Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Een gevalletje WTF in Singapore

14 november 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Taxi te water

WA!?tertaxi (Foto: STOMP)

Het op één na populairste artikel in de Straits Times van donderdag is er eentje uit de nogal vermoeiende categorie ‘WTF’. Want wat W the fucking F ligt daar nou toch plots op de bodem van het zwembad aan de Upper Bukit Timah Road? Is dat niet een…?

Voor de matig gewaardeerde rubriek Hot in Singapore verdiepen we ons wekelijks in het op één na populairste artikel in de donderdagse Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Deze week is het op één na populairste artikel een artikel met de kop Taxi takes morning dip into Upper Bukit Timah codominium pool, een kop die de lading van het bericht maar weer eens compleet dekt. Want inderdaad: het artikel verhaalt over een taxi die een zwembad belandde van een appartementencomplex aan de Upper Bukit Timah Road. Een gevalletje ‘WFT’, of zoals sommigen in Singapore zeggen ‘Wa?!’, van de bovenste plank.

Waar ligt die Upper Bukit Timan Road ook alweer? Ten westen van het Upper Peirce Reservoir, vlakbij het Dairy Farm Nature Park:

Schermafbeelding 2013-11-14 om 22.49.06

Verkoelende duik
De taxi nam zijn verkoelende duik (zucht, ‘verkoelende duik’) afgelopen zondagochtend al. Dit alles gebeurde – niet heel verrassend – na een beoordelings- en stuurfout van de taxichauffeur, die – niet heel verrassend – naar het complex was afgereisd voor een klusje. Door de hevige regenval en de duisternis was het zicht slecht. De chauffeur dácht dat hij de afslag nam naar de lobby van het complex, maar in plaats daarvan kwam hij met zijn taxi in het zwembad terecht.

WTF

WTF (Foto: STOMP)

Schrik vrij
De chauffeur zelf kwam overigens met de schrik vrij. En voor de echte liefhebber van deze rubriek (en de meeschrijvers) nog wat details uit de Straits Times: de politie arriveerde iets na half zes. En: de taxi is inmiddels – niet heel verrassend – uit het zwembad gehaald.

Ooggetuige zag taxi in zwembad
Het Singaporese internetplatform STOMP – onderdeel van de Straits Times – vond overigens een ooggetuige van het voorval, ene Saiful. Hij vertelt dat hij plots een taxi in het zwembad zag liggen: ”Taxi in a swimming pool. Taxi drives into a condo swimming pool in Bukit Timah. My friends and I were partying at a friend’s condo at Bukit Timah. It was raining heavily and we decided to call a cab, but we couldn’t get one. When we looked out of the balcony, we saw a cab below, and later realized it was in the pool. We went down to take a closer look, but didn’t see the driver. It happened at around 3am this morning.”

Niet zeker van wat er gebeurd is
Een tweede ooggetuige, Jingal, meldt dat hij in Southaven II woont en dat hij niet zeker is van wat er precies is gebeurd: ”I live in Southaven II. When I woke up earlier this morning (Nov 10), I saw the taxi in the pool of a condominium. I’m not sure what happened though.”

Foto’s van het voorval zijn hier, hier en hier te vinden.

Schermafbeelding 2013-11-14 om 22.41.40Erfenisje
De taxiduik is niét het populairste nieuws in de Straits Times van donderdag. Die eer gaat naar het bericht Former school principal bequeaths $1 million to her maid, wat het ontroerende verhaal vertelt van een erfenisje: een welgestelde Singaporese liet een fortuin na aan haar bediende. Het artikel over de taxi in het zwembad is wel weer populairder dat een uitgebreide reconstructie van de Straits Times over de arrestatie van Masyhadi Mas Selamat, een vooraanstaand lid van de extremistische organisatie Jemaah Islamiah. Het meest opvallende artikel in de Straits Times-toptien treffen we op nummertje vijf: de arrestatie van Batman.

Meer min of meer interessante topics uit de tropics vindt u hier.

Tags: ,

Laat een reactie achter