Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Moord schokt Singapore; dienstmeisje opgepakt

21 november 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Block 856B, Tampines Street 82. De vrouw op de foto heeft voor zover bekend niets met de moord te maken. (Foto: Google Maps)

Block 856B, Tampines Street 82. De vrouw op de foto heeft voor zover bekend niets met de moord te maken. (Foto: Google Maps)

Het op één na populairste artikel in de Straits Times behandelt dit keer de moord op een 16-jarig meisje in een appartement op de tiende verdieping van Block 856B in de Tampines Street 82 in Singapore.

In onze rubriek Hot in Singapore besteden we iedere week aandacht aan het op één na populairste artikel in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. Vaak gaat het om grappige, rare of gekke berichten, lugubere en seksueel getinte moorden, bizarre verkeersongelukken of virale videofilmpjes. Maar soms is er iets ernstigs aan de hand. Iets schokkends. Zoals deze week.

Zakelijke wijze
Straits Times-redacteur Maryam Mokthar doet in het artikel 16-year-old girl found dead in Tampines flat believed to haven been murdered op uiterst zakelijke wijze verslag van een nieuwsfeit dat heel Singapore heeft geschokt, maar toch niet het populairste artikel is van deze week.

(Beeld: Straits Times / Google Earth)

Klik voor vergroting (Beeld: Straits Times / Google Maps)

De Straits Times meldt dat een woordvoerder heeft gezegd dat de politie om 12:57 ’s middags (de dag is onbekend, GK) een hulpverzoek kreeg per telefoon. Toen de dienstdoende politieagenten arriveerden in het appartement op de tiende verdieping van Block 856B in de Tampines Street 82, troffen zij in de slaapkamer het levenloze lichaam aan van een 16-jarig meisje.

Torso
Het meisje had twee steekwonden in haar torso, wat bij de politie het vermoeden heeft doen rijzen dat ze mogelijk is vermoord. Inmiddels is een 28-jarige vrouw aangehouden. Volgens bronnen van de Straits Times gaat het om het dienstmeisje van de familie. Bewoners van de omliggende appartementen weigerden de toegesnelde journalisten te woord te staan, waardoor verdere informatie vooralsnog ontbreekt.

Verkeersagenten
De schokkende moord was ondanks alles net niet populair genoeg voor de eerste plek in de toptien van populairste berichten in de Straits Times. Die eer was weggelegd voor het nieuws dat volgende maand een nieuwe tunnel wordt geopend die de Kallang-Paya Lebar Expressway en de Ayer Rajah Expressway met elkaar verbindt. Een aanrader in de lijst is het bericht op nummer 9, dat gaat over twee verkeersagenten die weigerden steekpenningen aan te nemen van een stomdronken automobiliste.

De toptien van deze week

De toptien van deze week

 Meer min of meer interessante topics uit de tropics vindt u hier.

Tags: , ,

Laat een reactie achter