Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Eerste vrouwelijke rechter hangt toga aan de wilgen

31 oktober 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Lai Siu Chiu hangt toga aan de wilgen

Lai Siu Chiu hangt toga aan de wilgen (Foto: Supreme Court Singapore)

De eerste vrouwelijke rechter van het hooggerechtshof van Singapore hangt na ruim twee decennia haar toga aan de wilgen. Lai Siu Chiu gaat met pensioen.

Dat blijkt uit onze wekelijkse analyse – voor de gevarieerde variarubriek Hot in Singapore – van het op één na populairste bericht in de Straits Times van donderdag, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore, een stadstaat in Zuid-Oost-Azië.

Het artikel Singapore’s first female Supreme Court judge to retire vertelt het verhaal van rechter Lai Siu Chiu. Zij werd twintig jaar geleden de eerste vrouwelijke rechter aan het hooggerechtshof van Singapore. En op 31 oktober – da’s vandaag – hangt zij haar toga wegens pensionering definitief aan de spreekwoordelijke wilgen.

Enorm bevredigend
Lai Siu Chiu begon in 1991 als eerste vrouwelijke gerechtelijk commissaris en promoveerde in 1994 naar de functie van rechter; ook daar was ze de eerste vrouw. In de Straits Times laat de rechter weten de periode van ruim twintig jaar te hebben ervaren als ‘aangenaam, verrijkend en enorm bevredigend’.

Prestatie an sich
Heel veel meer over de carrière van Lai Siu Chiu komen we via de Straits Times niet te weten. Wel zijn er nog aardige woorden van haar chef, opperrechter Sundaresh Menon. Hij zegt over Lai Su Chiu: ‘Ze heeft er vier illustere decennia in de wetgeving afgerond en dat is al een opmerkelijke prestatie an sich.’

Het Singaporese online magazine Today Online biedt iets meer informatie over Lai Siu Chiu. Via dat medium komen we nog te weten dat Lai Siu Chiu naast haar werk actief was voor verscheidene charitatieve instellingen, zoals het Leger des Heils en het Yellow Ribbon Fund.

Dode man op stoep
Het nieuws over de pensionering van rechter Lai Siu Chiu scoort dus hoog in de donderdagse populariteitspoll van de Straits Times, maar niet het allerhoogst. Die eer is weggelegd voor het bericht Man found dead outside the Swissotel The Stamford hotel, dat vertelt over een dode man die gevonden is op de stoep voor het Stamford-hotel, een hotel behorende tot de Swissotel-groep. Het bericht over de rechter is weer wel populairder dan het opmerkelijke nieuws over een kung fu’ende bewaker die op gedragstraining wordt gestuurd.
Schermafbeelding 2013-10-31 om 10.26.01

Tags: , , ,

één reactie op "Eerste vrouwelijke rechter hangt toga aan de wilgen"

  1. Georgia van de K. schreef:

    Respect voor deze vrouw! Ik wens haar een enorm bevredigende pensionering toe.

Laat een reactie achter