Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Dode van de Week: Fontana blijft Thomas nipt voor

15 september 2013 | Door | Categorie: De Dode van de Week, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
De Dode van de Week (foto: Sapo)

De Dode van de Week (foto: Sapo)

In een opvallend muzikale editie van de Dode van de Week besloot de jury de postume eer toe te kennen aan de Italiaanse zanger, componist en acteur Jimmy Fontana.

Jimmy Fontana (echte naam, helaas: Enrico Sbriccoli) overleed afgelopen week op 78-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rome. Hij schreef tal van wereldhits, waaronder Il Mondo, La nostra favola en natuurlijk het onvergetelijke Che sarà, niet te verwarren met Que Sera Sera.

Uit het juryrapport: ‘Fontana heeft met zijn warme Italiaanse composities velen geïnspireerd en ook zijn rol in de speelfilm Canzoni in… bikini uit 1963 is wat de jury betreft onvergetelijk.’

Uit de vele uitvoeringen van Jimmy Fontana’s grootste hit Che sarà kozen wij onderstaande versie van de Chinese vrijetijdszanger Yukion.

Jimmy Fontana was natuurlijk niet de enige overleden prominent over wie de jury het hele weekend heeft zitten vergaderen. Een blik op de rest van de topvijf.

2. Forrest Thomas (60)
Van oorsprong Amerikaanse Nederlandse zanger en ex-man van Manon Thomas die vooral/alleen bekend werd door zijn remake in 1983 van het nummer Rock The Boat van Hues Corporation. De laatste jaren trad Thomas vooral op bij zogeheten jaren tachtig-concerten.

Ook mooi en ingetogen is deze versie van Rock The Boat, van een ons onbekend olijk duo in de bekende Maple Hill Manor in New Waterford. Let ook op de aankondiging door E.T.

3. Josée Schoepen (82)
De weduwe van Bobbejaan Schoepen overleed afgelopen week in haar woning in – echt waar – Bobbejaanland. Josée had een grote invloed op de carrière van de Vlaamse zanger Bobbejaan Schoepen en bracht ook zijn vijf kinderen groot. Het nummer De Jodelende Fluiter van Bobbejaan schopte het onlangs nog tot onze rubriek De Gele Kanarie Fluit.

4. Ray Dolby (80)
Audiopionier die vooral bekend werd door de uitvinding van het ruisonderdrukkingsknopje op de zogeheten stereotorens uit de jaren tachtig, waardoor het geluid van cassettebandjes aanmerkelijk doffer werd.

Zelf even uw Dolby controleren? Gebruik de test.

5. Otto Sander (72)
Populaire Duitse acteur die speelde in films als Das Boot en Der Blechtrommel, maar ook een bekend figuur was in het Duitse hoorspelwezen en de wereld van de nasynchronisatie.

De jury deelde na het lange beraad in Margraten ook nog twee eervolle vermeldingen uit aan voetbalnamen: de Duitse oud-voetballer en -trainer Wolfgang Frank (62) en voormalig VVV-trainer Henk Rayer (63).

De prognose voor komende week: het vermoeden bestaat dat een redelijk prominente zakenman dood zal worden aangetroffen in zijn werk- of badkamer, een dag nadat zijn naam opduikt in een artikel dat is gebaseerd op onthullingen via ‘Publeaks’.

De Gele Kanarie houdt zijn kleine hartje maar weer stevig vast.

 

 

Tags: , , , , , ,

Laat een reactie achter