; de fiets van Olivier ging definitief de wilgen in. Nul-komma-nada sterren voor deze voor Olivier waardeloze gang van zaken.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 16.57.00Gemeenteraadsverkiezingen
Amaël Moinard: 37ste in Parijs-Nice
. Onze hoofdanalist: ‘Eerlijk is eerlijk, van Amaël hadden we iets meer verwacht. Hij pakt uiteindelijk een niet onverdienstelijke 37ste plaats in de rit naar de zon, maar om nou te zeggen dat hij zich daar lekker in de spotlights heeft gereden, nee, dat niet. Zeker na het uitvallen van zijn kopman, TJ Van Garderen, hadden we verwacht dat Amaël zijn rugnummer wat meer had kunnen laten shinen. Jammer dat dat er niet inzat. Misschien was Amaël meer bezig met zijn kandidatuur voor de Franse gemeenteraadsverkiezingen in Saint-Jeannet. Wie zal het zeggen.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 16.58.52Visitekaartje
Bauke Mollema: 22ste in Tirreno-Adriatico. Onze hoofdanalist: ‘Dit was natuurlijk een prima prestatie van Bauke, al hadden we hem van tevoren iets hoger ingeschat. Ik geef toe: daar zat natuurlijk ook een gezonde portie wishfull thinking bij. Uiteindelijk waren de Italiaanse klimmetjes iets te steil voor Bauke en was z’n vorm nog niet op Tour-niveau. Bauke gaf natuurlijk wel zijn visitekaartje af.  Met zijn 22ste plaats pakte hij wel leiding in ons startnummer-34 klassement. Hij legde de lat voor de rest van het seizoen lekker hoog. Prima natuurlijk.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.01.23Op een hoopje
Jesus Hernández: afgestapt in de Ronde van Catalonië. Onze hoofdanalist: ‘Tsja, wat moeten we hier nou van zeggen? De Ronde van Catalonië is een leuk koersje hoor, maar als je van tevoren leest dat Jesus Hernández met nummer 34 start, dan neemt de volgdrang wel enigszins af. Je hoopt natuurlijk nog dat zo’n jongen alle vooroordelen vervolgens op een hoopje rijdt. Maar nee hoor: in de laatste etappe, naar Barcelona, stapt Jesus  af vanwege de regen. Een nummer 34 volstrekt onwaardig. Wat wel weer voor Jesus spreekt is dat hij eerder dit jaar vol trotst een foto van zijn rugnummer 34 rondtwitterde. Dat zien we graag. Wel weer jammer dat dat een startnummer uit de Ruta del Sol was. Daar koop je niet heel veel voor.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.06.11Hondenweer
Francesco Gavazzi: afgestapt in Milaan-Sanremo. Onze hoofdanalist: ‘Voor Fransesco hebben wij een enorme zwak. Voor het tweede opeenvolgende jaar startte hij met startnummer 34 in Milaan-Sanremo. Voor het tweede opeenvolgende jaar was het hondenweer in Italië. En voor het tweede opeenvolgende jaar kwam Francesco niet over de streep. Dan kun je natuurlijk een vernietigend oordeel vellen, maar dat heeft deze jongen niet verdiend. Gavazzi is een knecht. Hij verricht in het eerste deel van de koers zijn werk. Waarom zou je je een longontsteking fietsen voor een 83ste plaats? Nee hoor, we verwijten Francesco niets en hopen dat hij volgend jaar weer van de partij is met startnummer 34.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.08.15Karakter
Maxime Daniel: 99ste in de E3 Harelbeke. Onze hoofdanalist: ‘Maxime met startnummer 34 is ons erg goed bevallen. Deze talentvolle jongen van AG2R heeft gedaan wat je hoort te doen met rugnummer 34: dat rugnummer laten zién tijdens de koers. Na de Kettenburg en op de steentjes van de Haaghoek was het gaan met die banaan: Daniel demarreerde en reed een tijdje met een groepje voorop. Heerlijk. Natuurlijk is zo’n demarrage volstrekt kansloos, maar so what? En dat zo’n jongen niet meteen in de remmen knijpt, als-ie wordt teruggepakt, en gewoon de koers uitrijdt… Dat zegt iets over zijn karakter. Prachtig. Het is niet onopgemerkt gebleven, Maxime!’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.09.42Volledig in dienst
Tom Leezer: 73ste in Gent-Wevelgem. Onze hoofdanalist: ‘Leuk dat de sympathieke Leezer het startnummer 34 van Gent naar Wevelgem mocht rijden. Gent-Wevelgem blijft toch één van de klassiekste klassiekers, wat mij betreft.  Een paar jaar terug was Tom al eens achtste in Wevelgem, maar het zou oneerlijk zijn geweest om dat nu weer te verwachten. Uiteindelijk rijdt zo’n jongen toch volledig in dienst van Sep Vanmarcke. Een 73ste plaats is exact tien plaatsen hoger dan ik Leezer van tevoren had ingeschat.’

Schermafbeelding 2014-04-07 om 21.24.22Zdenek Stybar, 18de in de Ronde van Vlaanderen. Onze hoofdanalist: ‘Zdenek heeft een puike Ronde gereden. Ik denk dat een 18de plaats volledig ‘naar verwachting’ is, al was Stybar natuurlijk van tevoren wel een ‘dark horse’. Hij had, net als zijn ploegmaats Terpstra en Boonen, de Ronde zomaar kunnen winnen. Nu ja, Zdenek heeft vrijwel de hele wedstrijd aan het front gefietst, voor het oog van de tv-camera’s. Voor de volgers met een Gele Kanarie-hart is dat natuurlijk mooi. Met zijn 18de plaats heeft Stybar zo’n beetje het hele wielerseizoen bovenaan ons Gele Kanarie Startnummer 34-klassement gestaan. En het is natuurlijk extra mooi dat de beste seizoensprestatie werd neergezet in één van de mooiste koersen van het jaar.’

Kristijan Durasek (Foto: Lampre)Geprofileerd
Kristijan Durasek, 56ste in de Vuelta Ciclista al Pais Vasco
,
Onze hoofdanalist: ‘Kristijan heeft naar vermogen gereden in het Baskenland. Sterker nog: hij heeft zich in de vierde etappe, die uiteindelijk zo prachtig werd gewonnen door Wout Poels, schitterend geprofileerd. Kristijan maakte in de Koninginnerit de hele dag deel uit van de kopgroep en demarreerde zelfs op de top van de Izua, een kreng van de eerste categorie. Helaas voor hem kwam hij net te kort. Desalniettemin heeft de Kroaat zijn rugnummer 34 overduidelijk met veel trots gedragen. Hulde daarvoor.’

Thor HushovdInitiatiefrijk
Thor Hushovd, 19de in Parijs – Roubaix
,
Onze hoofdanalist: ‘Nog een klasse beter dan Kristijan, was het rijden van Thor in de Hel van het Noorden. Zó willen we het graag zien: initiatiefrijk en aanvallend. Hushovd maakte tot diep in de finale deel uit van de kopgroep, maar moest uiteindelijk afhaken toen de prijzen werden verdeeld. Jammer, maar Thor en wij kunnen terugkijken op een schitterende Parijs-Roubaix. Zoals Thor reed met rugnummer 34… daar mogen alle toekomstige startnummers 34 een voorbeeld aan nemen.’

Paul MartensAfgeleverd
Paul Martens, 26ste in de Amstel Gold Race
,
Onze hoofdanalist: ‘Ook Paul Martens heeft een prima wedstrijd met rugnummer 34 gereden. Hij was actief, maakte deel uit van de kopgroep en heeft ervoor gezorgd dat zijn kopman Bauke Mollema uitstekend werd afgeleverd aan de voet van de Cauberg. Dat Bauke het knechtenwerk van Paul niet kon afmaken, is natuurlijk jammer, maar ligt buiten Martens’ verantwoordelijkheid.  Nee, Paul heeft een prima Gold Race gereden. Een toptwintigplaats had hem natuurlijk zomaar een extra ster kunnen opleveren. Jammer dat hij het in de laatste kilometer liet lopen.’

Ryder HesjedalPijnlijk
Ryder Hesjedal, afgestapt in de Waalse Pijl
,
Onze hoofdanalist: ‘Tsja, vooraf ben je met een jongen als Ryder met rugnummer 34 ontzettend in je nopjes. We hebben het hier over een oud-Giro-winnaar. Ryder was natuurlijk niet de topfavoriet in de Waalse Pijl, maar hij werd her en der toch genoemd als outsider. Ja, ook door ons. Dat die gozer dan zo door het ijs zakt, is natuurlijk pijnlijk. Bij de tweede beklimming van de Muur van Hoei is hij afgestapt. Dan denk je nog: die zien we terug in Luik-Bastenaken-Luik, maar niks van dat alles. Kortom: een grote teleurstelling.’

Ben GastauerBekroning
Ben Gastauer, 106de in Luik-Bastenaken-Luik
,
Onze hoofdanalist: ‘Ben is voor het Nederlandse wielerpubliek een grote onbekende. Toch waren wij niet ontevreden met hem als startnummer 34 in La Doyenne. Hij kent het terrein. En bovendien waren de Franse ploegen met ambitie naar Luik gekomen. Dat hebben ze ook laten zien. Gastauer heeft ondanks een lekke band op de Côte de Wanne zijn twee kopmannen, Pozzovivo en Bardet, in de finale kunnen afzetten. Dat  beiden toptien rijden, is ook voor hem een bekroning.  Hij heeft zijn drie sterren meer dan verdiend. Ben had ook bij Bastenaken rechtdoor naar huis kunnen fietsen. Dat zo’n jongen zijn werk op deze manier doet én de koers uitrijdt, zegt iets over zijn karakter. Een prima startnummer 34!’

2c8a975a3f72a4aa365a34f3c7d447c8Steentje bijdragen
Mikhail Ignatyev, 117de in de Tour de Romandie
Onze huisanalist: ‘We zijn niet heel vrolijk geworden van het optreden van Mikhail in Romandië. Goed, hij heeft zijn steentje bijgedragen in de ploegentijdrit, waarin zijn ploeg Katusha verdienstelijk derde werd. Verder kun je nog zeggen dat kopman Spilak het prima heeft gedaan, met een etappezege en een tweede plaats in het eindklassement, maar van een startnummer 34 verwacht je gewoonweg net dat beetje meer. En dat heeft Ignatyev niet kunnen brengen. Als je 117de van de 122 wordt, is dat niet iets om over naar huis te schrijven.’

Ongehoord
5711bf4392997a8ec027faa0651baa91Francesco Manuel Bongiorno, 59ste in de Giro d’Italia
Onze huisanalist: ‘Wat een heerlijke Giro heeft Bongiorno gereden! Van tevoren hou je natuurlijk je hart vast, als je hoort dat de tamelijk onbekende Francesco Bongiorno het felbegeerde rugnummer 34 opgespeld krijgt, maar Francesco is dankzij zijn rugnummer boven zichzelf uitgestegen. Ook zijn team, de jonge pro-continentalploeg Bardian, profiteerde mee. Maar liefst drie etappes werden gewonnen in de Giro. Dat is toch ongehoord? Francesco zelf beleefde zijn finest hour in de 20ste etappe, naar de top van de gevreesde Monte Zoncalan. Hij werd in die rit fraai derde, maar er had zeker meer ingezeten als hij niet van zijn fiets was geduwd door een ‘zogenaamde’ supporter. De beelden van Francesco met zijn nummer 34 gingen de wereld over. Prachtig.  Ook in de elfde en in de 21ste etappe koos Francesco de aanval. Ja, die jongen heeft echt alles eruit gehaald wat erin zat. We gaan hem de rest van zijn carrière scherp in de gaten houden.’

Schermafbeelding 2014-06-26 om 15.51.45Mr. Edet
Nicolas Edet, 42ste in het Critérium du Dauphiné
Onze huisanalist: ‘Nicolas heeft een alleraardigste Dauphiné gereden. Eigenlijk meer dan puik. Onze vriend van Cofidis liet zich vooral zien in de derde etappe, waarin hij tot twee keer toe de aanval zocht. Mooi om te zien. Tsja, een 42ste plaats in de Dauphiné is best aardig, sterker nog: het levert Mister Edet een fraaie toptiennotering op in ons startnummer 34-klassement, maar uiteindelijk is het toch ook niet meer dan drie sterren waard. Het smaakt wel naar meer: we sluiten niet uit dat we Nicolas nog eens op een erepodiumpje hier of daar gaan zien.’

RwR8CK8fDrama
Marco Haller, 118de in de Tour de Suisse
Onze huisanalist: ‘Marco heeft geen indruk kunnen maken in de Ronde van Zwitserland. Twee sterren voor de verder sympathieke Oostenrijker van Katusha, meer kunnen we er niet van maken: eentje voor de deelname en eentje voor het uitrijden. ‘Zwitserland’ is voor Katusha op een behoorlijk drama uitgelopen. Beste man in het klassement was Sergei Chernetckii op een 25ste plaats, kopman Alexander Kolobnev werd 36ste en Marco zelf 118de. Al die renners werden gepasseerd voor de Tour. Dat zegt genoeg.’

Revelatie
Rafal Majka, 44ste in de Tour de France
De huisanalist: ‘Rafal Majka is dé revelatie van het wielerseizoen. Dat deze gast kan fietsen, wisten we sinds de Giro, waarin hij knap zesde werd. Maar dat hij die klasseprestatie in de Tour nog eens zou overtreffen, had helemaal niemand verwacht, ook al omdat Rafal zwaar tegen zijn zin afreisde naar Leeds. Uiteindelijk wint hij twee zware bergetappes en pakt hij de bolletjestrui. Wat een klasbak. En alsof het niks is, wint hij ook nog eens de Ronde van Polen, helaas voor ons overigens met rugnummer 21. Eerlijk is eerlijk: we zijn sinds het begin van deze competitie nog nooit eerder zo onder de indruk geweest van een startnummer 34.’

Beltran-profile-400x400Merci et au revoir
Edward Beltran, 81ste in de Clasica Ciclista San Sebastian

De huisanalist: ‘Edward Beltran is een leuke, talentvolle Colombiaanse gozer van Tinkoff-Saxo. Kan een aardig stukje bergop rijden. Tik, tik, tik, je kent het wel. Maar in de Clasica heeft hij geen potten kunnen breken. Tja, alsof iemand dat ook maar van hem had verwacht? Wat kun je er verder van zeggen? Merci et au revoir, om met Mart Smeets te spreken. Eén ster voor de moeite en één voor het ontegenzeggelijke talent. Als Edward volgend jaar nog eens met startnummer 34 mag rondrijden, dan zal hij zeker een treetje hoger staan.’

IEOcMGP1No luck
Ben Swift, DNF in de Ronde van Polen
De huisanalist: ‘Ben kende geen al te gelukkige Ronde van Polen. ‘A crash, then a puncture, then another crash,’ zo vatte de sprinter zijn optreden zelf samen op twitter. ‘Not having much luck in this race.’ Na etappe vier hing Ben met geschaafde knieën zijn gebutste fiets aan de Poolse wilgen. Jammer. Twee jaar terug won Ben nog twee etappes in Polen. De verwachtingen waren bij ons dan ook tamelijk hoog gespannen. Meer dan twee sterren kunnen we er echt niet van maken. Eentje voor de deelname en eentje uit puur medelijden.’

Schermafbeelding 2014-09-17 om 11.30.33Collins John

Rohan Dennis, 98ste in de Eneco Tour
De huisanalist: ‘Met Rohan Dennis hadden we maar weer eens een jong talent rondrijden met startnummer 34. Dennis debuteerde in het pittoreske Terneuzen voor BMC, de ploeg die hem overnam van Garmin. Eerlijk is eerlijk: veel indruk heeft hij niet op ons gemaakt. De heren analytici waren vooral in de weer met zijn verwarrende Collins John-achtige voor- en achternaam. Maar we gaan van deze Australiër heus nog het een en ander horen. In de tijdrit werd hij bijvoorbeeld knap tiende. In het eindklassement eindigde Dennis – wij mogen inmiddels Rohan zeggen – als twee na laatste. Nou ja, hij heeft zijn werk verricht. Laten we het daar op houden.’

BkX75XKIgAARXwe

Broer van
Dayer Quintana, 98ste in de Vattenfall Cyclassics

De huisanalist: ‘Bij de naam ‘Quintana’ veer je natuurlijk op, maar helaas: Dayer is de jongere en wat minder talentvolle broer van Nairo Quintana, de Colombiaan die dit jaar de Giro won. De voormalige politieagent – want dat is Dayer – kan trouwens ook best een stukje fietsen hoor. Zo won hij dit jaar de bergetappe naar de Kitzbühler Horn in de Ronde van Oostenrijk. Maar de Horn is natuurlijk andere koek dan de Waseberg, het zeventig meter hoge kuitenbijtertje bij Hamburg. Nee, in Hamburg hebben we Dayer niet gezien. Alleen in de eindranglijst, op een anonieme 98ste plaats.’

Schermafbeelding 2014-09-17 om 11.33.59Oude bekende
Enrico Gasparotto, 43ste in de GP Ouest France – Plouay

De huisanalist: ‘En daar stond plots een oude bekende met startnummer 34 aan de start in de winderige GP Ouest France: de Gele Kanarie Wielrenner van het Jaar 2013! Daar gingen we eens goed voor zitten. Zou Gasparotto zijn huzarenstuk van vorig jaar kunnen herhalen? Toen pakte hij met een fraaie vijfde plaats in de Ronde van Lombardije de felbegeerde eretitel ‘Gele Kanarie Wielrenner van het Jaar 2013′. Helaas, het zat er in Plouay geen moment in. De koers werd gedomineerd door enkele kopgroepjes, waar Enrico geen deel van uitmaakte. En in de spint kon hij zijn neus ook niet meer aan het venster drukken. De multi-sympathieke Enrico krijgt uiteraard een sterretje extra voor de grote betekenis die hij heeft gehad – en nog altijd heeft – voor het startnummer 34-gebeuren.’

Tegenslagen
Robert Gesink, DNF in de Vuelta a España

1cd089fdcb60114c7b4e884e46799303De huisanalist: ‘Over het seizoen van Robert Gesink kunnen we inmiddels een boek schrijven. Dat Robert in één van de sleutelhoofdstukken rugnummer 34 droeg, is natuurlijk mooi. Even leek het jaarboek-Gesink in Spanje een prachtig happy end te krijgen: met een ontketende Gesink die zich – na een jaar van tegenslag met een hoofdletter T – makkelijk handhaafde in de toptien. Maar helaas sloeg het noodlot toe en moest Robert zijn startnummer 34 bij de wedstrijdleiding inleveren. Wegens familieomstandigheden. Uitermate tragisch. Er zijn belangrijkere zaken dan wielrennen, zo is het. In de 17 etappes die hij meefietste maakte hij behoorlijk indruk. Hopelijk zien we Robert nog eens terug met startnummer 34.’

xXiYiT4yAchterzak
Jay McCarthy, 61ste in de Grand Prix Cycliste de Québec & DNF in  Grand Prix Cycliste de Montréal

De huisanalist: ‘Het Canadese dubbelnummer in Québec en Montréal wordt in Europa licht ondergewaardeerd. In Nederland worden de wedstrijden vooral geassocieerd met Robert Gesink, die in 2010 won in Montréal en in 2013 in Québec. Toen de jonge Australiër Jay McCarthy (net 22, red.) van de Canadese wedstrijdleiding het startnummer 34 kreeg toebedeeld, nam bij ons de drang om door te zappen naar Eurosport niet heel veel toe. Uiteindelijk hebben we het allemaal wel gevolgd natuurlijk. Maar Jay hebben we verder niet gezien, ondanks het verse en vermoedelijk vette Tinkoff-Saxo-contract dat hij in zijn achterzak had.’

Foto: @Stefclement

Foto: @Stefclement

Collectors item
Stef Clement, 90ste bij het WK op de weg.
. Onze huisanalist: ‘De sympathieke krullenbol maakte op 31-jarige leeftijd zijn WK-debuut. Wij bij de Gele Kanarie hebben een zwak voor Stef, maar eerlijk is eerlijk: bij een WK hoop je op een andere renner met rugnummer 34. Het spektakel dat we vorig jaar met ons rugnummer 34 op het WK meemaakten, zagen we dit jaar dus helaas niet. Clement deed zijn ding, zoals dat heet, maar potten breken kon hij niet. Wat ‘m siert is dat hij de wedstrijd heeft uitgereden. Wij vermoeden dat de oranje WK-trui van Stef wel eens zijn enige zou kunnen zijn. Dat rugnummer 34 erop maakt ‘m vermoedelijk een echt collectors item.’

Foto: @gavazzif

Foto: @gavazzif

Wanhopig
Francesco Gavazzi, reed de Ronde van Lombardije niet uit.
Onze huisanalist: ‘Francesco is een oude bekende van ons, een vriend van de Gele Kanarie. De multisympatieke Gavazzi reed voor de derde keer in de geschiedenis van deze rubriek met rugnummer 34 rond (dit én vorig jaar in Milaan-Sanremo) en nog nooit wist hij het nummer over de finish te krijgen. Normaal zou je daar lichtelijk wanhopig van worden, maar voor Francesco hebben we een zwak. In de laatste Ronde van Lombarbije heeft Gazvazzi een prima koers gereden: hij maakte ruim tweehonderd kilometer deel uit van de kopgroep. Als je dan teruggepakt wordt, mag je best in de remmen knijpen. Maar het moge duidelijk zijn wat de opdracht voor Francesco wordt bij de vierde keer dat hij nummer 34 opgespeld krijgt: finishen.’

Foto @PhillippeGilbertPieken
Philippe Gilbert, eerste in de Ronde van Peking.
. Onze huisanalist: ‘Is het woord historisch hier al gevallen? Want historisch is de zege van Gilbert in Peking. Nooit eerder in de geschiedenis van onze startnummer-34-klassement boekte een renner met rugnummer 34 een overwinning. Wat kan die Gilbert toch pieken. Dat Philippe ‘iets’ heeft met startnummer 34 zagen we vorig jaar al. Niet alleen startte hij met rugnummer 34 in de Tour, ook verspreidde hij een foto zijn wereldkampioenstrui mét rugnummer 34. Toen kon Philippe bij ons al niet meer kapot, al moet je als analist natuurlijk objectief blijven. Maar objectief gezien kun er weinig anders van maken dan zes sterren hoor. Philippe heeft een geweldige punt achter het seizoen gezet. Zeg maar gerust een uitroepteken! Echt een bekroning. Voor hem en voor ons.’

Het startnummer 34-eindklassement van 2014

1. Philippe Gilbert (Bel, BMC) – Ronde van Peking – 1
2. Zdenek Stybar (Tsj, Omega) – Ronde van Vlaanderen – 18

3. Thor Hushovd (Noo, BMC)  – Parijs-Roubaix – 19
4. Bauke Mollema (Ned, Belkin) – Tirreno-Adriatico – 22
5. Paul Martens (Dui, Belkin) – Amstel Gold Race – 26
6. Amaël Moinard (Fra, BMC) – Paris-Nice – 37
7. Nicolas Edet (Fra, Cofidis) – Critérium du Dauphiné -42
8. Enrico Gasparotto (Ita, Astana) – GP Ouest France / Plouay – 43
9. Rafal Majka (Pol, Tinkoff-Saxo) – Tour de France – 44
10. Kristijan Durasek (Kro, Lampre) – Vuelta Ciclista al Pais Vasco – 56
11. Francesco Bongiorno (Ita, Bardiani-CSF) – Giro d’Italia – 59
12. Jay McCarthy (Aus, Tinkoff-Saxo) – Grand Prix Cycliste de Québec – 61
13. Tom Leezer (Ned, Belkin) – Gent-Wevelgem – 73
14. Edward Beltran (Col, Tinkoff-Saxo) – Clasica Ciclista San Sebastian – 81
15. Stef Clement (Ned) – Wereldkampioenschap op de weg – 90
16. Rohan Dennis (Aus, BMC) – Eneco Tour – 98
17. Dayer Quintana (Col, Movistar) – Vattenfall Cyclassics – 98
18. Maxime Daniel (Fra, AG2R) – E3 Harelbeke – 99
19. Ben Gastauer (Lux, AG2R) – Liège – Bastogne – Liège – 106
20. Mikhail Ignatyev (Rus, Katusha) – Tour de Romandie – 117
21. Marco Haller (Oos, Katusha) – Tour de Suisse – 118
22. Jesus Hernández Blazquez (Spa, Tinkoff-Saxo) – Volta Ciclista a Catalunya – DNF
Ryder Hesjedal (Can, Garmin) – Waalse Pijl – DNF
Olivier Kaisen (Bel, Lotto Belisol) – Tour Down Under – DNF
Francesco Gavazzi (Ita, Astana) – Milano-Sanremo – DNF
Robert Gesink (Ned, Belkin) – Vuelta a España – DNF
Ben Swift (GB, Sky) – Ronde van Polen – DNF
Jay McCarthy (Aus, Tinkoff-Saxo) – Grand Prix Cycliste de Montréal – DNF
Francesco Gavazzi (Ita,  Astana) – Giro di Lombardia – DNF

Tags: , ,

Laat een reactie achter