Paste your Google Webmaster Tools verification code here

‘Dooie boel’ bij Dode van de Week; Miss America wint

13 december 2014 | Door | Categorie: De Dode van de Week, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
De Dode van de Week (l) en Elvis Presley (foto: Girl Happy)

De Dode van de Week (l) en Elvis Presley (foto: Girl Happy)

Het is een bekend fenomeen: als het tegen de feestdagen loopt, overlijden er gemiddeld minder prominenten. De jury van de Dode van de Week koos bij gebrek aan beter dit keer daarom voor ‘het mooie plaatje’: voormalig Miss America Mary Ann Mobley.

‘Het was een dooie boel’, is het onderschrift van het weekrapport van de jury van de Dode van de Week. Het aanbod aan enigszins aansprekende overleden beroemdheden was zo klein, dat de jury toegeeft ‘puur op uiterlijke kenmerken’ te hebben gelet.

De keuze viel daarom op voormalig Miss America Mary Ann Mobley, die afgelopen week op 75-jarige leeftijd overleed in haar woning in Beverly Hills. Ze werd in 1959 wereldberoemd in de Verenigde Staten toen ze tot Miss America werd gekroond. Buiten de States vergaarde ze enige roem door haar daaropvolgende acteercarrière.

Wapenbeheersing
Hoogtepunten van die carrière waren haar rollen in twee films in de jaren zestig met Elvis Presley: het hilarische Girl Happy en het deels in het Midden-Oosten gesitueerde Harum Scarum.

Later was Mary Ann nog te zien in vrijwel iedere denkbare Amerikaanse televisieserie. ‘Fantasy Island, Falcon Crest, The Love Boat, iedereen die voor 1990 is geboren heeft wel eens van Mobley’s acteertalent kunnen genieten’, aldus de jury.

Bekijk hier hoe galant Mary Ann Mobley een pistool laadt in de legendarische serie ‘The Man from U.N.C.L.E.’

Mary Ann Mobley is als Dode van de Week de terechte opvolgster van de al even charmante winnares van vorige week, koningin Fabiola.

Welke prominenten gingen er afgelopen week nog meer het hoekje om?

2. Ziad Abu Ein (55)

De Palestijnse oud-minister van Gevangeniszaken bezweek woensdag na een confrontatie tussen Palestijnse demonstranten en Israëlische militairen op de Westelijke Jordaanoever. Hij overleed volgens Israël aan een hartaanval die volgens de Palestijnen werd veroorzaakt door de onrust van de protesten. Zijn dood leidde dan weer tot verontwaardiging en onrust in de Palestijnse gebieden. ‘Ach, het vredesproces in het Midden-Oosten’, verzucht de jury.

Kijk hier naar enkele fascinerende beelden.

3. Dawn Sears (53)

‘Wie?’, schrijft de jury zelf al in zijn weekrapport. De keuze aan dode prominenten was schaars, maar gelukkig is er altijd nog de Amerikaanse countrymuziek. Dawn Sears werd bekend als achtergrondzangeres van de legendarische Vince Gill, maar had ook enkele solohits.

Luister maar eens naar het toepasselijke ‘Leaving and Saying Goodbye’.

4. José Feghali (53)

Net als voor Dawn bleef de teller ook voor José op 53 steken. Voor velen een grote onbekende, maar de connaisseurs weten dat deze Braziliaanse pianist in 1985 de Gouden Medaille won op de Van Cliburn International Piano Competition.

Feghali, artist-in-residence op de muziekschool van de christelijke universiteit van Texas, zette er een punt achter door op Texaanse wijze een pistool tegen zijn hoofd te zetten.

Luister hieronder naar Feghali’s interpretatie van Odeon and Polichinello.

5. Gerard Vianen (70)

De enige Nederlander van deze week in de topvijf is voormalig wielrenner Gerard Vianen. Hij won begin jaren zeventig drie Vuelta-ritten en een Tour-etappe en maakte tijdens zijn acht deelnames aan de Ronde van Frankrijk naam als meesterknecht van Joop Zoetemelk en Raymond Poulidor.

Voor het uitreiken van een eervolle vermelding zag de jury geen aanleiding.De prognose voor komende week: de jury vermoedt dat we te maken krijgen met een wel heel bekende componist uit de musicalwereld alsmede een Duitser óf Japanner die een belangrijke rol heeft gespeeld in de culinaire wereld.

De Gele Kanarie houdt zijn maagje en hartje maar weer eens behoedzaam vast.

Tags: , , , , ,

Laat een reactie achter