Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Gele zak geen partij voor Vlaamse meeuw

22 september 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Meeuwenoverlast

Meeuwenoverlast (Foto: blikbrein)

BLANKENBERGE (Geel Nieuws) – In de Vlaamse badplaats Blankenberge is een proef met een extra stevige gele vuilniszak uitgelopen op een mislukking. De zak blijkt geen partij voor de Vlaamse meeuw.

Blankenberge kampt al langere tijd met meeuwenoverlast; zo pikken de vogels met grote regelmaat de vuilniszakken kapot. De badplaats heeft nu twee weken een proef gehouden met een extra stevige gele vuilniszak die bestaat uit meerdere lagen plastic. De zak wordt al gebruikt in Leiden en is daar een groot succes. De Nederlandse stad stelde dan ook graag een paar rollen ter beschikking voor de Vlaamse proef.

Interessant
‘Het was interessant dat we ze mochten proberen, maar ze zijn toch echt niet sterk genoeg,’ zegt de Blankenbergse burgemeester Patrick De Klerck nu tegen het Nieuwsblad. Hij heeft het project met de ‘versterkte’ gele vuilniszakken inmiddels afgeblazen. ‘De zakken zijn alleszins sterker dan gewone vuilniszakken, maar het volstaat niet’, zegt De Klerck.

Discobollen
Blankenberge probeerde de meeuwen eerder al te lijf te gaan met onbemande helikopters, telegeleide auto’s en discobollen. Nu worden er uiteindelijk ondergrondse vuilniscontainers aangelegd.

Tags: , ,

Laat een reactie achter