Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Politie Singapore zoekt agressieve busspuger

24 oktober 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Busspuger in actie

Busspuger in actie (Still uit YoutTube-video)

De politie van Singapore is op zoek naar een agressieve busspuger. De man zou tot twee keer toe een vrouw in het gezicht hebben gespuugd na een uit de hand gelopen conflict over voordringen.

Dat komt naar voren uit onze wekelijkse analyse van het op één na populairste artikel in de Straits Times van donderdag. De Straits Times is de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. De op één na belangrijkste donderdagse artikelen geven een bepaald beeld van het leven in de stadstaat, al zijn deskundigen het er nog niet over eens wélk beeld dat precies is en wat voor conclusies daaruit getrokken kunnen worden.

Spugen verboden
Het op één na populairste artikel van deze week is een verhaal met de kop Police investigating spitting incident at Woodlands Interchange, dat handelt over een ernstig spuugincident op het Woodlands-busstation. For the record: spugen is in Singapore verboden, laat staan iemand béspugen.

Schermafbeelding 2013-10-24 om 11.02.14

Voordringen
Het artikel in de Straits Times geeft helaas weinig details over het ernstige incident, behalve dat het zich dinsdagavond afspeelde en dat het een gevolg was van een ‘dispute about jumping of que’, ofwel een ouderwets potje voordringen. Wie daarbij de benadeelde partij was, vermeldt het verhaal niet, maar logischerwijs zou dat de uiteindelijke busspuger moeten zijn, al valt zeker niet uit te sluiten dat de bevoordeelde zich op de één of andere manier toch benadeeld voelde.

Coole vrouw
Van het incident zijn ook (schokkende) beelden beschikbaar. Daarop is inderdaad te zien hoe een man (Aziatisch uiterlijk, 25-35 jaar, bril, kort zwart haar, spijkerbroek, spijkerhemd, grijze All Star-gymschoenen en een zwarte rugtas) enorm aan het fulmineren is tegen een uiterst coole telefonerende vrouw in een groene jurk. In het filmpje is te zien dat de man uiteindelijk tot twee keer toe de vrouw recht in het gezicht spuugt. Omstanders staan erbij en kijken ernaar. Ook het beveiligingspersoneel komt maar traag in actie.

Viraal
Het filmpje is volgens de Straits Times inmiddels viraal gegaan op Facebook. Het is duizenden malen gedeeld en honderden malen becommentarieerd.

Hoffelijk
Het Singaporese openbaarvervoerbedrijf SMRT heeft naar aanleiding van het incident iedereen opgeroepen ‘hoffelijk’ te zijn in het openbaar vervoer. ‘Ongepast gedrag wordt niet getolereerd en zal onmiddellijk worden gerapporteerd,’ zo staat in een verklaring.

Fitness
Het artikel over de busspuger van Woodlands is overigens niet het populairste artikel in de Straits Times van vandaag. Die eer komt toe aan het stuk SAF soldiers’ IPPT likely to change from next year, waarin verslag wordt gedaan van het feit dat Singaporese militairen vanaf volgend jaar vermoedelijk onderworpen gaan worden aan een nieuwe fitnesstest. De busspuger is wel weer iets populairder dan het artikel Woman dies in car crash when car rams into tree at Hillview Avenue, dat gaat over een vrouw die om het leven kwam nadat haar auto een boom had geramd op Hillview Avenue. De rest van de toptien vindt u hieronder. Meer topics uit de tropics vindt u in onze rubriek Hot in Singapore.

De toptien van vandaag

De toptien van vandaag

Tags: , ,

Laat een reactie achter