Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kies mee: wie wordt de Kanarie 500-ambassadeur?

12 maart 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500, Media
Wie wordt de eerste Kanarie 500-ambassadeur?

Wie wordt de eerste Kanarie 500-ambassadeur?

De Kanarie 500, het prestigieuze social media-project van de Gele Kanarie, staat voor een nieuwe fase. Na maandenlange voorbereiding is vandaag de aftrap voor de verkiezing van de Kanarie 500-ambassadeur. Doe ook mee en kies uit de tien genomineerden!

Wat is de Kanarie 500 ook alweer? Onze projectleider legt uit: ‘De Kanarie 500 is een innovatief, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd experiment met als doel het bereiken van 500 volgers op het Twitter-account @Gele_Kanarie.’

Succes
‘Het hele proces moet natuurlijk binnen onbepaalde tijd worden afgerond. De Gele Kanarie volgt daartoe zelf – actief – een breed samengestelde main target group: een groep geselecteerde twitteraars met specifieke patronen en interesses.’

Het ambitieuze project blijkt tot nu toe een succes. Bij de introductie in mei 2013 telde de Gele Kanarie nog 62 volgers, inmiddels is dat aantal opgelopen tot boven de 200. ‘Dat was afgelopen week natuurlijk aanleiding voor een gezellig taartmoment op onze redactie Social Media & Contentbeheersing’, verklapt de projectleider.

Visitekaartje
Om het aantal Kanarie-volgers een nieuwe boost te geven, wordt er nu een officiële Kanarie 500-ambassadeur gekozen. Wat is precies de rol van deze ambassadeur?

Stemmen kan gewoon via de computer!' (foto: SalFalko)

Stemmen kan gewoon via de computer.(foto: SalFalko)

De projectleider: ‘De Kanarie 500-ambassadeur is het visitekaartje, het uithangbord van ons unieke project. Hij of zij deelt de waarden en de visie van de Gele Kanarie, staat pal achter ons mission statement en draagt dit ook, bewust of onbewust, uit.’

‘De ambassadeur is van onbesproken bedrag, communicatief sterk en heeft kennis van sociale media. Uiteraard is het bereiken van 500 volgers op ons Twitter-account een ultiem doel voor de Kanarie 500-ambassadeur, waarvoor hij of zij zich al dan niet hands on zal inspannen.’

Expertise
Het Kanarie 500-team heeft tien genomineerden uitgekozen: vijf mannen en vijf vrouwen. Het gaat om geselecteerde prominenten met een Positive Sentiment Intensity Rate en een sterk netwerk binnen hun eigen peilers. Mensen met expertise op het gebied van politiek, sport, cultuur, media, opinie, populaire cultuur, kanaries en strategische communicatievernieuwing.

De Gele Kanarie is oprecht trots om de tien genomineerden nu naar buiten te kunnen brengen. 

Via de democratische peiling aan de rechterzijde van deze pagina kun jij de komende tijd je stem uitbrengen op een van deze tien fantastische kandidaten.

Enrico Gasparotto (Foto: Laura Beylier)

Enrico Gasparotto (Foto: Laura Beylier)

1. Enrico Gasparotto

De winnaar van het Gele Kanarie Startnummer 34-klassement 2013. Deze Italiaanse Astana-renner is al geruime tijd volger van de Gele Kanarie (een pré) en is sympathiek en strijdvaardig: twee eigenschappen waar de Kanarie 500 ook iets mee kan.

2. Martin Gaus

Binnen Nederland een absolute autoriteit op het gebied van dieren, waaronder kanaries, en om die reden een zeer potentiële Kanarie 500-ambassadeur.

3. Jacobine Geel

Genomineerd vanwege haar achternaam, maar is als presentator, spreker en dagvoorzitter zeer geschikt als Kanarie 500-ambassadeur. Geel is gevoelig voor humor en poëzie, net als de Gele Kanarie.

Vlnr: Ruud Gullit, Gele Kanarie (foto: @GullitR)

Vlnr: Ruud Gullit, Gele Kanarie (foto: @GullitR)

4. Ruud Gullit

Ruud heeft zich een uitstekend ambassadeur voor het WK 2018 in Nederland en België getoond en kwam door die functie in het vizier van het Kanarie 500-team. Bovendien is Ruud in het bezit van een soort gele kanarie. Een prima kandidaat dus.

5. Victoria Koblenko

Victoria heeft verstand van ieder onderwerp en beschikt over een rijk arsenaal aan competenties en contacten. Sociale media hebben voor haar geen geheimen, wat prima past binnen het Kanarie 500-ambassadeurschap.

Doutzen Kroes (foto: @Doutzen)

Doutzen Kroes (foto: @Doutzen)

6. Doutzen Kroes

Al jarenlang hét uithangbord van Nederland. Doutzen weet als geen ander hoe ze zich in het buitenland moet verkopen en hoe ze een merk stevig neerzet in een concurrerende markt. Als Kanarie 500-ambassadeur zou ze dan ook geen verkeerd figuur slaan.

7. Heleen Mees

Een powervrouw met een duidelijke visie en missie, net als de Gele Kanarie. Heleen is intelligent, economisch goed onderlegd en heeft een scherpe kijk op groeimarkt China. Nu haar juridische beslommeringen achter de rug zijn, heeft ze alle tijd om, al dan niet actief, ambassadeur van de Kanarie 500 te zijn.

Louise Mushikiwabo (foto: @LMushikiwabo)

Louise Mushikiwabo (foto: @LMushikiwabo)

8. Louise Mushikiwabo

Zeer betrokken en deskundige minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking in Rwanda. Louise is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de Gele Kanarie en is daarom een gevaarlijke outsider voor de functie van Kanarie 500-ambassadeur.

9. Ronald Plasterk

Ronald is altijd betrouwbaar en heel open naar buiten toe. Hij heeft een indrukwekkend netwerk binnen politiek en wetenschap en behoorde niet voor niets tot de eerste groep opinieleiders van de Gele Kanarie. Ronald heeft alles in zich om een goede ambassadeur te worden.

Erik de Vlieger (foto: EWdeVlieger)

Erik de Vlieger (foto: EWdeVlieger)

10. Erik de Vlieger

Flamboyante zakenman, mediadeskundige en kwantum-Twitteraar. Erik de Vlieger is een early adopter en volgt de Gele Kanarie al vanaf het prille begin. Onafhankelijk, kapitaalkrachtig en met een passie voor eenden: drie peilers waarop je als Kanarie 500-ambassadeur kunt voortbouwen.

Wie van deze tien Kanarie-kanjers gaat de eerste officiële Kanarie 500-ambassadeur worden? Doe mee aan onze democratische verkiezing en doe je zegje!

Kanarie

De Kanarie 500. Doe je ook mee?

Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een reactie achter