Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Zdenek Stybar weerstaat Ardennenoffensief

4 mei 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34
Startnummer 34

Startnummer 34 (Foto: Mark Link)

De Tsjech Zdenek Stybar is aan het eind van het klassieke voorseizoen de beste renner met startnummer 34. Stybar eindigde in de Ronde van Vlaanderen knap als 18de, een prestatie die in de Ardennenklassiekers niet werd geëvenaard. Laat staan verbeterd.

Nu alle grote voorjaarsklassiekers erop zitten en de renners zich klaarmaken voor het rondewerk, is het weer eens tijd om de balans op te maken in ons startnummer 34-klassement. De laatste keer dat we dat deden, hadden we net de Ronde van Vlaanderen achter de rug. Daar reed de Tsjech Zdenek Stybar zich met startnummer 34 behoorlijk in de kijker, al kwam hij in de finale nipt tekort. Desalniettemin was zijn 18de plaats toen goed voor de eerste plaats in ons klassement.

Man van het voorjaar
Onze hoofdwieleranalist: ‘Eerlijk gezegd gingen we ervan uit dat Zdenek dit voorjaar nog wel onttroond zou worden. Zijn achttiende plaats bleek echter scherper dan verwacht. Het dichtst in de buurt kwam nog Thor Hushovd, die een indrukwekkende Parijs-Roubaix bekroonde met een 19de plaats; goed voor het voorlopige tweede treetje op ons erepodium. De startnummers 34 in de Ardennenklassiekers kwamen niet bij Stybar in de buurt. We mogen dus gerust concluderen dat Zdenek het Ardennenoffensief heeft weerstaan en dat hij ‘onze man van het voorjaar’ is.’ Stybar is als man van het voorjaar de opvolger van Steve Morabito, die vorig jaar nog onze man van het voorjaar was.

Onze wieleranalisten zetten alle startnummers 34 sinds de Ronde van Vlaanderen nog even voor u op een rij, uiteraard mét sterrenwaardering.

Kristijan Durasek (Foto: Lampre)Geprofileerd
Kristijan Durasek, 56ste in de Vuelta Ciclista al Pais Vasco
,
Onze hoofdanalist: ‘Kristijan heeft naar vermogen gereden in het Baskenland. Sterker nog: hij heeft zich in de vierde etappe, die uiteindelijk zo prachtig werd gewonnen door Wout Poels, schitterend geprofileerd. Kristijan maakte in de Koninginnerit de hele dag deel uit van de kopgroep en demarreerde zelfs op de top van de Izua. Helaas voor hem kwam hij net te kort. Desalniettemin heeft de Kroaat zijn rugnummer 34 met veel trots gedragen. Hulde daarvoor.’

Thor HushovdInitiatiefrijk
Thor Hushovd, 19de in Parijs – Roubaix
,
Onze hoofdanalist: ‘Nog een klasse beter dan Kristijan, was het rijden van Thor in de Hel van het Noorden. Zó willen we het graag zien: initiatiefrijk en aanvallend. Hushovd maakte tot diep in de finale deel uit van de kopgroep, maar moest uiteindelijk afhaken toen de prijzen werden verdeeld. Jammer, maar Thor en wij kunnen terugkijken op een schitterende Parijs-Roubaix. Zoals Thor reed met rugnummer 34… daar mogen alle toekomstige startnummers 34 een voorbeeld aan nemen.’

Paul MartensAfgeleverd
Paul Martens, 26ste in de Amstel Gold Race
,
Onze hoofdanalist: ‘Ook Paul Martens heeft een prima wedstrijd met rugnummer 34 gereden. Hij was heel actief, maakte deel uit van de kopgroep en heeft ervoor gezorgd dat zijn kopman Bauke Mollema prima werd afgeleverd aan de voet van de Cauberg. Dat Bauke het knechtenwerk van Paul niet kan afmaken, is natuurlijk jammer. Voor hem en voor ons. Nee, Paul heeft een prima Gold Race gereden. Een toptwintigplaats had hem natuurlijk zomaar een extra ster kunnen opleveren. Jammer dat hij het in de laatste kilometer laat lopen.’

Ryder HesjedalPijnlijk
Ryder Hesjedal, afgestapt in de Waalse Pijl
,
Onze hoofdanalist: ‘Tsja, vooraf ben je met een jongen als Ryder met rugnummer 34 ontzettend in je nopjes. We hebben het hier over een oud-Giro-winnaar. Ryder was natuurlijk niet de topfavoriet, maar hij werd her en der toch genoemd als outsider. Ja, ook door ons. Dat zo’n jongen dan zo door het ijs zakt, is natuurlijk pijnlijk. Bij de tweede beklimming van de Muur van Hoei is hij afgestapt. Dan denk je nog: die zien we terug in Luik-Bastenaken-Luik, maar niks van dat alles. Kortom: een grote teleurstelling.’

Ben GastauerBekroning
Ben Gastauer, 106de in Luik-Bastenaken-Luik
,
Onze hoofdanalist: ‘Ben is voor het Nederlandse wielerpubliek een grote onbekende. Toch waren wij niet ontevreden met hem als startnummer 34 in La Doyenne. Hij kent het terrein. En bovendien waren de Franse ploegen met ambitie naar Luik gekomen. Dat hebben ze ook laten zien. Gastauer heeft ondanks een lekke band op de Côte de Wanne zijn twee kopmannen, Pozzovivo en Bardet, in de finale kunnen afzetten. Dat  beiden toptien rijden, is ook voor hem een bekroning.  Hij heeft zijn drie sterren meer dan verdiend. Luister, Ben had ook bij Bastenaken rechtdoor naar huis kunnen fietsen. Dat zo’n jongen zijn werk op deze manier doet én de koers uitrijdt, zegt iets over zijn karakter. Een prima startnummer 34!’

Het startnummer 34-klassement na 13 wedstrijden

Zdenek Stybar

Zdenek Stybar (Foto via Twitter)

1. Zdenek Stybar (Tsj, Omega) – Ronde van Vlaanderen – 18
2. Thor Hushovd – Parijs-Roubaix (Noo, BMC) – 19
3. Bauke Mollema (Ned, Belkin) – Tirreno-Adriatico – 22
4. Paul Martens (Dui, Belkin) – Amstel Gold Race – 26
5. Amaël Moinard (Fra, BMC) – Paris-Nice – 37
6. Kristijan Durasek (Kro, Lampre) – Vuelta Ciclista al Pais Vasco – 56
7. Tom Leezer (Ned, Belkin) – Gent-Wevelgem – 73
8. Maxime Daniel (Fra, AG2R) – E3 Harelbeke – 99
9. Ben Gastauer (Lux, AG2R) – Liège – Bastogne – Liège – 106
10. Jesus Hernández Blazquez (Spa, Saxo) – Volta Ciclista a Catalunya – DNF
Ryder Hesjedal (Can, Garmin) – Waalse Pijl – DNF
Olivier Kaisen (Bel, Lotto Belisol) – Tour Down Under – DNF
Francesco Gavazzi (Ita, Astana) – Milano-Sanremo – DNF

Nog te verrijden:
Tour de Romandie
Giro d’Italia
Critérium du Dauphiné
Tour de Suisse
Tour de France
Clasica Ciclista San Sebastian
Tour de Pologne
Eneco Tour
Vuelta a España
Vattenfall Cyclassics
GP Ouest France – Plouay
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
WK op de weg
Giro di Lombardia
Tour of Beijing

Tags: , , , , ,

Laat een reactie achter