Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Ook internationale media storten zich op Singapore

12 december 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
De vrienden van de Singaporese politie (foto: Jerry Wong)

De vrienden van de Singaporese politie (foto: Jerry Wong)

Het was afgelopen week wereldnieuws: rellen in Singapore. Ook het op één na populairste bericht in de Straits Times van vandaag gaat erover. De grote vraag is namelijk: waarom trokken de politiemensen niet hun dienstpistool?

De Gele Kanarie besteedt in de rubriek Hot in Singapore al ruim een jaar iedere donderdag aandacht aan het op één na populairste artikel in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore.

De ene keer gaat het over tandenstokers, dan weer over kortingsbonnen of over seks. Deze week hebben zich echter alle internationale media, waaronder de NOS, op Singapore gestort.

Loodje
Eindelijk waardering dus voor nieuws uit Singapore. En daar kunnen wij als Gele Kanarie alleen maar trots op zijn. Diverse journaals en nieuwsuitzendingen besteedden uitgebreid aandacht aan de rellen in de Indiase wijk van Singapore, waar honderden mensen de straat opgingen en vernielingen aanrichten na een busongeluk waarbij een Indiase gastarbeider het loodje legde.

Singapore, zo weten onze vaste lezers, is zelden het toneel van rellen. De ongeregeldheden van afgelopen week waren dan ook de heftigste sinds 1969. Uiteraard gaat ook het op één na populairste artikel in de Straits Times over een deelaspect van de rellen: Little India Riot: Police say situation did not call for use of service revolvers, van redacteur Lim Yang Liang.

Trekken
Het artikel behandelt de vraag waarom de politiemensen tijdens de ongeregeldheden hun dienstpistool niet hebben getrokken. De Straits Times sprak een politiewoordvoerder, die antwoordde dat ‘de situatie niet vroeg om het gebruik van het dienstpistool’.

De relschoppers gooiden met metalen staven en cementblokken naar de bus die bij het fatale ongeluk met de Indiase gastarbeider betrokken was, en niet naar de politie, aldus de politie. De politie was dan ook niet in direct gevaar, waardoor het trekken van het dienstpistool niet aan de orde is geweest. Het moet gezegd: een ijzersterk verhaal.

De toptien (Beeld: Straits Times)

De toptien (Beeld: Straits Times)

Seksueel
Het mag geen verrassing heten dat de Straits Times deze week uitpuilt van de artikelen over de rellen in Little India. Dat blijkt ook uit de toptien van populairste artikelen van donderdag, die liefst acht berichten over de rellen telt. De absolute nummer één heeft wel een ander onderwerp: een man die zijn adoptiezoon in ruil voor geld seksueel liet misbruiken door minstens acht andere mannen bleek toch populairder dan de artikelen over de ongeregeldheden in Singapore.

Ook benieuwd naar nieuws uit Singapore dat niet de internationale media haalde? Check onze topics uit de tropics.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter