Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kanarie 500 eert Nelson Mandela met Twitter-actie

8 januari 2014 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500
Een van de uitverkoren Nelsons: Willie (Foto: John P.)

Een van de uitverkoren Nelsons: Willie (Foto: John P.)

De Kanarie 500 komt met een fraai eerbetoon aan Nelson Mandela: om de Dode van het Jaar 2013 nog eens extra uit te lichten, gaat de Gele Kanarie 95 Nelsons volgen op Twitter. Doe ook mee!

Het Kanarie 500-team is zoals bekend verantwoordelijk voor het ambitieuze social media-experiment Kanarie 500, waarbij het de bedoeling is om binnen onbepaalde tijd 500 volgers te krijgen op het Twitter-account van de Gele Kanarie.

De interim social media-strateeg van de Gele Kanarie: ‘We wilden na het uitroepen van Nelson Mandela tot Dode van het Jaar 2013 iets bijzonders doen met deze unieke man. Daarom hebben we per direct besloten om uit respect 95 mensen op Twitter te gaan volgen die ook Nelson heten.’

‘No followback is ophoepelen’
Het getal 95 is niet toevallig gekozen. ‘Onze vriend Madiba was 95 toen hij begin vorige maand de hele wereld ontvolgde. Voor ieder jaar levensjaar van Nelson volgen we nu dus één Nelson, waarmee we willen laten zien hoeveel Nelsons je dan hebt’, aldus de social media-strateeg.

Het is overigens wel de bedoeling dat de Nelsons de Gele Kanarie ook weer gaan terugvolgen. De strateeg: ‘Daar hebben ze drie weken de tijd voor. Daarna geldt voor hen hetzelfde als voor alle anderen: no followback is ophoepelen.’

Knap model
Onder de gevolgde Nelsons zijn bekende figuren als autocoureur Nelson Piquet junior, de Amerikaanse senator Bill Nelson en countryzanger Willy Nelson. Maar ook onbekendere Nelsons luisteren de timeline van de Gele Kanarie nu op, onder wie pastoor Nelson Searcy, transportverslaggeefster Laura J. Nelson van de LA Times en het knappe Surinaamse model Mercedes Nelson.

De Twitter-actie is tot stand gekomen na uitstekende samenwerking tussen het Kanarie 500-team en de jury van de Dode van het Jaar. Alle opbrengsten gaan naar de Nelson Mandela Foundation.

KANARIE 500

 

De Kanarie 500. Doe je ook mee?

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter