Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Startnummer 34 in de Tour: Rafal Majka

5 juli 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34
Laurens ten Dam met startnummer 34 in een Amstel-reclame

Laurens ten Dam met startnummer 34 in een Amstel-reclame

De Poolse klimmer Rafal Majka start vandaag in de Tour de France met het prestigieuze startnummer 34. Zijn opdracht: het tot nu toe ietwat tegenvallende startnummer-34-seizoen kleur geven. 

De 24-jarige Pool van Tinkoff-Saxo verschijnt in de Tour aan de zijde van favoriet Alberto Contador. Onze huisanalist: ‘Rafal is een klasbak. Niet heel bekend bij het grote publiek, maar deze jongen werd dit jaar zo maar even zesde in de Giro. Dan kun je wat.’ Aanvankelijk was het helemaal niet de bedoeling dat Majka aan de Tour-start in Leeds zou verschijnen. De huisanalist: ‘Maar nu Roman Kreuziger vanwege zijn verdachte bloedwaarden thuis blijft, moet Rafal het gaan doen voor Contador. En voor ons. Ik heb daar een goed gevoel over.’

Schermafbeelding 2014-07-05 om 09.21.40

Rafal Majka

Tweede plan
Wat zijn de kans van Rafal Majka (rechts) in de Tour en in het startnummer 34-klassement? Onze huisanalist: ‘We gaan Rafal natuurlijk veel zien met Alberto Contador in zijn wiel. Dat betekent meteen dat zijn eigen klassement op het tweede plan komt te staan. Bovendien moet je niet vergeten dat deze jongen al een grote ronde in de benen heeft. Toch sluit ik helemaal niet uit dat Majka na de Tour de beste startnummer 34 van het seizoen zal blijken te zijn.’

Tegenvaller
Om dat te bereiken moet Majka top-17 rijden. In het klassement is, sinds onze laatste update na de Ardennenklassiekers, weinig veranderd. De sympathieke Tsjech Zdenek Stybar staat nog altijd aan de leiding in ons klassement. De huisanalist: ‘Hartstikke leuk natuurlijk voor Zdenek. Hij heeft echt iets neergezet in Vlaanderen. Maar voor al onze volgers is het natuurlijk een kleine tegenvaller. Je verwacht heel wat van de Ronde van Italië, de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné. Maar een paar duizend wielerkilometers verder moeten we concluderen dat de mannen met rugnummer 34 in die koersen niet helemaal hebben gebracht waar we op hadden gehoopt.’

Onze wieleranalisten zetten de vier startnummers 34 sinds Luik-Bastenaken-Luik nog even voor u op een rijtje, uiteraard mét sterrenwaardering.

2c8a975a3f72a4aa365a34f3c7d447c8Steentje bijdragen
Mikhail Ignatyev, 117de in de Tour de Romandie
Onze huisanalist: ‘We zijn niet heel vrolijk geworden van het optreden van Mikhail in Romandië. Goed, hij heeft zijn steentje bijgedragen in de ploegentijdrit, waarin zijn ploeg Katusha mooi derde werd. Verder kun je nog zeggen dat kopman Spilak het prima heeft gedaan, met een etappezege en een tweede plaats in het eindklassement, maar van een startnummer 34 verwacht je gewoonweg net dat beetje meer. En dat heeft Ignatyev niet kunnen brengen. Als je 117de van de 122 wordt, is dat niet iets om ontzettend blij van te worden.’

Ongehoord
5711bf4392997a8ec027faa0651baa91Francesco Manuel Bongiorno, 59ste in de Giro d’Italia
Onze huisanalist: ‘Wat een heerlijke Giro heeft Bongiorno gereden! Van tevoren hou je natuurlijk je hart vast, als je hoort dat de tamelijk onbekende Francesco Bongiorno het felbegeerde rugnummer opgespeld krijgt, maar Francesco is dankzij zijn rugnummer boven zichzelf uitgestegen. Ook zijn team, de jonge pro-continentalploeg Bardian, profiteerde mee. Maar liefst drie etappes werden gewonnen in de Giro. Dat is toch ongehoord? Francesco zelf beleefde zijn finest hour in de 20ste etappe, naar de top van de gevreesde Monte Zoncalan. Hij werd in die rit fraai derde, maar er had zeker meer ingezeten als hij niet van zijn fiets was geduwd door een ‘zogenaamde’ supporter. De beelden van Francesco met zijn nummer 34 gingen de wereld over. Prachtig.  Ook in de elfde en in de 21ste etappe koos Francesco de aanval. Ja, die jongen heeft echt alles eruit gehaald wat erin zat. We gaan hem de rest van zijn carrière scherp in de gaten houden.’

Schermafbeelding 2014-06-26 om 15.51.45Mr. Edet
Nicolas Edet, 42ste in het Critérium du Dauphiné
Onze huisanalist: ‘Nicolas heeft een alleraardigst Dauphiné gereden. Eigenlijk meer dan puik. Onze vriend van Cofidis liet zich vooral zien in de derde etappe, waarin hij tot twee keer toe de aanval zocht. Mooi om te zien. Tsja, een 42ste plaats in de Dauphiné is best aardig, sterker nog: het levert Mister Edet een zesde plaats op in ons startnummer 34-klassement, maar uiteindelijk is het toch ook niet meer dan drie sterren waard. Het smaakt wel naar meer: we sluiten niet uit dat we Nicolas nog eens op een erepodiumpje hier of daar gaan zien.’

RwR8CK8fDrama
Marco Haller, 118de in de Tour de Suisse
Onze huisanalist: ‘Marco heeft geen indruk kunnen maken in de Ronde van Zwitserland. Twee sterren voor de verder sympathieke Oostenrijker van Katusha, meer kunnen we er niet van maken: eentje voor de deelname en eentje voor het uitrijden. ‘Zwitserland’ is voor Katusha op een behoorlijk drama uitgelopen. Beste man in het klassement was Sergei Chernetckii op een 25ste plaats, kopman Alexander Kolobnev werd 36ste en Marco zelf 118de. Al die renners zijn gepasseerd voor de Tour. Dat zegt genoeg.’

 

Het startnummer 34-klassement na 17 wedstrijden

Zdenek Stybar

Zdenek Stybar (Foto via Twitter)

1. Zdenek Stybar (Tsj, Omega) – Ronde van Vlaanderen – 18
2. Thor Hushovd – Parijs-Roubaix (Noo, BMC) – 19
3. Bauke Mollema (Ned, Belkin) – Tirreno-Adriatico – 22
4. Paul Martens (Dui, Belkin) – Amstel Gold Race – 26
5. Amaël Moinard (Fra, BMC) – Paris-Nice – 37
6. Nicolas Edet, 42ste  in het Critérium du Dauphiné (Cofidis)
7. Kristijan Durasek (Kro, Lampre) – Vuelta Ciclista al Pais Vasco – 56
8. Francesco Bongiorno (Ita, Bardiani-CSF) – Giro d’Italia – 59
9. Tom Leezer (Ned, Belkin) – Gent-Wevelgem – 73
10. Maxime Daniel (Fra, AG2R) – E3 Harelbeke – 99
11. Ben Gastauer (Lux, AG2R) – Liège – Bastogne – Liège – 106
12. Mikhail Ignatyev (Rus, Katusha) – Tour de Romandie – 117
13. Marco Haller (Oos, Katusha_ – Tour de Suisse – 118
14. Jesus Hernández Blazquez (Spa, Saxo) – Volta Ciclista a Catalunya – DNF
Ryder Hesjedal (Can, Garmin) – Waalse Pijl – DNF
Olivier Kaisen (Bel, Lotto Belisol) – Tour Down Under – DNF
Francesco Gavazzi (Ita, Astana) – Milano-Sanremo – DNF

Nog te verrijden:
foto-13Tour de France (Rafal Majka)
Clasica Ciclista San Sebastian
Tour de Pologne
Eneco Tour
Vuelta a España
Vattenfall Cyclassics
GP Ouest France – Plouay
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
WK op de weg
Giro di Lombardia
Tour of Beijing

Tags: , , , , , , ,

Laat een reactie achter