Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Rafal Majka laat startnummer 34 nog eens glanzen

24 juli 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34
Rafal Majka: tweede ritzege in de pocket (screenshot NOS)

Rafal Majka: tweede ritzege in de pocket (screenshot NOS)

De drager van het felbegeerde rugnummer 34 in de Tour de France, de Pool Rafal Majka, heeft voor de tweede keer verpletterend toegeslagen. De Pool schreef een tweede bergrit op zijn naam. Een nooit eerder vertoonde prestatie in de geschiedenis van het Gele Kanarie Startnummer 34-klassement.

Na winst in de veertiende Tour-etappe over 177 kilometer van Grenoble naar Risoul,  voegde de sympathieke, jonge Pool (die onlangs overigens debuteerde op Twitter) ook nog eens de zeventiende etappe toe aan de zijn inmiddels imposante erelijst. In zijn bolletjestrui kwam hij als eerste over de streep bovenop Pla d’Adet, na een 124-kilometer lange etappe die was gestart in Saint-Audens.

Onze huisanalist: ‘Dat had je vooraf niet durven dromen! Twee etappes in de Tour! En wat voor etappes! De twee zwaarste ritten nog wel! En dan ook nog in de bolletjestrui!’

 

Startnummer 34 zet zijn handtekening onder de door hem gewonnen etappe

Startnummer 34 zet zijn handtekening onder de door hem gewonnen 14de etappe (Foto: twitter/@letour)

 

Het is voor het eerst in de moderne wielergeschiedenis dat een renner met startnummer 34 twee etappes in een grote ronde wint terwijl daarvoor van tevoren extra aandacht is gegenereerd middels een speciale competitie rond het betreffende startnummer.

Schitterend
Bekijk hier de schitterende etappezege van startnummer 34 Rafal Majka…

En bekijk hier de reactie van Rafal ná de etappe…

Klassement
Overigens zeggen de twee etappezeges nog weinig over de Rafal Majka’s positie in het uiteindelijke Startnummer 34-klassement. Onze huisanalist: ‘In de reglementen is vastgelegd dat daarvoor de eindklassering in het algemeen klassement geldt. Rafal staat nu 52ste in de Tour. Dat zou betekenen dat hij slechts op een virtuele zevende plaats staat in ons klassement, ruim achter onze nummer-1, Zdenek Stybar.’

Onze huisanalist geeft toe dat dit ‘enigszins zuur’ is voor Rafal. ‘Misschien is het voor ons ook wel reden om de weging van de verschillende wedstrijden binnen ons klassement te herzien. Mogelijk moet de jury een sterkere say in het geheel krijgen.’

Tags: , , ,

Laat een reactie achter