Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Twitter-actie voor Nelson Mandela ‘redelijk succes’

26 februari 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500, Media
Nelson Mandela (via @bbc)

‘Significant aantal followbacks’

De Twitter-actie ’95 Nelsons’ van de Gele Kanarie is uitgelopen op een redelijk succes. Het eerbetoon aan de Zuid-Afrikaanse Dode van het Jaar 2013 leverde een significant aantal followbacks op.

De actie kwam uit de koker van het Kanarie 500-team, dat verantwoordelijk is voor het ambitieuze social media-experiment Kanarie 500. De Gele Kanarie volgde voor ieder levensjaar van Mandela iemand op Twitter die ook Nelson heet. ‘Zo kom je uit op 95 Nelsons, vandaar de hashtag #95nelsons‘, aldus de interim social media-strateeg van de Gele Kanarie en tevens Kanarie 500-coördinator.

Volgens de strateeg is er sprake van een redelijk succesvolle actie: ‘We hebben gezien dat het Twitter-account van de Gele Kanarie van twee van de 95 Nelsons een zogenoemde followback heeft gekregen. Dan praten we over een FB-percentage van 3 à 4 procent. Een behoorlijk percentage als je in ogenschouw neemt dat het om een volstrekt willekeurige greep uit de random dwarsdoorsnede van de wereldbevolking gaat.’

Terugvolgende Nelsons
Over de twee terugvolgende Nelsons heeft de actie-coördinator niets dan lof. Het gaat om:

Joss Stone (via @JossStone)

Joss Stone (via @JossStone)

Brian Nelsongeneral manager van platenmaatschappij Stone’d Records. ‘We praten hier dus wel over het label van de bevallige soulzangeres Joss Stone. Hoewel we al lang niets meer van haar hebben gehoord, willen wij van de Gele Kanarie ons daar graag mee afficheren’, aldus de interim-strateeg.

Anita Nelson: succesvol onderneemster en de drijvende kracht achter iModel Supplies, een winkel met een breed assortiment aan huid-, haar- en nagelproducten op topmodelleniveau. De social media-strateeg: ‘Net als de Gele Kanarie heeft Anita kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daar staan wij dus ook voor.’

De overige 93 Nelsons, onder wie Nelson Piquet jr., Willie Nelson en de Nelson Mandela Foundation, hebben besloten de Gele Kanarie niet terug te volgen. ‘Zij meenden blijkbaar dat het niet nodig was om aan ons eerbetoon aan Madiba mee te doen en zijn dan ook met onmiddellijke ingang uit onze timeline verwijderd’, legt de coördinator van het Kanarie 500-team uit.

Aardige bijvangst
De Nelson Mandela-actie leverde volgens de coördinator ook nog een aardige bijvangst op. ‘In de slipstream van de twee Nelsons kreeg de Gele Kanarie er nog een aantal opmerkelijke volgers bij. Zoals de Amerikaanse pop/rockband Royal Tailor, Matt Makens (weerman van nieuwszender 7NEWS in Denver) en de relatief onbekende schrijver L. Todd Wood. Zij komen uit een heel andere en vrij aantrekkelijke markt, waar we in de toekomst mee verder kunnen’, aldus de strateeg.

Hoe staat het tenslotte met het prestigieuze Kanarie 500-project, waarbij de Gele Kanarie probeert om binnen onbepaalde tijd 500 volgers op Twitter te krijgen?

De social media-strateeg: ‘We staan nu op 180 volgers, dat is al een verdrievoudiging vergeleken met toen we begonnen met dit project. Dat is alvast fantastisch. Maar ik kan beloven: er staan nieuwe, grote ontwikkelingen op komst. Te beginnen met de benoeming van de eerste Kanarie 500-ambassadeur. Volgende week maken we de tien nominaties bekend. Wordt dus, ongetwijfeld, vervolgd!’

Tags: , , , , ,

één reactie op "Twitter-actie voor Nelson Mandela ‘redelijk succes’"

  1. GK 4 Evah schreef:

    Wil-lie-Nel-son seropositief!

Laat een reactie achter