Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Startnummer 34: Nederland doet lekker mee

1 april 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34

Met zeven koersen achter de rug én de Ronde van Vlaanderen voor de boeg, is het weer eens tijd voor een blik op het startnummer 34-klassement. Ook hier wordt het algemene beeld van het voorjaar bevestigd: de Nederlandse renners doen lekker mee.

De laatste keer dat we het Gele Kanarie Wielerteam een update gaf van het prestigieuze startnummer 34-klassement, hadden we één wedstrijd in de UCI World Tour gereden. De onfortuinlijke Olivier Kaisen reed met rugnummer 34 in de Tour Down Under. Het zou de laatste wedstrijd worden voor Olivier, die met hartklachten afstapte en zijn fiets definitief aan de wilgen hing.

Aansprekende kerels
De hoofdanalist van het Gele Kanarie Wielerteam: ‘Sinds Australië zijn er nog eens zes koersen verreden, waaronder de schitterende etappekoersen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico en de prachtige klassiekers Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem. Het startnummer 34 is daarbij gedragen door aansprekende kerels als Francesco Gavazzi en Bauke Mollema.’

Speciaal voor ons houdt onze hoofdanalist alle dragers van het felbegeerde startnummer 34 onder zijn vergrootglas…

Schermafbeelding 2014-03-31 om 16.57.00Gemeenteraadsverkiezingen
Amaël Monard: 37ste in Parijs-Nice
. Onze hoofdanalist: ‘Eerlijk is eerlijk, van Amaël hadden we iets meer verwacht. Hij pakt uiteindelijk een niet onverdienstelijke 37ste plaats in de rit naar de zon, maar om nou te zeggen hij heeft daar lekker in de spotlights gereden, nee, dat niet. Zeker na het uitvallen van zijn kopman, TJ Van Garderen, hadden we verwacht dat Amaël zijn rugnummer wat meer had laten shinen. Jammer dat dat er niet inzat. Misschien was Amaël meer bezig met zijn kandidatuur voor de Franse gemeenteraadsverkiezingen in Saint-Jeannet. Wie zal het zeggen.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 16.58.52Visitekaartje
Bauke Mollema: 22ste in Tirreno-Adriatico. Onze hoofdanalist: ‘Dit is natuurlijk een prima prestatie van Bauke, al hadden we hem van tevoren iets hoger ingeschat. Ik geef toe: daar zat natuurlijk ook een gezonde portie wishfull thinking bij. Uiteindelijk waren de Italiaanse klimmetjes iets te steil voor Bauke en was z’n vorm nog niet op Tour-niveau. Niet erg: dat komt nog wel. Bauke geeft natuurlijk wel zijn visitekaartje af.  Met zijn 22ste plaats pakt hij de voorlopige leiding in ons klassement en legt hij de lat voor de rest van het seizoen lekker hoog. Te hoog? Ik vermoed van niet.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.01.23Op een hoopje
Jesus Hernández: afgestapt in de Ronde van Catalonië. Onze hoofdanalist: ‘Tsja, wat moeten we hier nou van zeggen? De Ronde van Catalonië is een leuk koersje hoor, maar als je van tevoren leest dat Jesus Hernández met nummer 34 start, dan neemt de volgdrang wel enigszins af. Je hoopt natuurlijk nog dat zo’n jongen alle vooroordelen vervolgens op een hoopje rijdt. Maar nee hoor: in de laatste etappe, naar Barcelona, stapt hij af vanwege de regen. Een nummer 34 volstrekt onwaardig. Wat wel weer voor Jesus spreekt is dat hij eerder dit jaar vol trotst een foto van zijn rugnummer 34 rondtwitterde. Maar ja, dat was in de Ruta del Sol, dus daar koop je niet heel veel voor.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.06.11Hondenweer
Francesco Gavazzi: afgestapt in Milaan-Sanremo. Onze hoofdanalist: ‘Voor Fransesco hebben wij een enorme zwak. Voor het tweede opeenvolgende jaar startte hij met startnummer 34 in Milaan-Sanremo. Voor het tweede opeenvolgende jaar was het hondenweer in Italië. En voor het tweede opeenvolgende jaar kwam hij niet over de streep. Dan kun je natuurlijk een vernietigend oordeel vellen, maar dat heeft Francesco niet verdiend. Zo’n jongen verricht in het eerste deel van de koers zijn werk. Waarom zou je je een longontsteking fietsen voor een 83ste plaats? Nee hoor, we verwijten Francesco niets en hopen dat hij volgend jaar weer van de partij is met startnummer 34.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.08.15Karakter
Maxime Daniel: 99ste in de E3 Harelbeke. Onze hoofdanalist: ‘Maxime met startnummer 34 is ons erg goed bevallen. Deze talentvolle jongen van AG2R heeft gedaan wat je hoort te doen: laat dat rugnummer zien tijdens de koers. Na de Kettenburg en op de steentjes van de Haaghoek was het gaan met die banaan: Daniel demarreerde en reed een tijdje met een groepje voorop. Heerlijk. Natuurlijk is zo’n demarrage volstrekt kansloos, maar so what? En dat zo’n jongen niet meteen in de remmen knijpt, als-ie wordt teruggepakt, en gewoon de koers uitrijdt… Dat zegt iets over zijn karakter. Prachtig.’

Schermafbeelding 2014-03-31 om 17.09.42Volledig in dienst
Tom Leezer: 73ste in Gent-Wevelgem. Onze hoofdanalist: ‘Leuk dat de sympathieke Leezer het startnummer 34 van Gent naar Wevelgem mocht rijden. Een paar jaar terug was Tom al eens achtste in deze prachtige klassieker, maar het zou oneerlijk zijn om dat nu weer te verwachten. Uiteindelijk rijdt zo’n jongen toch volledig in dienst van Sep Vanmarcke. Dat hij nu topdrie in ons klassement staat, is mooi voor Leezer Tom. Misschien is een toptienplaats dit jaar haalbaar.’

 

Het startnummer 34-klassement na 7 wedstrijden
1. Bauke Mollema (Ned, Belkin) – Tirreno-Adriatico – 22
2. Amaël Moinard (Fra, BMC) – Paris-Nice – 37
3. Tom Leezer (Ned, Belkin) – Gent-Wevelgem – 73
4. Maxime Daniel (Fra, AG2R) – E3 Harelbeke – 99
5. Jesus Hernández Blazquez (Spa, Saxo) – Volta Ciclista a Catalunya – DNF
Olivier Kaisen (Bel, Lotto Belisol) – Tour Down Under – DNF
Francesco Gavazzi (Ita, Astana) – Milano-Sanremo – DNF

Startnummer 34 (Foto: instagram/amgentourofcali)

Startnummer 34 (Foto: instagram/amgentourofcali)

Nog te verrijden:

Ronde van Vlaanderen
Vuelta Ciclista al Pais Vasco
Paris – Roubaix
Amstel Gold Race
La Flèche Wallonne
Liège – Bastogne – Liège
Tour de Romandie
Giro d’Italia
Critérium du Dauphiné
Tour de Suisse
Tour de France
Clasica Ciclista San Sebastian
Tour de Pologne
Eneco Tour
Vuelta a España
Vattenfall Cyclassics
GP Ouest France – Plouay
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
WK op de weg
Giro di Lombardia
Tour of Beijing

Francesco Gavazzi op Twitter

Francesco Gavazzi op Twitter

Tags: , , , , , , ,

Laat een reactie achter