Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Doek valt definitief voor rubriek ‘Hot in Singapore’

15 januari 2014 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Hot in Singapore: beëindigd (foto: Penimunkopi)

Hot in Singapore: beëindigd (foto: Penimunkopi)

De hoofdredactie van de Gele Kanarie heeft besloten de wekelijkse rubriek Hot in Singapore op te heffen. ‘Na een jaar lang wekelijks aandacht voor het op één na populairste bericht in de Straits Times, is het nu tijd om de focus te verleggen’, aldus een verklaring.

De rubriek Hot in Singapore zag op 6 december 2012 het levenslicht met het weinig geruchtmakende bericht Actie voor Chinese buschauffeurs.

Wat volgde zijn ruim 52 lezenswaardige berichten over het leven van alledag in Singapore, geselecteerd aan de hand van het criterium: welk bericht staat op twee in de toptien van populairste artikelen in de Straits Times, de grootste Engelstalige krant van Singapore?

Enorm commitment
De hoofdredactie: ‘Wij hebben niets dan respect voor het harde werk van Gele Kanarie’s Bureau Singapore, dat zich met tomeloze energie en een enorm commitment iedere week stortte op het  op een na populairste nieuws in Singapore. Onder alle omstandigheden, week in, week uit. Daarvoor willen wij een diepe buiging maken.’

De hoofdredactie wijst op het grote aantal ‘epische artikelen met toch die typische Gele Kanarie-signatuur’, waaronder Haq fileert Pang over orale seks in Singapore, Singapore in ban van  drastische loterijhervorming, Mijn man heeft gestoken, nu liggen mijn ingewanden eruit, Sexy zangeres Sun Ho mag pretkerk weer leiden, Stagiairs in Singapore bang voor meppende supervisors, Wielerkampioene aangereden door Mazda 3Opsteker voor Singaporezen met hartafwijking en Politicus in Singapore doet bizarre bekentenis.

Verdriet in Singapore (Foto: Portable Soul)

Verdriet in Singapore (Foto: Portable Soul)

Keuzes maken
Waarom moet de rubriek dan toch verdwijnen? De hoofdredactie: ‘Dan heb je het niet alleen over journalistieke motieven, maar ook over bezoekcijfers, klanttevredenheid, variatie en behoefte, de Singaporese markt en vooral: keuzes maken. Je moet als website niet als een soort dodo alleen in Singapore rondlopen. De dodo moet zijn vleugels ook eens uitslaan. Daarom gaan we nu naar andere regio’s kijken.’

Het is nog niet duidelijk op welke website of krant de Gele Kanarie zich bij een vervanger van Hot in Singapore gaat richten. ‘Het afgelopen jaar heeft de Straits Times zich een betrouwbare partner getoond op het gebied van regionaal nieuws. Dan heb je niet een-twee-drie een gelijkwaardig journalistiek equivalent. We zijn daar nu naar aan het kijken, maar dat heeft tijd nodig.’

Afrika? Azië?
Naar verluidt wordt de focus momenteel gelegd op Afrika of een ander Aziatisch land dan Singapore. ‘We zullen Singapore in ieder geval missen’, besluit de hoofdredactie, verwijzend naar het op één na populairste artikel van vandaag in de Straits Times: Woman blocks carpark at Lot One for close to one hour over free parking problem, met video.

Geïnteresseerd in alle op één na populairste Topics uit de Tropics in 2013? Check ons unieke en onderscheidende Hot in Singapore-dossier.

Read about the end of Hot in Singapore in English in our Press Releases-section.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter