Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Peiling: Gele Kanarie is ‘Website van het Jaar’

26 maart 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Media
De winnaar 'Website van het Jaar' van vorig jaar (Foto: Emerce)

De winnaar ‘Website van het Jaar’ van vorig jaar (Foto: Emerce)

De Gele Kanarie moet in 2014 worden uitgeroepen tot ‘Website van het Jaar’. Dat vindt 41 procent van de bezoekers van gelekanarie.nl, zo blijkt uit een betrouwbare peiling.

In de onlangs gehouden traditionele Nieuwjaarspeiling van de Gele Kanarie stond de vraag centraal: ‘Wat wens jij de Gele Kanarie toe voor 2014?’. De deelnemers hadden de keuze uit verschillende antwoorden, maar kozen toch massaal (41 procent) voor de optie: ‘De titel Website van het Jaar’.

Andere populaire wensen voor de Gele Kanarie waren ‘stukjes fruit en verse sla’ (23 procent), ‘weet niet/geen mening’ (17 procent) en ‘veel heil en zegen’ (11 procent). Nauwelijks genoemd werd het antwoord ‘de vinkentering’; deze wens werd slechts door één op de twintig respondenten (omgerekend 5 procent) geopperd.

Momentopname
De hoofdredactie van de Gele Kanarie toont zich ‘verrast en dankbaar’ over de resultaten van het onderzoek, dat is gehouden onder een significant aantal respondenten. ‘Het blijven peilingen, maar je bent natuurlijk altijd benieuwd naar waar je staat, of je de goede toon aanslaat en of je op de goede koers zit. Of er een match is met je doelgroep. En ja, dan is zo’n positief resultaat natuurlijk een momentopname waaruit een stukje waardering spreekt.’

De hoofdredactie noemt het nog wel ‘te vroeg’ om voor een titel als website van het jaar in aanmerking te komen: ‘Het zou logisch zijn zo’n prijs pas aan het einde van het jaar uit te reiken. Maar  wat wel waar is: we zijn bezig aan een unieke journalistieke missie, waarbij we de waan van de dag proberen in ere te herstellen door nieuwe, tot voor kort genegeerde zijpaden te betreden met innovatieve invalshoeken én onderscheidende content waar je niet alleen iets aan hebt, maar waar je ook iets mee kan. Natuurlijk, dat is heel spannend, maar de prijzen worden pas na de finish uitgedeeld.’

Aanhoudend succes
Het is niet de eerste keer dat uit onderzoek blijkt dat de Gele Kanarie veel waardering krijgt. Uit een betrouwbare peiling in november bleek dat liefst 80 procent van de bezoekers van gelekanarie.nl positief staat tegenover de Gele Kanarie. Een kwart sprak daarbij over ‘een aanvulling op ons medialandschap’.

Tags: , ,

Laat een reactie achter