Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Onze man in Tirreno-Adriatico: Bauke Mollema

11 maart 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Sport, Startnummer 34
Bauke Mollema (selfie: twitter/@baukemollema)

Bauke Mollema (selfie: twitter/@BaukeMollema)

Het zijn drukke tijden voor de wielerliefhebber en dus ook voor onze wieleranalisten. Terwijl ze met het ene oog de verrichtingen van Amaël Moinard in Parijs-Nice in de gaten houden, richt het andere oog zich op de Tirreno-Adriatico. Onze man in koers: Bauke Mollema.

Mollema start dinsdag aan de Tirreense kust met het felbegeerde startnummer 34. De rugnummers 34 doen ook dit wielerseizoen mee aan een onderlinge competitie. De vraag is natuurlijk: kan Mollema, zo vroeg nog in het seizoen, een mooi resultaat neerzetten? Daarover straks onze hoofdanalist, maar eerst een blik op die ándere man die momenteel rondrijdt met startnummer 34: de knappe Fransman Amaël Moinard. Hij ging zondag met rugnummer 34 van start in Parijs-Nice.

Tegenslag
Hoe gaat het intussen met Amaël? Onze hoofdanalist: ‘Eerlijk is eerlijk: Amaël is bezig aan een matige tot zeer matige Parijs-Nice. In de eerste drie ritten eindigde hij steeds tussen de 130ste en 140ste plaats. Daardoor vinden we Amaël ook pas terug op een teleurstellende 143ste plaats in het algemeen klassement. Nu moet natuurlijk gezegd worden dat de ploeg van Amaël, BMC, meteen al te maken kreeg met serieuze tegenslag. Kopman Tejay Van Garderen moest meteen al in de eerste etappe met maagproblemen opgeven. En dan is het natuurlijk logisch dat de rest het team even zoekende is. Wij gaan er dan ook nog steeds vanuit dat we Amaël de komende dagen gaan zien.’

Selectiever
Maar als gezegd: de analisten moeten hun aandacht de komende dagen verdelen tussen Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Onze hoofdanalist: ‘Dat zijn allebei natuurlijk prachtige, klassieke etappekoersen. Maar dit jaar kijken we niet alleen vanwege het selectievere parcours, maar ook vanwege startnummer 34 extra uit naar de Tirreno.’ Wat is namelijk het geval? U voelt hem vermoedelijk al aankomen: in de Tirreno vertrekt niemand minder dan Bauke Mollema met startnummer 34.
Onze hoofdanalist wrijft zich op voorhand in de handen: ‘Ik vraag me af of we het dit jaar nóg mooier gaan meemaken! Bauke met 34 is een cadeautje. We hopen dat hij iets gaat neerzetten.’

Basisconditie
Hoe groot is de kans daarop? Onze hoofdanalist: ‘Nou, ik verwacht toch wel het één en ander van Mollema. Hij heeft zelf gezegd dat hij Tirreno-Adriatico als een goede eerste test voor de Tour ziet. Daarnaast is de basisconditie van Bauke volgens hemzelf op dit moment in het jaar beter dan ooit. In de Ruta del Sul uitte zich dat al in een verdienstelijke zesde plaats. Kortom: laat maar komen die Tirreno.’

Poepje
Mollema deelt in de Italiaanse rittenkoers het kopmanschap bij Belkin met Robert Gesink. Dat is ook het duo dat het straks moet gaan maken in de Tour. Onze hoofdanalist: ‘Het is natuurlijk spannend om te zien wie van die twee nou het sterkst is. Ik neem aan dat zowel Robert als Bauke toch nu al een voorzichtig poepje wil laten ruiken, zoal in de richting van de teamleiding als naar elkaar. Die twee gaan elkaar tot ongekende hoogte opstuwen.’ Waar vinden we Mollema over een week terug in het algemeen klassement van Tirreno-Adriatico? Onze huisanalist: ‘Ik zet voorzichtig in: in de topvijf.’

 

Het startnummer 34-klassement na 1 wedstrijd
1. Olivier Kaisen – Tour Down Under – DNF

Startnummer 34 (Foto: instagram/amgentourofcali)

Startnummer 34 (Foto: instagram/amgentourofcali)

Nog te verrijden:
Paris – Nice (met Amaël Moinard)
Tirreno-Adriatico (met Bauke Mollema)
Milano-Sanremo
Volta Ciclista a Catalunya
E3 Harelbeke
Gent – Wevelgem
Ronde van Vlaanderen
Vuelta Ciclista al Pais Vasco
Paris – Roubaix
Amstel Gold Race
La Flèche Wallonne
Liège – Bastogne – Liège
Tour de Romandie
Giro d’Italia
Critérium du Dauphiné
Tour de Suisse
Tour de France
Clasica Ciclista San Sebastian
Tour de Pologne
Eneco Tour
Vuelta a España
Vattenfall Cyclassics
GP Ouest France – Plouay
Grand Prix Cycliste de Québec
Grand Prix Cycliste de Montréal
WK op de weg
Giro di Lombardia
Tour of Beijing

Tags: , , ,

Laat een reactie achter