Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Krikkende Koreaan overleeft vluchtstrookdrama

15 augustus 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Song Seoung Hwam: 'Ik weet nog steeds niet of dit echt is of niet.'

Song Seoung Hwam: ‘Ik weet nog steeds niet of dit echt is of niet.’ (beeld: Singapore Now)

De Zuid-Koreaan Song Seoung Hwan heeft op de snelweg in Singapore een horrorongeluk overleefd. Bij het drama op de vluchtstrook kwamen zijn ouders, zijn zus en haar verloofde om het leven. Song zelf had geluk: hij was in de weer met een krik.

Dat blijkt uit het op één na populairste artikel van de Straits Times, deze donderdag. In onze rubriek Hot In Singapore analyseert ons Team Singapore iedere donderdag het artikel dat net niet het meest gelezen is in de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. Dit keer betreft het ’t uitvoerige verhaal van de onfortuinlijke mister Song, volgens onze analisten ‘een gruwelverhaal over lot… en noodlot’.

Aardige mensen
Eerst maar eens de feiten op ’n rijtje: De 30-jarige Song – die in China profgolfer is – was met zijn ouders, zijn zus en haar verloofde in een Toyota Wish op weg naar het vliegveld van Singapore, van waar ze zouden terugvliegen naar Zuid-Korea. Het gezin was in Singapore voor het eerst op bezoek geweest bij de ouders van de verloofde van de dochter, volgens Song ‘hele aardige mensen’. Op weg naar het vliegveld – op de Central Expressway – sloeg het noodlot echter keihard toe: de Toyota kreeg een lekke band. Besloten werd om de band op de vluchtstrook te vervangen. Song ging naast de auto aan de slag met de krik en de overige inzittenden stonden achter de auto. En toen werd de Toyota vol geramd door een hard rijdende, zwarte MPV.

Trillende lip
Song (met trillende lip) tegenover de Straits Times: ‘Ik draaide me om en zag die auto op ons af komen. Mijn moeder vloog dertig tot veertig meter door de lucht. Ik ben ongedeerd. Ik weet ook niet waarom.’
Zijn zus Jamie Song Jisoo (24), zijn vader Song Jung Woo (56) en zijn moeder Kim Mee Kyung (54) overleden ter plaatse. De verloofde van zijn zus, de Singaporees Amron Ayoub (23), overleed later in het ziekenhuis.

Geuren en kleuren
Het op één na populairste artikel in de donderdagse Strait Times vertelt overigens – in de voor de Strait Times kenmerkende geuren en kleuren – vooral over de nasleep van het ongeluk, zoals de titel al doet vermoeden: CTE crash: Survivor flies home with family’s ashes

Opvallende feiten
Profgolfer Song is namelijk inmiddels met de as van zijn ouders en zijn zusje teruggereisd naar Korea. Dat gebeurde volgens het verslag in de Straits Times overigens pas nadat het drietal in Singapore was gecremeerd. Een paar opvallende feiten over de crematieplechtigheid die volgens ons Team Singapore niet onvermeld mogen blijven:

  • Song huilde hard toen de deksels van de lijkkisten werden gehaald om hem een laatste blik op zijn dierbaren te gunnen.
  • Song sprak enkele woorden in het Koreaans tot de overledenen en nam vervolgens met een laatste zoen definitief afscheid.
  • Song legde een hoed in de lijkkist van de vader.

Roekeloos rijgedrag
Inmiddels is Song dus met de as van zijn ouders en zijn zus teruggekeerd naar Korea. Song zal echter terugkeren naar Singapore om te getuigen tegen de bestuurder van de zwarte SUV. De man werd gearresteerd wegens roekeloos rijgedrag, maar is inmiddels op borgtocht vrijgelaten.

 

De toptien van deze donderdag

De toptien van deze donderdag


Geen nieuws in topdrie

Het tragische verhaal rond de familie Song is niet het populairste artikel op de website van de Straits Times. De topdrie bestaat verder uit twee berichten uit de categorie ‘geen nieuws‘: op 1 staat een artikel over de populaire instant messaging app MessageMe, dat volgens de Straits Times geen spamvirus verspreidt. Het artikel over het horrorongeluk was weer wel populairder dan het bericht over een curieuze cursus ‘huwelijksplanning’ die op het laatste moment werd afgelast.

Geïnteresseerd in meer topics uit de tropics? Check ons Hot in Singapore-dossier!

 

Tags: ,

Laat een reactie achter