Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kanarieberg en Zdenek Stybar maken indruk

8 april 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34
Stybar (met startnummer 34) in de Ronde van Vlaanderen. Rechts: Marco Bandiera

Stybar (met startnummer 34) in de Ronde van Vlaanderen. (Foto: twitter/@meowclank)

Het prestigieuze startnummer 34-klassement, waarin de wielrenners met rugnummer 34 het tegen elkaar opnemen, heeft na de Ronde van Vlaanderen een nieuwe leider: de Tsjech Zdenek Stybar neemt de leiding over van Bauke Mollema.

Stybar reed een opvallend sterke Ronde van Vlaanderen. De Tsjech deed tot lang in de finale mee. Hij moest uiteindelijk passen op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont toen de Zwitser Fabian Cancellara zijn spreekwoordelijke motor aanzette. Stybar op zijn eigen website: ‘Ik zat toen een plaats of vier achter Cancellara, maar kon niet volgen. Niemand van ons, eigenlijk. Daarna gingen Boonen en Terpstra nog tevergeefs in de achtervolging.’

Recht gebleven
Stybar kijkt redelijk tevreden terug: ‘Wat kan ik zeggen? Ik ben vooral opgelucht dat ik recht ben gebleven. Ik denk dat ongeveer de helft van het peloton gevallen is. Jammer dat we met de ploeg niet hebben gewonnen. We zijn met drie renners in de top tien kunnen eindigen, maar alleen de eerste plaats telt.’

De Tsjech, die vooral bekendheid geniet als veldrijder, ging uiteindelijk als 18de over de streep in Oudenaarde. Met die prestatie neemt hij de leidende positie in het startnummer-34-klassement over van Bauke Mollema. De Nederlandse favoriet was tot dit weekeinde de beste startnummer-34, met een 22ste plaats in Tirreno-Adriatico.

Aanwinst voor de Ronde
Voor het eerst in de geschiedenis van de Ronde, gingen de renners overigens over de Kanarieberg, een heuvel die vooral bekend is van Kuurne-Brussel-Kuurne. Onze hoofdanalist: ‘De Kanarieberg is een aanwinst voor de Ronde gebleken. Op de Kanarieberg begon de finale, met een aanval van Quinziato, Trentin en Eisel. Wat de Gele Kanarie betreft is de Kanarieberg een blijvertje in de Ronde.’

Brengt ons bij de sterrenwaardering van onze wieleranalisten voor onze nummer 34 in de Ronde van Vlaanderen:

Schermafbeelding 2014-04-07 om 21.24.22Zdenek Stybar, 18de in de Ronde van Vlaanderen. Onze hoofdanalist: ‘Zdenek heeft een puike Ronde gereden. Ik denk dat een 18de plaats volledig ‘naar verwachting’ is, al was Stybar natuurlijk van tevoren wel een ‘dark horse’. Hij had, net als zijn ploegmaats Terpstra en Boonen, de Ronde zomaar kunnen winnen. Nu ja, Zdenek heeft vrijwel de hele wedstrijd aan het front gefietst, voor het oog van de tv-camera’s. Voor de volgers met een Gele Kanarie-hart is dat natuurlijk mooi. De 18de plaats is goed voor een voorlopige eerste plaats in ons klassement. Het is natuurlijk mooi dat de beste seizoensprestatie wordt neergezet in één van de mooiste koersen van voorjaar.’

Trots op 34
Schermafbeelding 2014-04-07 om 18.52.29Er resten nu nog 21 wedstrijden die meetellen voor het rugnummer-34-klassement. Deze week gaat het startnummer-34-circus verder in de Ronde van het Baskenland. Daar is de Kroaat Kristijan Durasek (Lampre) met het rugnummer 34 van start gegaan. Onze hoofdanalist: ‘Een sympathieke gozer met een grappige achternaam die best een stukje kan fietsen en die eerder al aantoonde trots te zijn op zijn startnummer 34 (foto rechts). In het Baskenland moet hij toch vooral wereldkampioen Rui Costa terzijde staan en dat kan wel is funest zijn voor zijn klassement. Desalniettemin wensen we Durasek veel succes.’ In de eerste etappe, die maandag werd gewonnen door Alberto Contador, werd Kristijan overigens 64ste.

Zondag staat in ons startnummer-34-klassement Parijs-Roubaix op het programma.

Het startnummer 34-klassement na 8 wedstrijden
1. Zdenek Stybar (Tsj, Omega) – Ronde van Vlaanderen – 18
2. Bauke Mollema (Ned, Belkin) – Tirreno-Adriatico – 22
3. Amaël Moinard (Fra, BMC) – Paris-Nice – 37
4. Tom Leezer (Ned, Belkin) – Gent-Wevelgem – 73
5. Maxime Daniel (Fra, AG2R) – E3 Harelbeke – 99
6. Jesus Hernández Blazquez (Spa, Saxo) – Volta Ciclista a Catalunya – DNF
Olivier Kaisen (Bel, Lotto Belisol) – Tour Down Under – DNF
Francesco Gavazzi (Ita, Astana) – Milano-Sanremo – DNF

Startnummer 34 (Foto: instagram/amgentourofcali)

Startnummer 34 (Foto: instagram/amgentourofcali)

Nog te verrijden:

Vuelta Ciclista al Pais Vasco (met Kristijan Durasek)
Paris – Roubaix
Amstel Gold Race
La Flèche Wallonne
Liège – Bastogne – Liège
Tour de Romandie
Giro d’Italia
Critérium du Dauphiné
Tour de Suisse
Tour de France
Clasica Ciclista San Sebastian
Tour de Pologne
Eneco Tour
Vuelta a España
Vattenfall Cyclassics
GP Ouest France – Plouay
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
WK op de weg
Giro di Lombardia
Tour of Beijing

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter