Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Extra gele meloenen naar Nederland gehaald

14 augustus 2013 | Door | Categorie: Geel Nieuws, Gele Kanarie: Nieuws Totaal
Gele meloenen

Gele meloenen (foto: Max Nathan)

BARENDRECHT (Geel Nieuws) – Om aan de enorme vraag naar gele meloenen te voldoen, is Nederland begonnen met grootscheepse import van gele meloenen uit Brazilië.

Dat meldt AGF.nl, naar eigen zeggen ‘hét branchemedium voor de (zogeheten, red.) AGF-sector’.

Afgelopen vrijdag zijn de eerste Braziliaanse gele meloenen van het merk SAMBA bij het groente- en fruitbedrijf Staay-Hispa gelost. Fred Rennen van het Barendrechtse bedrijf is in zijn nopjes met de meloenen: ‘De gele meloenen zijn van een zeer goede kwaliteit en hebben een goede (zogeheten, red.) brix.’

Goede aanvoer
Uit de berichtgeving van AGF.nl valt op te maken dat Staay-Hispa is uitgeweken naar Brazilië vanwege de grote vraag naar gele meloenen onder Nederlandse klanten. Fred Rennen: ‘Ondanks dat er nog een goede aanvoer van gele meloenen uit Spanje is, hebben wij ingespeeld op de vraag van een aantal klanten om te starten met de import van gele meloenen uit Brazilië’.

Eerder konden we al melden dat de gele meloen vorig jaar een uitstekend seizoen draaide.

Jaarrond
Er zitten overigens nog meer meloenen in het spreekwoordelijk vat, zo legt Rennen uit aan AGF.nl: ‘Vanaf week 36/37 verwachten we ook Galia-, Cantaloupe- en watermeloenen in de merken Mossoro, Samba en Brazil.’ Voor mensen die zich zorgen maken over de voedselveiligheid zegt Rennen: ‘Onze leveranciers beschikken over alle vereiste certificeringen en voldoen aan alle eisen op MRL gebied. Staay-Hispa is een jaarrond meloenenspecialist en betrekt meloenen rechtstreeks van telers waar we een langdurige relatie mee hebben. Hierdoor kunnen we voor continuïteit zorgen in kwantiteit en kwaliteit van de juiste rassen.’

Geïnteresseerd in meer nieuws over gele meloenen? Check dan ons gele meloenen-dossier. Over geel nieuws is hier te vinden.

Tags: ,

één reactie op "Extra gele meloenen naar Nederland gehaald"

  1. wendy schreef:

    Geen nieuws is goed nieuws en goed nieuws is … groot nieuws! Ga zo door!

Laat een reactie achter