Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Pesten via ‘Gossup’ geen issue in Velsen

7 juni 2014 | Door | Categorie: Geen Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Velsen: geen last van pestapp

Velsen: geen last van pestapp (Foto: twentyfour students)

VELSEN (Geen Nieuws) – De omstreden ‘roddel-app’ Gossup heeft in Velsen tot geen enkele ophef geleid. Dat meldt het doorgaans betrouwbare Haarlems Dagblad in een zogeheten premium-bijdrage.

Volgens de krant hebben de meeste scholen in de gemeente Velsen zelfs nog nooit van de app gehoord. Gossup leidde her en der tot ophef. Met de app kun je iemand anoniem uitschelden, kleineren of pesten.

Niet spelen
Het Haarlems Dagblad ging op onderzoek uit en komt tot de conclusie dat de kwestie in Velsen niet speelt. Sterker nog, de naam Gossup zegt conrector Edo Velema van het Gymasium Felisenum niets. Velema: ‘Bij ons speelt deze kwestie niet. Dat durf ik met de hand op het hart te zeggen.’  Ook via andere social media wordt er volgens de conrector nauwelijks gepest op zijn school: ‘Er is zeker geen sprake van systematische pesterijen via apps of Facebook. ‘

Geen aanwijzingen
Ook op het Vellesan College zijn er nog geen meldingen binnengekomen van pesterijen via Gossup, aldus conrector John van der Hulst. ‘Ik heb deze week over Gossup gelezen en ben geschrokken door de berichten, maar ik zie geen aanwijzingen dat het bij ons op deze manier speelt.’

Ander nieuws in de categorie ‘geen nieuws’ is hier te vinden.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter