Paste your Google Webmaster Tools verification code here

App en toolkit met opvoedadvies voor je kindje

28 november 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore

Schermafbeelding 2013-11-28 om 11.55.15Handig voor jezelf en goed voor je kindje. Ouders met jonge kinderen kunnen zich voor adviezen omtrent de opvoeding voortaan richten tot een nieuwe online toolkit én een app voor de smartphone. 

De toolkit en de app zijn ontwikkeld in opdracht van het Singaporese ministerie van Familiezaken, zo meldt de toonaangevende krant The Straits Times.

Fundering
Volgens The Straits Times moeten de toolkit en de app ‘tips geven voor het leggen van een sterke fundering in de eerste levensjaren van een kind.’ De nieuwigheden werden afgelopen weekeinde gepresenteerd door minister Chan Chun Sing op een conferentie over ouders met jonge kinderen: de Early Childhood Parenting Conference.

Eigen tempo
De minister benadrukte op de conferentie dat het belangrijk is dat ouders hun kinderen in hun eigen tempo laten opgroeien, en hen niet ‘vast te pinnen op de onvervulde dromen van de ouders zelf’. Minister Chan erkende wel dat de huidige Singaporese samenleving ‘hyper-competatief’ is. En dat is volgens hem exact de reden om nu met de app en de toolkit te komen. De app en de toolkit geven praktische tips over de opvoeding en de ontwikkeling van een kind. Daarnaast worden suggesties aangedragen om de relatie tussen ouder en kind op een positieve manier te versterken.

Schermafbeelding 2013-11-28 om 11.14.57Gratis
De Parenting Moments Toolkits is te vinden op www.growatbeanstalk.sg, al is niet helemaal duidelijk waar precies op de site. De nieuwe app – met de naam APParent in SG – kan gratis worden gedownload bij zowel de Apple Store als bij Google Play. De app wordt wekelijks geupdate met nieuwe informatie.

Top of the bill
Onze analisten van Hot in Singapore namen vast een kijkje. Hun conclusie: ‘De toolkit en de app kunnen ook voor Nederlandse ouders met jonge kinderen een oplossing bieden, mits deze ouders natuurlijk Engels spreken. De app straalt aan alle kanten uit dat het fijn is om samen met je kindje op te groeien, op een positieve manier. Voor Singapore zijn kinderen heel belangrijk. We konden eerder al melden dat het geboortecijfer in de stadsstaat dramatisch laag ligt; de Singaporezen is er alles aan gelegen om ouders én jonge kinderen in een gespreid bedje terecht doen komen. Vergis je niet: het Singaporese ministerie voor Familiezaken is wereldwijd top of the bill. Dat vertaalt zich nu in deze prachtige toolkit en app.’

Vondeling
Overigens was het artikel waarin de nieuwe toolkit en de app werden aangekondigd deze donderdag het op één na populairste artikel in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. Het desbetreffende stuk Parenting toolkit and mobile app launched by Early Childhood Development Agency werd in populariteit slechts voorbijgestreefd door het artikel Newborn baby girl found abandoned near Sixth Ave housing estate; Police investigating, over een pasgeboren meisje dat werd achtergelaten in een complex aan de Sixth Ave en over het feit dat de politie een onderzoek naar de zaak is gestart. Het opvallendste nieuwtje in de toptien staat op nummertje vijf: dé winkelstraat van Singapore, Orchard Road, doet de traditionele kerstverlichting in de ban, omdat de kleuren rood, groen en goud teveel op de kleuren van de verkeerslichten lijken. Orchard Street gaat dit jaar voor blauw en wit.

Schermafbeelding 2013-11-28 om 10.56.31

Meer min of meer interessante topics uit de tropics vindt u hier.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter