Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Namaak-nonnen teisteren toeristen in Singapore

10 oktober 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Nonnen in Singapore (foto: froisnadu)

Nonnen in Singapore (foto: froisnadu)

Toeristen in Singapore worden geteisterd door nep-monniken en namaak-nonnen die om geld bedelen. Dat blijkt uit het op één na populairste artikel in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore.

In de rubriek Hot in Singapore besteedt de Gele Kanarie iedere donderdag aandacht aan het op één na populairste artikel in de Straits Times. Na een aantal mindere weken gaat het deze keer eindelijk weer eens om een interessant bericht met een hoge informatiedichtheid: Bogus monks and nuns targeting tourists.

Het artikel van Straits Times-redactrice Melody Zaccheus gaat over een nieuw fenomeen bij toeristische trekpleisters in Singapore: mensen die zich verkleden en voordoen als monnik of non en om (financiële) donaties vragen aan toeristen. Met name in Merlion Park en langs de Singapore-rivier trappen steeds meer toeristen in deze gewiekste verkleedtruc.

Eerbiedwaardige Phing
De Singapore Buddhist Federation heeft vanochtend zelfs een verklaring uitgegeven waarin wordt gewaarschuwd voor de fake-nonnen. De federatie heeft de afgelopen twee weken liefst vijf klachten ontvangen over de oplichtingspraktijken. ‘Toeristen zijn een makkelijk doelwit, omdat ze vaak niet weten dat monniken en nonnen helemaal geen geld mogen aannemen’, stelt de secretaris-generaal van de Boeddhistische Federatie, de eerbiedwaardige Seck Kwang Phing, in de Straits Times.

De top tien van de Straits Times

De top tien van de Straits Times

Bedelen is in de welvarende stadstaat ten strengste verboden. Wie meer dan twee keer wordt opgepakt wegens vragen om geld, kan een maximumstraf krijgen van twee jaar gevangenisstraf en 3000 Singaporese dollar.

Op de brandstapel
Het artikel over de als monniken vermomde toeristentreiteraars is niet het populairste bericht van Singapore. Dat gaat over een groep kinderen die na het examen hun schoolboeken op de brandstapel hebben gegooid. Het artikel over de oplichtnonnen is wel weer geliefder dan de verklaring van het ministerie van Defensie dat een man die afgelopen week door een bibliotheek schreeuwde dat hij tot een speciale anti-terrorisme-eenheid behoort, niet tot die eenheid behoort.


Geïnteresseerd in meer topics uit de tropics? Kijk dan in ons Hot in Singapore-dossier.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter