Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Peiling: veel waardering voor Gele Kanarie

6 november 2013 | Door | Categorie: Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Media
'Een aanvulling op ons medialandschap' (foto: SalFalko)

‘Een aanvulling op ons medialandschap’ (foto: SalFalko)

De Gele Kanarie wordt over een breed front zeer gewaardeerd, zo blijkt uit een betrouwbare peiling op Gelekanarie.nl. Liefst 80 procent van de respondenten staat positief tegenover de Gele Kanarie, waarbij een kwart spreekt van ‘een aanvulling op ons medialandschap’.

Aan de  recent gehouden peiling deed een significant aantal respondenten mee, waardoor een betrouwbaar beeld is ontstaan van de zogeheten critical reception van de Gele Kanarie. En die is positief tot zeer positief, zo blijkt uit het onderzoek .

Op de vraag ‘wat is uw eerste indruk van de Gele Kanarie’ gaf liefst 80 procent van de representatieve deelnemers aan enthousiast te zijn over het product en de geleverde content. De positieve reacties zijn als volgt schematisch in een overzicht weer te geven:

'Dit is nu information you can use!' (Foto: CollegeDegrees360)

‘Dit is nu information you can use!’

25 procent: Een aanvulling op ons medialandschap

22 procent: Zeer interessant en actueel

19 procent: Dit is nou information you can use

11 procent: Enorm to the point en grappig
——————————————————— +
80 procent: Positief tot zeer positief

Wat zegt dit? Onze medior redacteur Peiling & Strategie daarover:

‘Je bent natuurlijk benieuwd naar wat zo’n onderzoek brengt, omdat je er altijd weer een stukje van meeneemt naar je nieuwe targets toe. Als je dan ziet dat de nieuwsconsument van nu, die beschikt over een ongeëvenaard palet aan nieuwe journalistieke initiatieven, zo veel waardering en enthousiasme toont richting ons innovatieve Gele Kanarie-concept, dan kun je alleen maar heel tevreden met je bolknak achterover leunen.’

Look & Feel
Maar niet iedereen staat uiteraard juichend op de banken. Een op de vijf respondenten heeft twijfels bij de journalistieke koers en de look & feel van de Gele Kanarie, zo wijst het onderzoek uit:

20 procent: Weet niet / Geen mening / Ben verward

Onze medior redacteur P&S daarover:

‘Deze groep respondenten moeten we ook serieus nemen en daarbij kijken we nadrukkelijk naar onszelf. Natuurlijk kun je als journalistiek medium niet iedereen te vriend houden. Maar een onderzoek als dit geeft gelukkig wel handvaten om een ambitieus traject in te gaan waarbij iedereen zich thuis voelt, of je nu van de Gele Kanarie houdt of het gewoon allemaal niet snapt.’

Duidelijke focus
Het opinie-onderzoek is gehouden in verband met de soft launch van de Gele Kanarie, een klein jaar geleden. De hoofdredactie heeft aangegeven de resultaten mee te nemen bij het vaststellen van het definitieve  journalistieke kader, met een duidelijke focus op onder meer kwaliteit én kwantiteit.

'Weet niet, geen mening, ben verward' (Foto: peminumkopi)

‘Weet niet, geen mening, ben verward’ (Foto: peminumkopi)

Doe mee en win
De Gele Kanarie betreedt nieuwe mediapaden en innoveert jouw journalistieke landkaart. Maar dat kunnen we niet zonder jouw input. Doe daarom mee aan de nieuwe peiling (rechts) van onze redactie Peiling & Strategie. Onder de respondenten verloten we twee gratis maandkaarten voor onze Betaalde Content-pagina.

Tags: , ,

één reactie op "Peiling: veel waardering voor Gele Kanarie"

  1. Maria Emanugela schreef:

    Hulde aan het buitengewoon wetenschappelijke onderzoek over de gele parkietpaden en ditolandkaarten en de fijne look & feel van de gele kanarie waardoor u tot zo’n betrouwbare peiling kon komen.
    Natuurlijk bevestig ik, kon het ontstaan,mede dankzij ons ongeëvenaard palet aan innoverende journalistieke initiatieven.
    met gele groet,

    Maaike P

Laat een reactie achter