Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Dode van de Week: J.J Cale eindigt vlak voor Mel Smith

28 juli 2013 | Door | Categorie: De Dode van de Week, Gele Kanarie: Nieuws Totaal

J.J. CaleIn de strijd om de titel Dode van de Week zijn ons – na een mindere periode – eindelijk weer een paar grote namen ontvallen. De jury riep na een relatief kort beraad de legendarische zanger J.J. Cale uit tot Dode van de Week.

J. J. Cale (niet te verwarren met John Cale) overleed afgelopen week in een ziekenhuis in Californië aan een hartaanval. John Weldon Cale is 74 jaar geworden. Uit het juryrapport: ‘Cale had een geheel eigen sound en was naar onze mening de ultieme vertolker van de Tulsa Sound, die fraaie mengeling van rockabilly, blues en rock-‘n-roll.’

De twee bekendste nummers van Cale (Cocaine en After Midnight) zijn treurig genoeg vooral bekend geworden door Eric Clapton. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer goede versies van opgenomen. De jury was erg onder de indruk van onderstaande cover van Cocaine.

J.J. Cale is daarom de terechte Dode van de Week en opvolger van de omstreden André de V., die vorige week met de postume eer ging strijken. Maar er gingen natuurlijk meer prominenten het  hoekje om. Een blik op de rest van de top 5.

2. Mel Smith (60)
Legendarische Britse komiek die net als J.J. Cale aan een hartaanval bezweek maar van de jury net te weinig punten kreeg. Bij een Britse komiek hoort  natuurlijk een grappig YouTube-filmpje.

3. Walter de Maria (77)

Legendarische Amerikaanse beeldhouwer die wereldfaam verwierf met zijn project Lightning Field, een veld in de woestijn van New Mexico waar hij in 1977 vierhonderd roestvrijstalen masten van vier tot acht meter hoog plaatste. Als het onweert, slaat de bliksem er met een woeste schoonheid in. De Maria zat ook ooit in de rockband The Primitives, samen met Lou Reed en John Cale (niet te verwarren met J.J. Cale).

4. Det de Beus (55)

Legendarische hockeykeepster die tussen 1978 en 1988 het doel van het Nederlands elftal verdedigde en twee wereldtitels (1983 en 1986) en één olympische titel (1984) veroverde. Bij de Europese titel in 1987 vertolkte De Beus  een heldenrol in de finale.

5. Michel van der Plas (85)

Dichter, cabaretier, journalist, kleinkunstpionier, vertaler en lolbroek, die ons onder meer het kostelijke personage Frater Venantius bracht. Vooral bekend geworden door Wim Sonneveld, maar ook onderstaande versie maakte op de jury redelijk veel indruk.


De jury was deze week niet te misselijk om nog een paar eervolle vermeldingen uit te delen. Het gaat om de legendarische hacker Barnaby Jack, schaliegaspionier George P. Mitchell, de Amerikaanse acteur Dennis Farina, de legendarische Braziliaanse voetballer Djalma Santos, bokslegende Emile Griffith en de legendarische Witte Huis-journaliste Helen Thomas.

Brengt ons bij de Prognose: komende week zal naar onze inschatting een sportlegende de pijp aan Maarten geven, en wel live op televisie! Dat belooft wat.

De Gele Kanarie houdt zijn hartje angstvallig vast.

 

Tags: , , , , , ,

2 Reacties op "Dode van de Week: J.J Cale eindigt vlak voor Mel Smith"

 1. René van der G. schreef:

  Zeer jammer dat uw keuze niet op Mel Smith is gevallen. Het vermaarde vrouwenvoetbalfragment uit Not the 9 o’clock news had u waarschijnlijk op andere gedachten gebracht:

  http://www.youtube.com/watch?v=k5CH5eHNpTc

  Toch bedankt,

  René van der G.

 2. Gele Kanarie schreef:

  Dit roemruchte fragment werpt inderdaad een ander licht op de zaak. We zullen de jury van de Dode van de Week hierop aanspreken.

Laat een reactie achter