Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Afgesneden scrotum populairder dan Abba

31 juli 2014 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Nigeria
Yinka Offehin: serieuze verwondingen aan zijn scrotum

Yinka Offehin: serieuze verwondingen aan zijn scrotum (Foto: Punch / Samson Folarin)

Suleiman Abba wordt zo goed als zeker de nieuwe baas van de Nigeriaanse politie. Hij is de opvolger van Mohammed Abubakar die per 1 augustus afscheid neemt. Het nieuws over Abba is echter minder populair in Nigeria dan een bizar scrotumdrama.

De benoeming van Abba wordt gemeld door de Nigeriaanse website Punchng.com. Het artikel Abba may replace Abubakar as IG is het op één na populairste artikel van deze donderdag en wordt daarmee automatisch onderworpen aan een analyse van ons Hot in Nigeria-analistenteam.

Slag om de arm
De hoofdanalist: ‘The Punch houdt nog wel een flinke slag om de arm. Niet alleen in de kop, maar in het hele artikel. Dat is doordesemend met strofes als ‘zoals het er nu naar uitziet’ en ‘als er niets tussenkomst’. Maar goed, zoals het er nu naar uitziet wordt Abba dus de nieuwe Nigeriaanse politietopper. Tenminste, als er niets tussenkomt.’

Abba: op weg naar nummer 1-notering

Abba: op weg naar nummer 1-notering (Foto: The Punch)


Zone 7
Wie is deze Suleiman Abba? De hoofdanalist: ‘Abba is momenteel nog de assistent inspecteur generaal van de politie in zone 7. Zijn naam circuleert al enige tijd als het gaat om de opvolging van Abubakar. Volgens The Punch zijn alle 36 gouverneurs van Nigeria het nu eens en zou Abba inmiddels zelf door president Goodluck Jonathan zijn ingelicht dat hij De Man is. Nu is het nog wachten op een officiële persverklaring.’

Mooi geweest
De vervanging van Abubakar hing al een tijdje in de lucht. De hoofdanalist: ‘Ja, de huidige politiechef hikte al een tijdje tegen zijn pensioen aan, na 35 jaar in dienst. Op een gegeven moment is het dan mooi geweest, al had hij zelf geloof ik nog wel gehoopt op een jaartje eraan vast. Maar dat zit er dus niet in.’

Scrotum
Wat het op één na populairste artikel op The Punch nou precies zegt over de waan van de dag is volgens ons analistenteam onduidelijk: ‘Daar kun je weinig over zeggen. Maar het is wel tekenend dat het bericht in populariteit voorbij is gestreefd door het artikel Landlady’s children cut tenants private parts, over de 35-jarige Yinka Offehi wiens scrotum is afgesneden door de boze kinderen van zijn hospita. In artikel legt de vrouw van Offehi uit wat er gebeurde: ‘In that confusion, my husband shouted and we saw that one of the attackers had cut Yinka’s scrotum. I can’t say what they used to cut off my husband’s scrotum.’ Ook dat is Nigeria.’

De topvijf van deze donderdag

De topvijf van deze donderdag

Tags: , , ,

Laat een reactie achter