Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Bijzondere gele kreeft mag naar Sea Life

26 juni 2014 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Gele kreeft (Foto: Nicolas Mirguet)

Gele kreeft (Foto: Nicolas Mirguet)

DEN HAAG (Geel Nieuws) – Gele kreeft Luc is gered van de kookpan en mag zijn leven verder vervolgen in Sea Life in Scheveningen. Dat melden Den Haag FM en Omroep West.

De zeldzame gele kreeft werd onlangs gevangen in Canada. Het bedrijf Holland Vis, dat het beest heeft gekocht, besloot het dier niet te laten eindigen in de pan, maar hem aan te bieden aan Sea Life zodat het publiek de gele kreeft ook kan zien.

Afwijkend
Volgens deskundigen is slechts één op de dertig miljoen kreeften geel. De afwijking wordt volgens de kenners veroorzaakt door een zeldzame genetische mutatie. In de natuur hebben gele kreeften weinig kans om lang te overleven vanwege de afwijkende, felle kleur.

Wijting
Omdat de kreeft de pan misloopt heeft hij de naam Luc gekregen, een afkorting van Lucky. Na een quarantaine van drie weken, mag het beest nu in het aquarium bij de andere vissen. Luc houdt van mosselen en wijting.

Meer opvallend geel nieuws is hier te vinden.

Tags:

Laat een reactie achter