Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gelderland doet kunst niet van de hand

10 oktober 2013 | Door | Categorie: Geen Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Kunst in Arnhem: niet te koop

Kunst in Arnhem: niet te koop (Foto: Martijn Kriens)

ARNHEM (Geen Nieuws) – De provincie Gelderland doet geen van haar 2.400 kunstwerken van de hand. Dat meldt de op gebied van Gelderland doorgaans goed geïnformeerde en betrouwbare De Gelderlander.

Volgens de krant heeft de provincie besloten al het kunstbezit aan te houden. Geen enkel kunstwerk zal vanwege dat genomen besluit dan ook worden verkocht.

Geen acute reden
Het college van Gedeputeerde Staten zegt tegen De Gelderlander dat het voorlopig geen haast wil maken met het verkleinen van het kunstbezit. De kunstwerken staan niet in de weg en er is meer dan voldoende ruimte om de werken op te slaan. Daarmee is er geen acute reden om de collectie kleiner te maken.

Geen steun
Vorig jaar stelde de Gelderse VVD de Gelderse kunstcollectie ter discussie. De liberalen vonden een uitgebreide en uitbreidende kunstcollectie in tijden van crisis ‘geen goed signaal’. De VVD kreeg verder echter geen steun voor het plan de collectie dan maar in te krimpen.

Ongewijzigd
Het budget van 100.000 euro voor de kunstcollectie blijft dan ook ongewijzigd bestaan. Dat geld gaat ook in de toekomst deels naar Business Art Service, een kunstuitleen die de collectie beheert.

Kijk voor meer geen nieuws in ons Geen Nieuws-dossier.

Tags: ,

Laat een reactie achter