Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Held van Little India valt van voetstuk door overhemd

19 december 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Thangaval Govindarasu: van voetstuk gevallen

Thangaval Govindarasu: van voetstuk gevallen (Foto via Twitter)

De man die naar eigen zeggen een heldenrol had vervuld bij de ernstige rellen van deze maand in de Singaporese wijk Little India, is van zijn voetstuk gevallen. Ten overstaan van de pers viel de man door de mand, onder andere vanwege zijn overhemd.

De Singaporese media waren al enige tijd op zoek naar een man in een geruit overhemd die een heldenrol heeft gespeeld  tijdens de rellen in Little India. De ongeregeldheden in de kleurrijke Singaporese wijk ontstonden nadat een bus een Indiase man had doodgereden. De bus werd vervolgens door een woedende menigte bestormd; een lynchpartij voor het buspersoneel dreigde. Op videobeelden die gemaakt zijn van het incident is te zien hoe plots een man in een geruit overhemd opduikt, die duidelijke pogingen doet om de gemoederen tot bedaren te brengen en om de busconductrice te beschermen.

Elektricien
Lang bleef onduidelijk wie deze held in het geruite overhemd was. Totdat de man zich deze week meldde. Het bleek de 38-jarige elektricien Thangaval ‘Dejan’ Govindarasu uit Chennai, India. Thangaval was door zijn baas herkend op foto’s in de krant als Held van Little India en moest vervolgens inderdaad beamen dat hij het was die een heldenrol had vervuld op de avond van de rellen.

In veiligheid
Tegenover de opgetrommelde Singaporese pers deed Thangaval zijn verhaal. Hij was in Little India om foto’s van zijn dochter te laten ontwikkelen. Nadat hij wat had gegeten in een restaurantje in Dunlop Street, merkte hij dat er in de buurt iets gaande was. Vervolgens raakte hij naar eigen zeggen verzeild in de rellen. Toen hij zag dat busconductrice Madam Wong Geck Woon in de problemen kwam, greep hij in. Hij hield de relschoppers op afstand en bracht mevrouw Wong in veiligheid.

Klompen
De altijd kritische Singaporese media voelden echter aan hun Singaporese klompen dat er iets niet klopte aan het verhaal. Zo hadden ze – slim! – de elektricien gevraagd om hetzelfde overhemd aan te trekken als op de avond van de rellen. Een bijgoochem onder de Singaporese journalisten viel het meteen al op dat het ruitje van het ruitjesoverhemd van de Held van Little India afweek van het ruitje van het ruitjesoverhemd van Thangaval: dat overhemd was weliswaar geruit, maar de oppervlakte van de ruitjes was duidelijk kleiner dan het overhemd dat de Held van Little India droeg. Volgens Thangaval was dat te verklaren doordat hij tijdens de rellen zijn mouwen had opgestroopt. Bovendien regende het die avond.

Andere verplichtingen
De media roken nog meer onraad toen bleek dat Thangaval er weinig voor voelde om de busconductrice, die hij naar eigen zeggen had gered, die avond te ontmoeten. Thangaval had ‘andere verplichtingen’.

Niet op beeld
Echt saillant werd het pas toen het de man niet lukte om zichzelf aan te wijzen op de videobeelden. Hij moest vervolgens erkennen dat hij inderdaad niet op de desbetreffende videobeelden stond. Wel hield hij vast aan zijn verhaal en zei hij dat hij wel degelijk op de foto’s in de krant stond. Toen ook die kranten erbij werden gehaald, brak de man. Hij gaf toe dat hij zich had vergist en dat hij niet de Held van Little India was.

Zoektocht
Intussen is de zoektocht naar de ware Held van Little India nog altijd niet afgelopen. De media zijn nog altijd op zoek naar de man. De Held is volgens mensen die hem denken te kennen ‘very nice and really friendly’. Een winkelier: ‘He greets you, and I used to see him around four to five times a week, both on weekdays and weekends. He is very civic-minded, and on Sundays I have seen him trying to break up minor scuffles that may occur, even if it is not his problem. Even if he has a few drinks, he won’t cause any trouble.’

De toptien (Straits Times)

De toptien (Straits Times)

Straits Times
Het verhaal van de Held van Little India die niet de Held van Little India bleek te zijn, schopte het donderdag tot het op één na populairste artikel in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. Om niet meer te achterhalen redenen wordt voor de Gele Kanarie dit artikel iedere donderdag geanalyseerd in de rubriek Hot in Singapore. Het is de tweede opeenvolgende week dat het op één na populairste artikel in de Singaporese Times over het geweld in Little India gaat.

Het artikel Little India riot: Little India riot: Man says he is the ‘hero’ in video, but later retracts his claim wordt in populariteit slechts voorbijgestreefd door het bericht Hairstylist jailed for taking 39 upskirt videos in mrt-stations over een kapper die is veroordeeld voor het maken van een reeks zogeheten upskirt-foto’s in een metrostation.

Benieuwd naar meer nieuws uit Singapore dat niet verder kwam dan een tweede plaats in de toptien? Check onze topics uit de tropics.

Tags: ,

Laat een reactie achter