Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Profiteer ervan: korting in Singapore!

5 december 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Blijdschap om voucher in Singapore

Blijdschap om voucher in Singapore (beeld: gstvoucher)

Singapore deelt ook in 2014 weer kortingspassen uit. Met de vouchers kun je het hele jaar korting krijgen op onder andere de dagelijkse boodschappen en medische kosten. Er zijn wel enkele voorwaarden aan de pas verbonden.

Zo is er ten eerste enige haast geboden bij het aanvragen van de pas en komt – ten tweede – lang niet iedereen in aanmerking voor de pas, zo leren we uit het op één na populairste artikel in de Straits Times van donderdag. Iedere donderdag wordt dit artikel door het Hot in Singapore-team van de Gele Kanarie geanalyseerd. ‘Dit keer hebben wij en onze lezers het niet getroffen,’ aldus één van de teamleden. ‘Want het op één na populairste artikel van vandaag, met de titel Singaporeans have till Dec 31 to sign up for GST vouchers, betreft een stukje information you can use in Singapore only. Je koopt er als niet-Singaporees letterlijk en figuurlijk niks voor. Maar dat maakt het natuurlijk nog niet minder interessant om er tóch eens in te duiken.’

Korting
Wat is namelijk het geval? Om de zwakkeren in de Singaporese samenleving te beschermen heeft de zorgzame Singaporese overheid een aantal passen in het leven geroepen, de zogeheten GST Vouchers. Er zijn er in totaal drie: een cash-voucher, die armere Singaporezen korting geeft bij de aankoop van bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen, een ‘medisave’-voucher, waarmee oudere Singaporezen korting krijgen op de medische kosten, én een zogeheten ‘U-save’-voucher, waarbij armere Singaporezen korting kunnen krijgen op de water- en elektriciteitsrekening.

Voorwaarden
Alle Singaporezen die in aanmerking willen komen voor de kortingspassen, moeten zich voor het eind van het jaar melden. Het moge duidelijk zijn dat je als Singaporees wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Zo komen alleen mensen met een Singaporese nationaliteit in aanmerking voor de kortingspassen. Daarnaast is er een leeftijds- en inkomensgrens. De exacte hoogte van de korting is bovendien afhankelijk van onder meer de grootte en waarde van het huis. Voor de duidelijkheid: mensen die in aanmerking willen komen voor de U-Save-voucher hoeven zich niet in te schrijven. Zij krijgen automatisch bericht. Meer informatie is hier te vinden. Mochten er daarna nog vragen zijn, dan kunt u bellen naar +65 1800-2222-888.

De toptien

De toptien van vandaag

Bel-me-niet
Het artikel in de Straits Times over de kortings-vouchers was niet het populairste artikel in de Straits Times van vandaag. Die eer was weggelegd voor een artikel over de start van het Singaporese bel-me-niet-register. Het artikel over de vouchers is wel weer populairder dan het nieuws dat er een grote zoutwaterkrokodil is aangetroffen op een trottoir in Sungei Buloh. Bekijk hier de schokkende foto en lees dan meteen even de do’s en dont’s voor het geval je oog in oog komt te staan met een krokodil.

Meer min of meer interessante topics uit de tropics vindt u hier.

Tags: , ,

Laat een reactie achter