Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Kanarie 500: meer volgers, opinieleiders haken af

8 december 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Kanarie 500
Kanarie 500: iedereen wint!

Kanarie 500: iedereen wint!

Op publicitair gebied was het de laatste weken misschien rustig, maar achter de schermen werkt onze redactie Social Media & Contentbeheersing nog altijd keihard aan het Kanarie 500-experiment. De hoogste tijd dus voor een nieuwe round-up met de laatste updates en jongste cijfers.

Maar eerst: wat is de Kanarie 500 ook alweer?

De Kanarie 500 is een innovatief experiment met als doel het bereiken van 500 volgers op het Twitter-account @Gele_Kanarie. De Gele Kanarie is daartoe bezig met het zelf – actief – volgen van een groep die kan oplopen tot 500 mensen. In eerste instantie waren de early adopters aan de beurt, daarna de not so early adopters en vervolgens een eerste groep opinieleiders en decision makers. Momenteel zit het Kanarie 500-team midden in het volgtraject van de breed samengestelde main target group: een groep geselecteerde twitteraars met specifieke patronen en interesses.

Op veler verzoek
We spraken op veler verzoek kort met Angelo van Leemput jr., interim-social media strateeg van de Gele Kanarie Media Group. Van Leemput jr. is verantwoordelijk voor onze general social media policy, zowel intern als naar buiten toe, en in die hoedanigheid ook ‘aanvoerder’ van het Kanarie 500-team.

Hij geeft antwoord op de drie prangendste vragen.

1. Wat is momenteel de meest actuele stand van zaken wat betreft het aantal volgers op dit moment?

Ik heb de cijfers er vanochtend even bij gepakt. Bij de start van ons experiment, in mei, telde de Gele Kanarie 62 volgers op Twitter, de zogenoemde en veelgeroemde early adopters.  Deze geweldige club mensen, die we intern wel eens liefkozend onze ‘Kanarie-Kanjers’ noemen, heeft inmiddels gezelschap gekregen van 99 trendvolgers. Een stijging van ruim 150 procent, dus! Daarmee zitten we ruim binnen de marges van ons tijdpad, wat zoals bekend is vastgesteld volgens het SMAR-principe. Maar we gaan natuurlijk niet op onze lauweren rusten. We willen namelijk – samen – naar dat magische getal van 500 volgers toe.

2. Welke nieuwe leden van de Kanarie 500-familie heb je de afgelopen periode kunnen begroeten, Angelo?

Vergeleken met de vorige keer dat ik je sprak, zijn er – pats – alweer 36 volgers bijgekomen. Dan praten we dus over bijna 29 procent. Traditioneel begroeten we onze nieuwe Kanarie-vrienden altijd persoonlijk, dat is een belangrijk onderdeel van onze zelfontwikkelde family member approach. Dus daar gaan we weer.

Schematisch weergegeven

Schematisch weergegeven

Het gaat om: Hayo Rubingh, John, Tieme (economisch geograaf), Jeroen Reijtenbagh, journalist/tekstschrijver Remco Regterschot, Kiecees, Dennis Wolt, Lars Verhoeven, Quillermo Pol, hardstyle-liefhebber Marc Boerdam en joviale journalist Gert Jan Wijma.

Tim, Gerda Koopman (fractievoorzitter GroenLinks Ooststellingwerf), informatieanalist Miriam Wesselink, Marc, huistuinenkeukenmagiër Wijnand Klaver, Vruchtbare Inkt, Henk vd Weijer, Gerjan Vos, eindredacteur en loopbaanadviseur Jolan Douwes, Karel van Osselen en professioneel wielrenner Enrico Gasparotto.

Yannick Hindryckx, hoofdredacteur Annemarie Opmeer van Down to Earth, Jari-Pekka Raitamaa (European serial entrepeneur in China), René Broekhuis (engaged by HR), Paula van Stappen, Lars Lommers, Stijn Kateman en The King (softbal 2de klasse).

Matisse de Boer, Rutger Verbeek, Jellelelelele, Casper Wiegman, Niels, ‘Ajax, Nummer 1’, journalist Stefan vd Weijde, Yolanda, professioneel koffieschenker Roel en, last but not least, Robert Lammers.

Allemaal van harte welkom bij de Kanarie 500-familie! U allen wordt inmiddels teruggevolgd door de Gele Kanarie, waarvoor proficiat!

3. Hoe zijn de ontwikkelingen binnen de Premium Pilot Group van opinieleiders en decision makers?

Bemoedigend en constructief. Het aantal opinieleiders dat de Gele Kanarie volgt blijft stijgen, zij het – daar moeten we eerlijk in zijn – in een iets lager tempo dan het aantal mensen uit de main target group. We tellen binnen onze Kanarie-club wel een relatief hoog percentage journalisten, en dat vind ik echt positief.

Maar kijk je naar de grote namen, dan zie je dat opinieleiders komen en gaan. Ik noem een Klaas Lodewyck, de roemruchte Vlaamse wielrenner, die helaas heeft besloten ons te verlaten. Maar ook een Thijs Zonneveld, wieleropinieleider, heeft slechts korte tijd onze content tot zich genomen. Dat kun je jammer noemen, maar ook dat is sociale media. Gelukkig hebben we de flamboyante zakenman Erik de Vlieger nog als prominente volger, evenals de Italiaanse wielrenner van het jaar Enrico Gasparotto. We verwachten dat dit aantal echt nog flink gaat stijgen als we verkiezing van de Kanarie 500-ambassadeur gaan houden, heel binnenkort. Kortom: helemaal fantastisch!

Bedankt weer voor je tijd en je heldere antwoorden, Angelo van Leemput jr. Veel succes en tot de volgende update!

DOE JE OOK MEE, MET DE KANARIE 500?

De Kanarie 500. Doe je ook mee?

Tags: ,

Laat een reactie achter