Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Europese bouwcrisis treft metro Singapore

27 juni 2013 | Door | Categorie: Buitenland, Economie, Gele Kanarie: Nieuws Totaal, Hot in Singapore
Metro in Singapore

Metro in Singapore (Foto: alantankenghoe)

De crisis in de Europese bouw heeft nu ook gevolgen voor Singapore. Door het faillissement van het Oostenrijkse bouwbedrijf Alpine Bau gmbh liggen de werkzaamheden aan een belangrijke metrolijn in de Zuid-Oost-Aziatische stadsstaat stil.

Dat blijkt uit onze donderdagse analyse voor de rubriek Hot in Singapore van het op één na belangrijkste artikel op de website van de Straits Times, de belangrijkste Engelstalige krant van Singapore. Het korte en nauwelijks lezenswaardig artikeltje Key MRT project contractor goes bust staat stil bij de gevolgen van het Oostenrijkse faillissement voor Singapore.

Corridor
Alpine Bau is in Singapore bezig met de bouw van metrolijn 2, die het noord-westelijke corridor van de stad moet verbinden met de ultrahippe Marina Bay Area. De Oostenrijkers bouwen mee aan drie stations: die van Albert Park, Sixth Avenue en Tan Kah Kee. De bouwwerkzaamheden hadden in 2015 klaar moeten zijn, maar door het faillissement van Alpine Bau is het nog maar de vraag of dat gehaald wordt.

Vertraging
Bronnen – of beter gezegd Industry players – zeggen nu tegen de Straits Times dat ze rekening houden met een vertraging van tenminste zes maanden. Een topman van een groot bouwbedrijf zegt tegen de krant: ‘Dat hangt van verschillende dingen af. Zo is het nog onduidelijk hoe snel een curator wordt benoemd en wat diens taken worden. Ook is nog niet duidelijk of het project opnieuw aanbesteed wordt en hoe snel dat gedaan kan worden.’

Hail & haze
Het nieuws over de problemen rond Alpine Bau is in Singapore uiteraard net iets minder populair dan het nieuws over een zeer zeldzame hagelbui in het westen van Singapore. Speciaal voor de lezers legt de Straits Times nog eens uit wat hagel is: Hail is a form of solid precipitation and consists of irregular lumps of ice. Het nieuws over de West-Europese bouwcrisis die toeslaat in Singapore is wel weer net iets populairder dan al het nieuws over de Singapore Haze, de ernstige luchtvervuiling waarover we vorige week al uitgebreid berichtten.

Geïnteresseerd in meer topics uit de tropics? Check ons Hot in Singapore-dossier!

Tags: ,

Laat een reactie achter