Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Moord op Yellow Dogs beheerst Dode van de Week

15 november 2013 | Door | Categorie: De Dode van de Week, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
The Yellow Dogs (Beeld: NY Post)

The Yellow Dogs (Beeld: NY Post)

De jury van de Dode van de Week noteerde ‘een historisch slechte week’, maar werd gered door de geruchtmakende moord op de helft van de Iraans-Amerikaanse band The Yellow Dogs.

Arash Farazmand en Soroush Farazmand, de drummer en de gitarist van The Yellow Dogs, werden afgelopen maandag in New York doodgeschoten. De rockartiesten werden respectievelijk 28 en 27 jaar oud. Soroush is meteen opgenomen in de prestigieuze Club van 27, zijn broer Arash net niet.

De jury: ‘In eerste instantie waren we verheugd met het nieuws uit New York. Immers: The Yellow Dogs in de Gele Kanarie, wat wil je nog meer? De omstandigheden rond het overlijden van de bandleden bleken echter tragisch en vrij schokkend. Enige terughoudendheid is dus op zijn plaats.’

Steekje
De twee bandleden werden in Brooklyn doodgeschoten door Ali Akbar Mohammed Rafie, die vroeger vaak zou hebben rondgehangen met The Yellow Dogs. Op enig moment raakte Rafie gebrouilleerd met de bandleden. Blijkbaar was er een steekje aan hem los, want naast de twee broers schoot hij nog een derde muzikant dood, waarna hij zelfmoord pleegde op het dak.

The Yellow Dogs komen oorspronkelijk uit Teheran, maar vluchtten in 2010 naar New York nadat ze hadden gefigureerd in de geruchtmakende documentaire ‘No one knows about Persian cats’ over de ondergrondse muziekscène in Teheran.

Aanstekelijk
Veel hits hadden The Yellow Dogs niet op hun naam staan, maar de jury van de Dode van de Week was behoorlijk te spreken over ‘het niet echt vernieuwende maar wel aanstekelijke’ nummer Dancefloor. Toepasselijk genoeg geproduceerd door Killa Production & Neverheard Inc:

De twee leden van The Yellow Dogs zijn dan ook de enigen die aanspraak maken op de weekprijs. Ze zijn de terechte opvolger van de flamboyante Hawaïaanse surflegende Montgomery ‘Buttons’ Kaluhiokalani, de Dode van vorige Week.

The Yellow Dogs waren niet de enigen die de figuurlijke plaat poetsten. De overige doden waren volgens de jury ‘nauwelijks het vermelden waard’, maar we maken de eeuwig rustende topvijf toch maar weer vol.

2. Sir John Tavener (69)
Een van de bekendste Britse componisten van spirituele muziek, die vooral furore maakte met de uitvoering van zijn Song for Athene tijdens de rouwdienst voor voormalig Dode van de Week prinses Diana in 1997. Tavener was een meester in het componeren van stemmige catchy tunes. Luister bijvoorbeeld naar deze 24 minuten durende versie van het zo toepasselijke Funeral Canticle.

3. Antoinette Pfaff (62)
Het aanbod was zo matig dat zelfs de zus van Jean-Marie Pfaff de topdrie heeft gehaald. ‘Jean-Marie is een week voor haar overlijden nog afscheid gaan nemen’, vertelde zijn vrouw Carmen tegen het Vlaamse blad Dag Allemaal. Dit wordt echter ontkend door Sandrina, de dochter van Antoinette: ‘Er was altijd iemand van ons bij mama, wij zouden dus van zijn bezoek geweten hebben.’

4. Shirley Mitchell (94)
Amerikaanse actrice die bij de ouderen onder ons wellicht bekend is omdat ze in de jaren vijftig de vriendin van Lucy Ball speelde in de legendarische tv-serie I Love Lucy.

5. Dennis Livson (66)
Finse producent van kinderprogramma’s en oprichter van het geweldige Moomin Pretpark in Nantaali, vlakbij Turku.

Geen eervolle vermeldingen deze week, wel een nieuwe prognose voor komende week: na twee dodelijk saaie weken valt er eindelijk weer een klapper te noteren. Komende week overlijdt een persoon die in de jaren 90 een zeer aansprekende rol heeft gespeeld op het internationale politieke toneel. Ook zijn er aanwijzingen dat een voormalige Tour-winnaar richting de eeuwige jachtvelden zal koersen.

De Gele Kanarie houdt bevreesd zijn hartje maar weer vast.

Tags: , , , , , , , ,

4 Reacties op "Moord op Yellow Dogs beheerst Dode van de Week"

 1. whoah this weblog is wonderful i like studying your articles.
  Keep up the great work! You realize, lots of individuals are hunting
  round for this info, you can aid them greatly.

 2. GK 4 Evah schreef:

  Precies! Wat find cosmetic dentist ahwatukee zegt!

 3. What’s up, yup this piece of writing is really nice and I have learned lot
  of things from it on the topic of blogging.
  thanks.

 4. drappery schreef:

  Thank you for another wonderful post. Where else may anyone get that kind
  of information in such a perfect way of writing?
  I have a presentation next week, and I am at the look for such information.

Laat een reactie achter