Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Bizarre seksuele escapades flankeren ebola-crisis

14 augustus 2014 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Nigeria
Mannen in witte pakken (Foto: The Punch)

Mannen in witte pakken (Foto: The Punch)

Het was weer een bijzondere week in Nigeria, zo blijkt uit onze wekelijkse analyse van het op één na populairste artikel in de Nigeriaanse krant The Punch. Ebola bleek populairder dan slapen met een hond, maar legt het af tegen een verkrachting in een toilet.

De huidige ebola-crisis, waarvoor de Gele Kanarie een speciaal dossier heeft geopend, blijft de Nigeriaanse gemoederen flink bezig houden. Net als vorige week, toen er werd gesproken over mogelijke goddelijke interventie, staat de dodelijke ziekte op de tweede plaats in de topvijf van meestgelezen artikelen in The Punch.

In het artikel Ebola: 21 persons isolated in Enugu signaleert de populaire Nigeriaanse krant in een lang, lang artikel dat het ebola-virus niet alleen in Lagos, maar nu ook in de staat Enugu lijkt te hebben toegeslagen. ‘Verschrikkelijk’, aldus de analist-van-dienst van het Hot in Nigeria-team.

Onverkwikkelijk
Ebola heeft dus alle aandacht in Nigeria, maar niet de meeste. Het populairste artikel in The Punch van deze donderdag (Police narrate how teacher raped pupil in toilet) gaat over de verkrachting van een 10-jarig meisje op het toilet van een privé-school in Ipaja, Lagos. De dader: Adeniran Adebayo, haar leraar.

‘In het artikel wordt zeer uitvoerig ingegaan op alle details van deze onverkwikkelijke zaak. Moeilijk om doorheen te komen’, aldus de analist. Leukste zin uit het verweer van de verdachte leraar: The toilet in question has never even been used by anybody.

Catastrofaal
Bijna even dramatisch is het artikel op de derde plaats van meestgelezen verhalen in The Punch, wil de analist nog kwijt: Edo command nabs man for sleeping with dog. Het artikel gaat over een 19-jarige man die in een leeg gebouw werd betrapt op seksuele activiteiten met een hond.

De topvijf van deze week (The Punch)

De topvijf van deze week (The Punch)

‘Het is een vreselijk verhaal, maar wel een good read‘, aldus het Hot in Nigeria-team. ‘Een gedetailleerd stuk vol storytelling met een catastrofaal einde. De 19-jarige jongen wordt gearresteerd, de eigenaar van de hond wil zijn huisdier niet meer, waarop de hond door buurtbewoners wordt gedood. Lezen dus!’

Meer lezen over de waan van de dag in Nigeria? Check ons Hot in Nigeria-dossier.

Meer geïnteresseerd in Singapore? Check ons inmiddels afgesloten Hot in Singapore-dossier.

 

Tags: , ,

Laat een reactie achter